pavvkata 17 #1 Публикувано 26 Януари, 2012 Имам следния проблем днес във варна наваля малко сняг и както обикновенно всичко замръзна, и не можах да си вляза в колата помогнете как да се справя с това не искам да чакам докато стане плюсова температура за да си я карам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony-asa 588 #2 Отговорено 26 Януари, 2012 Има много начини и препарати.Аз си мажа гумените уплътнения на вратитес глицерин купен от аптека.Взимаш парцалче и разтриваш уплътнениятахубаво.Държи около месец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto81 5 #3 Отговорено 26 Януари, 2012 Да позната история ... Аз използвам тефлонов спрей за гумените уплътнения на вратите и графитна смазка за ключалките и има ефект Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pavvkata 17 #4 Отговорено 26 Януари, 2012 добре за вариантите горе долу разбрах, а как да ги размразя, чух че със ефтин дезедорант който садържал по голямо количество спирт ставало размразяването Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #5 Отговорено 26 Януари, 2012 добре за вариантите горе долу разбрах, а как да ги размразя, чух че със ефтин дезедорант който садържал по голямо количество спирт ставало размразяването Със шише с топла вода. Има да си пръскаш с дезодоранта. После подсушаваш уплътненията и пръскаш със силиконов спрей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #6 Отговорено 26 Януари, 2012 Мазане с глицерин или пръскане със спрей за гумени уплътнения му е майката.А иначе на мен когато все пак ми замръзнат първо натискам силно вратата към купето и после се отварят, че само с дърпане навън най-много да счупиш дръжката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #7 Отговорено 26 Януари, 2012 Ако поливаш с топла вода, гледай да е топла, а не гореща, че ще купуваш прозорец. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #8 Отговорено 26 Януари, 2012 добре за вариантите горе долу разбрах, а как да ги размразя, чух че със ефтин дезедорант който садържал по голямо количество спирт ставало размразяването Със шише с топла вода. Има да си пръскаш с дезодоранта. После подсушаваш уплътненията и пръскаш със силиконов спрей.здрасти колега надявам се с топлата вода да стане че и при мен така се получи мислих днес да пусна аз темата , но ме хвана срам :Д че и приятелката ми ми вика уж аз съм русата пак ти не намаза уплътненията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Вен_РВ1456ВС 157 #9 Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) Аз имам спрей на Holts и няма проблеми. Мисля, че беше около 5 лв е Метро. Има и за ключалки ако на някой му трябва Редактирано 26 Януари, 2012 от Вен_РВ1456ВС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pavvkata 17 #10 Отговорено 26 Януари, 2012 оправих проблема със шише топла вода (х2) запалих я даже утре ще отида да купя вапросният спреймерси много за съветите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #11 Отговорено 26 Януари, 2012 Тази сутрин и аз поливах вратата на служебната с шишето, ама като гледам Хондата как е хванала 2 пръста заледен сняг навсякъде май ще и хвърля две-три кофи топла вода, че иначе има да я чакам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #12 Отговорено 26 Януари, 2012 Днес в Бургас също замръзна много гадно.До сега си мислих,че няма да се наложи да мажа гумените уплътнения но явно трябва.А както каза колегата по-горе-с натискане на врата навътре(по краищата)също помага.А някаква идея за пръскалките,че и те много гадно ми замръзват.Сложих течност на минус 60 и пак замръзва.Просто на пръскалките всичко става в лед. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DuMuTkO 1 #13 Отговорено 26 Януари, 2012 Колеги, моето решение против замръзналите врати е лубрикант, колкото и тъпо да звучи. В началото на зимата мажя уплътненията с лубрикант и после няма ядове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #14 Отговорено 26 Януари, 2012 Мен пък не ми се качваше за топла вода и влезнах в колата през багажника .Позле по едно рано на вратите отвътре и се отвориха.