Jump to content
Guest Mark Antoniy

Назлобяване до колкото може

Recommended Posts

Guest Ивайло Петков

макимума на който не ме е страх да снимам е:на трета съм вдигал:на четвърта съм вдигал:става въпрос за Сивик 98 годинка, 4/5 врати, 1.4, 16 клапана 75 коня

И аз съм с такава.Много хубави снимки.Накараха ме да преосмисля някои неща.Смятах, че max ми е 165 km/h и се зачудих колко лесно ги постигам (5000 rpm), но все още не съм имал възможост/място за повече.Но все пак тези постижения не са ли над каталожните данни?Модификации правени ли са?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

на равно само толкова (без да пипам нищо)

Публикувано изображение

с малко тунинг и попътен вятър, трябва да напълни километража

<{POST_SNAPBACK}>

преди едно приятел4е караше зад мен с дистанция от около 20м и каза 4е е карал с 210 постоянно а се оказа 4е аз не сум дигал пове4е от 190 така 4е съм останал с впе4етлението 4е правят големи грешки заси4ал ли си я спрямо някои друг?4е на 5та нестигна ли и прекасва4а?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

става въпрос за Сивик 98 годинка, 4/5 врати, 1.4, 16 клапана 75 коня

<{POST_SNAPBACK}>

:blink: Тия нашите слабите Д14-ки (75к.с.) не ги ли даваха 165 км/ч макс. скорост, поне за японския хетч знам че е така, а ти като гледам май си с английски, който мисля че е дори по-тежък ... или ги тестват нагоре по баира?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

вади средно 20% грешка и падаш под каталожните данни - където е и истината ;) Пример - моята прави мах 200 :(:blink: -20% = 160 :(:oскоро ме стрелнаха с радар на магистралата с Мондеото, карах между 170-180, радара показа....................141км/ч = 5лв ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

вади средно 20% грешка и падаш под каталожните данни - където е и истината ;)

Пример - моята прави мах 200  :(  :blink: -20% = 160 :(  :o

скоро ме стрелнаха с радар на магистралата с Мондеото, карах между 170-180, радара показа....................141км/ч = 5лв ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Майна отрезви темата ;)

Той Айнщайн беше казал още едно време че всичко било относително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Специално на Магнума шмиргела съм го засичал с GPS-навигация с приемник и мобилен тел.При скорост 215км/ч GPS-а отчита 200км/ч.Приема от 8 до 12 спътника и дава точност до 5м.позициониране и 2км/ч скорост.Така че грешката на тоя скоростомер конкретно е 7%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers
Отговорено (Редактирано)

ами зна4и съм бил прав за грехката 4е е около 20км в слу4ая е по малк де 15км те такива грешки си дават на големите де ама ако ти дава пове4е от 20км зна4и е за поправка имам един авер които поправя километражи и така ми е казал 4е до 200км дава разлика 10км ,след 200та 15 или 20км зависи колко след 200та е :blink: Така 4е не като някои хора 20% и ко излиза 4е ако карам с 220 да кажим все едно карам с 175 хахахах пък и стига ве4е тез грешки ние гледаме колко си направил по километраж а сега колко е........... само ГПС а знае и радарите:o

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Аз съм засичал за колко време изминава 5 км с хронометър и грешката на скоростомера е ни повече ни по-малко от 2.5%, а също така доста съм карал с GPS - пак там някъде - при това на друга кола, не на хондьо...малко са митични тия 20% според мен ... а на куките радарите пък са толкова стари, че са направо от митологията - не знам дали може да им се вярва - кой знае дали изобщо ги и калибрират ever !!!:lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Д14А2 англичанка на която и дават 173км/ч мился (леко пипана) ги направи некаде 198км/ч навръщане от Калояново...мисля че можеше и още но взех да се насирам...но като чета за какви отклонения става въпрос....немам идея колко е вдигнала реално колата :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

вади средно 20% грешка и падаш под каталожните данни - където е и истината :P

Пример - моята прави мах 200  :lol:  :huh: -20% = 160 :lol:  :(

скоро ме стрелнаха с радар на магистралата с Мондеото, карах между 170-180, радара показа....................141км/ч = 5лв ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И моя така го засекох ;) Един път ме стрелнаха и отцелиха моята скорост по скоростомер и няколко пъти на Диното. Моят излиза точен, даже с 14 цоловите джанти по калкулатора за гумите трябва да се движа с малко повече от колкото показва!

