Jump to content
Mkilla

Избор на Хонда до 5000 лв

Recommended Posts

Колеги здравейте , след дълго умуване и сабиране на средства се спрях на 2 марки а именно Хонда и Тойота.От хонди към които клоня най-много са Акорда 99-02 с бюджет около 5к.Нека някой с акорд сподели за модела към какво да обърна внимание при избор на такава кола.Гледам най-вече моторите 1.6 и 1.8.Чисто английска сглобка ли са , разтракват ли се много? Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.6 не гледай, малее мотора за това купе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента съм с такъв Акорд 2.0 с газов инжекцион да чукна на дърво не е мръднал откакто съм го взел на 25 000 мили съм му навъртял.Пиши на лично ако имаш въпроси. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По скоро 1.8 защото 1.6 неможе да отлепи въобще.Мисля че са английска сглобка, и да не се разтракват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , под разтракват питам за отлепянето на таваните , проблеми с табла от към тропане и тн..:) Защо да не гледам за 1.6 мотора , не е добър като работа т.е ускорение или ? Няма да се състезавам а ще въртя предимно градско.От към частите как са цените ? Едно първоначално облсужване на акордеона с добри части колко г/у излиза и има ли доста ролки , ремъци като на немските автомобили ? Знам , че има доста теми за хондите за което ще ме извините но пък за този акорд не виждам много изписано та и затова пуснах нова тема.То като дойде време за смяна на кола и човек чете и пита навсякаде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук има за четене: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=50455Аз също карам Акорд с 2.0 литров мотор (5-та генерация). Съветвам те да не вземеш по-малък мотор от към разход са еднакви.Приготви си едни 500 лв за:ролкиремъцигоривен,маслен,въздушен филтри маслотруд

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с колегите. Разхода на различните двигатели е почти еднакъв и по-добре е да си вземеш по-големият обем двигател. Не прави моите грешки :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И последно да попитам , има ли го проблема с водата в багажника при този модел ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , днес ходих на оглед и от видяното не съм особено очарован и затова искам да ви попитам и вас за мнение.Акорда ми харесва страшно много и ще бъде това модела но това което гледах беше "уж" на реални км. и без удар.Ходих с майстор който пък за жалост не е правил хонди от такъв клас.Установихме видима разлика във фаровете т.е имало е смяна на единият фар както и на решетката отпред.Радиатора беше на хонда и не беше нов "може и 2ра употреба да е бил " или да не е бил сериозен удара.Има утечки във хидравликата , но борд компа не даваше грешки след палене.Липсваше единият болт на капака на двигатела нормално ли е това.Не вярвам японеца да е пропуснал там болт ей така.За свински опашки да не говорим , имаше доста по кабелите.По-добре да бягам от такава хонда май.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