И после глицерин за добавка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #15 Отговорено 26 Януари, 2012 (Редактирано) влезнах в колата през багажникаИ аз така. Добре, че ми се случи англичанката, че на седана тряаше да се провирам кат невестулка. Редактирано 26 Януари, 2012 от Ивайло Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #16 Отговорено 27 Януари, 2012 И аз така днес реших да препаля колата, ама не можах да отворя нищо, ни врати, ни багажник.Отключих я, но механизъма за отваряне беше залепнал ( на вратите ). Дърпам дръжката и усещам как я опъвам до край, но нищо от механизъма не се помръдва.какво правим в такъв случай? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #17 Отговорено 27 Януари, 2012 явно не само на мен ми се наложи през багажника да влизам. голям смях пада, който гледа отстрани ама поне си я размразих. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #18 Отговорено 27 Януари, 2012 С топла вода полей малко но не вряла и внимавай с прозорците да не ги сцепиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #19 Отговорено 27 Януари, 2012 Един съвет от мен,това е от личен опит,значи за мазането на уплътнеията задължително,но това с топлата вода е малко нож с две осритета,защото после пак замръзва и ако нямате топла вода какво правим?И тези размразители не всички са качествени и вътре слагат вода,значи ето най-простият вариант да се оправите без вода и размразители,нагрявате хубаво ключа и пъхате в ключалката и тя се размразява отваряш вратата все едно е лято и няма нужда да минавате през багажници и така на татък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladkoD13 0 #20 Отговорено 27 Януари, 2012 Само аз ли нямам проблем с ключалки и замръзнали уплатнения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #21 Отговорено 27 Януари, 2012 Със горелката ли го нагряваш този ключ колега? Нали ако нямаш "зипо" запалка , след 30-40 сек запалчицата от 1 лев се е разстопила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #22 Отговорено 28 Януари, 2012 Мисля си ,че с огън едва ли е удачно да си нагряваш ключа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gergi 14 #23 Отговорено 28 Януари, 2012 Аз днес пръсках с ракия-скоросмъртница Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #24 Отговорено 28 Януари, 2012 (Редактирано) Случвало ми се е 2-3 пати да не мога да вляза. В такъв случай смело заявявам, че багажникът никога не замръзва, поне на 5та хечовете . Готиното е, че се свалят задните седялки лесно и си минавам Влизам си и си отварям вратата от вътрешната страна . Редактирано 28 Януари, 2012 от PIKap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #25 Отговорено 30 Януари, 2012 Ако сте пропуснали "третирането" и все пак ключалката е замръзнала има и следната възможност: взима се найлонов плик - здрав без дупки, пълни се с топла вода и се допира ( не се излива ) до зоната на ключалката - действа безотказно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #26 Отговорено 30 Януари, 2012 Само да кажа , че още есента пръсках всичко по врати , прозорци и тн..по колата със силиконов спрей и все още държи дори на тези ниски температури.Няма залепване няма нищо.Оня ден пак пръснах профилактично.А за ключалката си има препаратчета по 2-3 лева които вършат перфектна работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #27 Отговорено 30 Януари, 2012 Днес сутрин установих,че защитата против замръзване на вратите със глицерин Не работи! Пробвах с натискане към купето,но само припуваше и не се отлепи.Бях принуден да я залея с топла(не вряла) вода в резултат на което веднага се отвори! Какъв по-точно е тоя силиконов спрей за да знам какво да търся? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #28 Отговорено 30 Януари, 2012 Аз лично ползвам спрей на Motip , пише на него "Professional" и е с цена под 10лв.Края на лятото - началото на есента напръсках всичко и точно си мислех как ще е замръзнало сега ама не и не.Отваря се чудесно.Вярно , че колата се кара през 2-3 дни но все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gergi 14 #29 Отговорено 3 Февруари, 2012 Колеги на мен пък ми се случи наскоро, да не мога да си затворя вратата,чаках 20 мин на паркинга ,в колата стана баня и пак не се затвори,принудих се до работа да държа вратата с едната ръка,а с другата да шофирам.След това пак не искаше да се затваря и я оставих на работа още 15 мин. да работи на място със вкючено парно и чак тогава се затвори.