Всъшност това, че ми е верен километража и мен ме учуди :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Едно време правихме таблата на новите коли, там всичко се оправлява от компютър, няма жило - данните за скоростта не идват дори от скоростната кутия, а от датчиците на ABS-а.Има една не сложна формула, по която се изчислява истинската скорост на база импулсите от ABS-а. Но на таблото скоростта, която се показва, не е истинската скорост, а се умножава по един коефициент, който се мени спрямо скоростта. При 100 км/ч грешката беше 2% при 200 км/ч грешката беше 8% тоест 16км/ч повече показва скоростомера отколкото е реалната скорост (според която се смята и километража, той е верен)Който иска да си провери километража дали е верен, има формули, на този сайт можете да си зададете предавателните числа, диаметъра на гумата (има си сметалка и за това), обороти и излиза скоростта (в мили/час)При мен при тези обороти излиза, че трябва да съм се движел с 226км/ч, километража показва малко над 230 ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз съм засичал за колко време изминава 5 км с хронометър и грешката на скоростомера е ни повече ни по-малко от 2.5%, а също така доста съм карал с GPS - пак там някъде - при това на друга кола, не на хондьо...малко са митични тия 20% според мен ... а на куките радарите пък са толкова стари, че са направо от митологията - не знам дали може да им се вярва - кой знае дали изобщо ги и калибрират ever !!!  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Калибрират ги радарите! Освен това с GPS и хронометъра можеш да засечеш средна скрост, а не максимална.

На хонда грешката при скорост от 200 км/ч. трябва да е около 5-6 км/ч. Това съм го срещал по официалните данни за тези отклонения. Но при старите ни автомобили не се знае на колко от тях се е запазила тази "грешка"? Оказа се, че има и хондички, които въпреки пробега и годините си, влизат в тези стойности.

п.п. Много се отклонихме от темата, айде давайте снимки тук.....всичко друго са философии :lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Diado Mraz
Отговорено (Редактирано)

Специално на Магнума шмиргела съм го засичал с GPS-навигация с приемник и мобилен тел.

При скорост 215км/ч GPS-а отчита 200км/ч.

Приема от 8 до 12 спътника и дава точност до 5м.позициониране и 2км/ч скорост.

Така че грешката на тоя скоростомер конкретно е 7%.

<{POST_SNAPBACK}>

Мойта D15B2 съм я засичал с GPS и при 107-8 км/ч по километраж е 100 км/ч според GPS-a. При 185-6 е 170 според GPS-a, а при 50 - 47-8. Така, че смятам че 7% е реалистично. :lol:

Максимума на мойта е 185-6 :lol: (както на 4-та, така и на 5-та :lol: )

Редактирано от Diado Mraz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Пичове,не си мислете,че радарите не се калиброват ;) ,калиброват се и то задължително през 6м.За това по-добре гледайте да не влизате в паметта им ,че :santa: лошо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Аз скромничко само 180 (*майче* 5 200-5 500) на гас (Плевен-София нанадолно)
имаше и още ама както каза един колега взе да ми се присерва по завоите :santa:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

не че му е мястото ама аз хонда нямам но служебния ескорт 1.6 с гуми 155/70/15(от балканче мисля че са) и счупена ключалка на капака на двигателя го карах около 5 мин. с 200 на километража не го на тиснах повече защото няма оборотомер и брат ми се изпусна ... интересното е че в книжката му пише макс.-157км/ч -- вярно че после беше избил щеката и беше хвърлил половин литър масло от там :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Весело изказване. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Всички километражи си сочат квот си искат!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ggbit_honda
Отговорено (Редактирано)

Ще си позволя и аз да кажа ! :hondarulez: Значи миналата или по-минала семица не си спомням вече се пребирах от София и на равното колицата ми D16A6 вдигна 190км/ч с 5 човека и почти пълен багажник :tooth: .Педала не го бях изтряскал до дупка ;).А по нагорнещето ми падна на същото полижение което беше педала 170-175 мисля тази седмица да я изпъна само аз и тя ;) и до дупка да вида дали ще напълни киломеража :) еми т'ва е !!

Редактирано от ggbit_honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Вчера за сефте я прежалих мойта да й задействам ограничителя.На 2-ра някъде около 7000 rpm, 100 km/h

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

Моята като я засичахме на Божура, Г-тека отчете време за ускорение 0-100 докато километража още показваше към 90 някъде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Моята като я засичахме на Божура, Г-тека отчете време за ускорение 0-100 докато километража още показваше към 90 някъде.

<{POST_SNAPBACK}>

защото G-TECH мери 0-60 мили което е 96км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

макимума на който не ме е страх да снимам е:

на трета съм вдигал:

на четвърта съм вдигал:

И аз съм с такава.Много хубави снимки.Накараха ме да преосмисля някои неща.Смятах, че max ми е 165 km/h и се зачудих колко лесно ги постигам (5000 rpm), но все още не съм имал възможост/място за повече.

Но все пак тези постижения не са ли над каталожните данни?

Модификации правени ли са?

<{POST_SNAPBACK}>

В събота ходих с жена ми и лапето до Варна, голяма жега беше, не съм спирал климатика изобщо че малкия много се поти.

Е, на клима колата по-вече от това не можа да вдигне:Публикувано изображение

А сега сам си отговаряй на въпроса!

Тунинг няма никакъв!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo
Отговорено (Редактирано)

<{POST_SNAPBACK}>

:cool: Тия нашите слабите Д14-ки (75к.с.) не ги ли даваха 165 км/ч макс. скорост, поне за японския хетч знам че е така, а ти като гледам май си с английски, който мисля че е дори по-тежък ... или ги тестват нагоре по баира?

<{POST_SNAPBACK}>

Ми ако искаш мога да та повозя!

А и на 5-тата генерацийка мога да та повозя!

Сам да си гледаш и да си мислиш после квото си искаш!

Ще взема да снимам и VTEC-чето, да видим какво ще кажеш тогава, интересно ми е?!

Редактирано от bvo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

<{POST_SNAPBACK}>

:cool: Тия нашите слабите Д14-ки (75к.с.) не ги ли даваха 165 км/ч макс. скорост, поне за японския хетч знам че е така, а ти като гледам май си с английски, който мисля че е дори по-тежък ... или ги тестват нагоре по баира?

<{POST_SNAPBACK}>

Ми ако искаш мога да та повозя!

А и на 5-тата генерацийка мога да та повозя!

Сам да си гледаш и да си мислиш после квото си искаш!

Ще взема да снимам и VTEC-чето, да видим какво ще кажеш тогава, интересно ми е?!

<{POST_SNAPBACK}>

Споко де колега, не се заяждам ако си доловил нещо такова :lol:

То човек да не вземе да попита нещо ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

не забравяйте че масата на един автомобил няма нищо общо с максималната му скорост :cool: а само с времето за достигането и.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

А стига бе , че то моя двигател никакъв го няма значи , щом с климатик пак до там стига

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest honda5500

F20A4 160 --> 200 на равен участък. ( 3 километровото "летище" на магистрала Тракия при изхода за с."Цалапица" ) без клима. Стигна до 210 и мисля,че ще стигне и до 220+ ако си беше със оригиналня размер гуми, щото карам с 205/50/15 и малко повечко обороти ми трябват в тоя случай......Не знам колко отклонения дават километражите,но........това е........ДАНО ВИ СЕ ОТВАРЯ ЛИНКА !ЕТО 160-->200+P.S. м/у другото,аз сам си снимам....лошото беше,че това апаратче правеше клипчета по 30сек.а отгоре на всичкото ми свърши и паметта на картата,и затова второто клипче е само 10сек. :tooth::);) В колата съм с още един човек и багаж,на връщане от морето !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Пробвах Легендата на магистралата преди караулката, нанадолнището от към Пловдив за София. Засякох километража от софия на цариградско и ми даде 116км до пловдив център а до там са минимум 128км. дава ми грешка и скоростомера усеща се усезаемо като я сравнявам с новите фиатове които карам успоредно. Тях като ги карам с 160км и се едно съм със 120 - 130км в час на Легендата. А трябва да е обратното ако е верен километража щото в нея не се усеща скоростта. Верен или не, 200 км. в час по този километраж ги фрасна без проблем за отрицателно време , още си ускоряваше ама трябваше да намалявам отдалече преди караулката, че са ми стари дисковете и са много изтъняли и не посмах да ризкувам с рязко спиране. Като я засека до зуко колко може пак ще пиша тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Plevelcho

аз пове4е от 170 не съм държал на магистралата.някои има ли представа колко може един D 15 Z3?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Plevelcho

Определено като мина 4000 и не6то оборота сяка6 ме рита не6то :unsure::unsure::dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Plevelcho

hmmmmmmmmmmmmmna 3-predavka bez mnogo zor 150km/h na 4500 oborotanormalno li e?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Здр, някои може ли да ми каже за модела Д14А4 как горе долу са нещата със скороста. На втора скорост някои докраи пробвал ли е .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

hmmmmmmmmmmmmm

na 3-predavka bez mnogo zor 150km/h na 4500 oborota

normalno li e?

<{POST_SNAPBACK}>

това значи на 6000 да си със 200 на 3-та ...възможно , но слабо вероятно ... я пробвай пак и кажи къде е истината :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Здр,

някои може ли да ми каже за модела Д14А4 как горе долу са нещата със скороста. На втора скорост някои докраи пробвал ли е .

<{POST_SNAPBACK}>

D14A7 (75к.с.) на 2-ра max 100 km/h , 7000 rpm (или малко отдолу), задейства се ограничителя.

Голям кеф, но съм си го позволявал само вднъж.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest purkinie

и аз така колега 2-ра 100км,3-та 140км за пове4е нямаше накаде(отсе4ката сварши),а и да си призная ме хвана шубето(бях сам в колата). Като сабера смелост пак ще пиша

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zoro

hmmmmmmmmmmmmm

na 3-predavka bez mnogo zor 150km/h na 4500 oborota

normalno li e?

<{POST_SNAPBACK}>

това значи на 6000 да си със 200 на 3-та ...възможно , но слабо вероятно ... я пробвай пак и кажи къде е истината :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Моя civic d15z1 на 2-ра 120 на 3-та съм и вдигал 170 при 5500 ,но по натам незнам защото нямаше място. Невярвам да има тяга да вдигне повече от 190 ама ми кажете това нормално "дълги" скорости ли са за civic 5 г или я бърка нещо от това че е канадска :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

На мен ми се струва че са наистина невероятно дълги тия скорости.... 190 на 3-та :rolleyes: но може и да е нормално... все пак си икономичен.А колкото до мойте постижения.... 3-та 150 ( 140 с фабр. ограничител)а на 5-та:ТУК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

а на 5-та:

ТУК

<{POST_SNAPBACK}>

ухааааааааааа...........това ме искефи, това се казва D15-ка :rolleyes: Сега времето е хубаво и съм с хубави гуми, трябва и аз да опитам :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L
Отговорено (Редактирано)

3-та съм и вдигал 170 при 5500 -хахаха зна4и при 7000 ще си на 200-тана 4-тата 250 ли дигаш ?- да не си с 4-ри скорости ?!?!?!?!малко странно изглежда незнам защо тя ако не се лажа е с по4ти същите скорости като на d15b2 ....

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...