коли има много разгледай спокойно все ще попаднеш на нещо читаво

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо друго ми е интересно.Гледам на 1.8 моторите скоростният лост е различен т.е като на сивиците изгладен гумен а на някой други пак 1.8 и 2.0 моторите кожен леко вълновиден.Има ли разлика , как вървят сток такива.Интересно ми е да знам , за да се вгледам възможно в най-много детайли при оглед.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5000 си е цифра, общо взето доста добри неща можеш да вземеш за тея пари. Като цяло гледай да отидеш с човек, който разбира като избираш! :>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя сьвет е,каквато и кола да вземеш задьлжително да я закараш в сервиз,а не да викаш приятели,които уж разбират. Страдал сам от това:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега, нов внос от автокъща е смърт... Не бързай, може да отнеме месец два покупката, но това е покупка, която се прави веднъж на най-малко няколко години. Моята кола след много гледане, подбиране и тн я взех от автокъща, след като я огледаха в оторизиран сервиз на Хонда, със сервизна книжка и на "реални километри" и накрая се оказа като я изкарах от КАТ, че километража не работи, защото са прецакали таблото докато са връщали километраж и са успели да върнат една година каране - грубо под 40 000км. Не е въпроса в километрите, а че тия хора взимат най-евтиното от чужбина, пудрят го и са магьосници в това да покрият следите.Освен ако не ти изпадне изключителна кола от автокъща за която знаеш препоръки, по-добре дебни някой колега, който продава такъв автомобил, да знаеш, че е каран с любов и грижа, поддържан и макар да е по-скъп, повечето пари ще ти се върнат многократно спрямо някой клозет, който е бил изхвърлен в някоя морга след 300 000км в западния свят, но е прилежно превъртян на 112 000 "реални" км. Другото е каквото и да купуваш - отиди в сервиз да го диагностицират, където се занимават с хонди. Един оглед на окачването и компютърна диагностика ще те спасят от най-честите проблеми. Двигателя пък има достатъчно електроника да си каже ако има проблем с паленето, горенето, налягането и тн, ще се види въздушните възглавници дали са си на мястото, а ще огледат в сервиза за течове и други. Накрая отиди да измерят геометрия - 10лв е (където изправят преден/заден мост) - разлика до 1-2 градуса обикновено е напълно корегируема на същото това място, но ако има криви греди, усукване или друг проблем, който най-често е предизвикан от силен удар, значи тая кола е за боклука. Която и автокъща да ти ОТКАЖЕ някое от горните неща, значи са измамници и автомобила е преносима тоалетна. Ако колата е читава, макар и със забележки, ще се радват да я заведеш на преглед, защото знаят, че всичко ще мине нормално, а те искат да я купиш!Например ако решиш да купуваш кола от горубляне (както аз направих), след всичко, за което си бил предупреден до сега, в близост там е оторизирания сервиз на Юби-ко и няколко места където правят мостове, аз там си прегледах колата, момчетата са изключителни професионалисти, само им звънни миналия ден преди да ги посетиш, че да не са заети всички хидравлични крикове.

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за последният пост особено.Да колега , гледах вече няколко и съм отчаян как е възможно да се продават такива бараки , не говоря само за хонди каквито гледам.Гледам и не вярвам на очите си както казва виден наш "професор".Надявам се и аз скоро време да съм в този форум пълноценно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене не е лоша алтернатива е да седнеш и да видиш оферти в mobile.de, ebay.de , или ако нямаш ништо против да караш с десен волан виж и ebay.co.uk , autotrader.co.uk . После винаги ще намериш хора които се занимават с внос по поръчка. В този случай ще ти излезне по ефтино, ще знаеш че километража не е връщан и че не е била блъсната преди вноса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 5000 лева съвсем спокойно можете да намерите една 6 генерация 2000 година VTEC (примерно VTEC-E 115 к.с.) с климатик, ел. стъкла, подгряване на огледла и задно стъкло и с малко късмет - фабричен подлакътник, алуминиеви лети джанти, гуми (читави) и добро външно състояние. По-висока цена за такава кола е просто нереално, дори 5к са висока сума. Иска доста търсене и време, но ще изпадне, все пак имайте предвид, че е 11-12 годишна машина, не е толкова удобна колкото по-новите модели - конфорта е по-нисък, климатика (според мене) не е толкова приятен (няма реглаж на градуси и т.н.)... Масово са надути нереално цените.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и сам да се разходиш до Европата. На мен екскурзията ми излезе около 1000лв., но си взех кола с оригинални джанти, оригиналната музика, оригинални стелки, два комплекта гуми и т.н. А и сервизната книжка си беше оригинална... :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А може и сам да се разходиш до Европата. На мен екскурзията ми излезе около 1000лв., но си взех кола с оригинални джанти, оригиналната музика, оригинални стелки, два комплекта гуми и т.н. А и сервизната книжка си беше оригинална... :P

Напълно съм съгласен с теб. Англия пак излиза към 1500лв разходка. Пак колите са на по добра цена там. Редактирано от Vitasik

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И без пари да ги дават аз кола с обратна дирекция бих си взел само за части. Мисля, че е крайно време да се спре с регистрацията на коли с десен волан!!!Наистина изгодни са 8-10-12-годишни коли от Швейцария с леки забележки по външния вид. Наскоро един приятел си взе Субару Аутбек 2004г. с натиснат калник и счупен фар за 3500 франка. С докарването, регистрацията, първоначалното обслужване, два нови фара и боядисването му стъпи под 10 бона. В момента тия коли вървят от 12-13 хилки нагоре и това е цена в автокъща. Тепърва следва регистрация и обслужване..... :cool:

Редактирано от xatamoto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...