Някой да е намерил решение за подобен проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ростислав 86 #30 Отговорено 3 Февруари, 2012 (Редактирано) Напръскай си с течна грес машинката за заключване на вратата(където я закопчава към купето). Редактирано 3 Февруари, 2012 от Ростислав Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #31 Отговорено 3 Февруари, 2012 Решението на проблема със замръзналата врата се нарича профилактика - почистване на механизма за заключване след демонтаж със спрей-разтворител /механизма е разчетен да работи без смазка - само на сухо триене/ и смазването му евентуално с технически вазелин преди монтаж . Мързеливият вариант е автомобила да остане на топло докато се изцеди водата от миенето . Погледни и уплътнението от външната страна на прозореца вероятно е изместено или скъсано . Маже се леко с глицерин . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djvsk 38 #32 Отговорено 9 Февруари, 2012 аз започнах като излизам от колата винаги си бърша уплътненията леко ги намазвам с глицерин и така приятел си маза уплътненията с нещо измислено за 2 лв. и на финала замръзнаха. Най добре с глицерин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #33 Отговорено 9 Февруари, 2012 Днес в Бургас също замръзна много гадно.До сега си мислих,че няма да се наложи да мажа гумените уплътнения но явно трябва.А както каза колегата по-горе-с натискане на врата навътре(по краищата)също помага.А някаква идея за пръскалките,че и те много гадно ми замръзват.Сложих течност на минус 60 и пак замръзва.Просто на пръскалките всичко става в лед.Е колега, както са замръзнали помпаш и ще се размразят, ако течността ти е истинска. Иначе я вкарваш, в някакъв гараж, и до 2 часа, е готова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #34 Отговорено 9 Февруари, 2012 Иначе за замръзването, най-добре действа силикона. И на седмица и половина повтаряйте уплътненията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cWarrior 16 #35 Отговорено 10 Февруари, 2012 (Редактирано) Купувате си течен парафин и с 1 парцал мажете гумата на вратата ако искате и в ключалката и няма никакви ядове Редактирано 10 Февруари, 2012 от Midway` Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #36 Отговорено 10 Февруари, 2012 За първи път от доста години имам проблем с отключването. И то вчера и днес, а не в големите -20 градусови и надолу студове Така като гледам самата машинка на шофьорската врата е замръзнала, защото по никакъв начин не може сутрин рано да се отвори самата врата. Копчето отвътре и на ръка да се дърпа - дори не помръдва. По обяд нещата се оправят. Дали е влезнала вода там ...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #37 Отговорено 10 Февруари, 2012 Вчера като се опитвах да си припаля колата и аз неможах първоначално да отворя вратата. Оказа се обаче, че е замръзнало централното и не отключва. Отключих си вратата с ключ и си отворих вратата. Преди да дърпате яко и да рискувате да счупите нещо пробвайте това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #38 Отговорено 10 Февруари, 2012 хахаха голямо весело беше с багажника и при мен миналата седмица... Слизам си аз а тоо стуууд гледам половината кола в сняг а другата половина (шофьорската) чиста.Викам си кеееф само отляво ще е замръзнала ама нанаи бутам ключа - не помръдва! Качвах се вода взимах, какво ли още не, неше и неше.Викам си няма да е тая и ... през багажника :D Наи смешното беше че един съсед ми се смееше но в последствие като влезнах, не му беше много мешно защото и тои не можеше да си размрази колата а тя беше ПАСАТ седан В последствие си купих едно спреиче от Практикер и съм много доволен за около 10-15мин размразява,и в интерес на истината един път само съм го ползвал и от тогава не е замразвала ключалката!Спреичето е под налягане и е много удобно струва 2-3лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #39 Отговорено 10 Февруари, 2012 Отцеляване на предела-ако нямате горе изброения инвентар "пускате" една вода върху вратата и сте готови Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #40 Отговорено 11 Февруари, 2012 Отцеляване на предела-ако нямате горе изброения инвентар "пускате" една вода върху вратата и сте готови Колега това съм го пробвал на един ГОЛФ ... и познаи НЕ СЕ ПОЛУЧИ :D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове