ianiovski 13 #1 Публикувано 9 Февруари, 2011 Преди време си купих сини крушки ,които светят бяло .Вярно светят по-бяло от обикновените крушки ,но не вадят такава светлина като тези : http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1542389966270&set=a.1096322734868.2015070.1430585383Кажете от къде мога да си намеря такива и каква марка са ?? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
da6kata 8 #2 Отговорено 9 Февруари, 2011 ориентираш се към philips или osram, за philips модела беше нещо от сорта на cool white, а на osram е nightbrakerаз ползвам osram, има ги на всяка бензиностанция но при официалния вносител са по-евтини Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bleid 2 13 #3 Отговорено 9 Февруари, 2011 Ето 50 стр. за четене http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=32594 , все ще избереш какво ти трябва. Дори и най ефтеният ксенон, свети много по добре от която и да е халогенна крушка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #4 Отговорено 9 Февруари, 2011 (Редактирано) Аз ползвах Nightbreaker на осрам, наистина са супер крушки, светят бяло и силно, но ужасно бързо изгоряха!Сложих и някакви китайски уж с ксенон-имитация, светеха по-слабо, не изцяло бяло.Доста хора са доволни от цвета на Blue Vision на Philips.За мен най-добрите като светлина са Nightbreaker, но не си струват заради късия им живот.Сега мисля да пробвам Nightbreaker Plus - 2-та генерация Nightbreaker. Водят ги, че издържат 2х повече от първата и ако е наистина така, само с такива ще си карам http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER_PLUS/index.html Редактирано 9 Февруари, 2011 от ilias Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doggy 183 #5 Отговорено 9 Февруари, 2011 Във практикер продават крушки UNITEC COOL BLUE.Карах 3 години с такива и изгоряха преди 2 месеца-отидох и пак си взех Свети с около 30% повече от обихновените крушки и светят буквално бяло,а балона на крушките е синкаво-лилав.Струват 19лв. и са ми предостатъчни на пътя нощем,дори и срещу ксеноните на околните коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #6 Отговорено 9 Февруари, 2011 Osram Nightbraker горят много бързо, Cool Blue na Osram са значително по - хубави. С такива карам повече от половин година, дано да има още живот в тях Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Delev 24 #7 Отговорено 1 Март, 2011 +1 за Cool Blue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #8 Отговорено 2 Март, 2011 (Редактирано) Брат ми на бившата му алфа 33 преди да сложи ксенона беше с осрам крушки незнам подробности за тях светеха перфектно купи ги някаде от Студенски град, в момента тия крушки се карат на един голф 3ка и човека е адски доволен препоръчвам ти осрам да си вземеш Редактирано 2 Март, 2011 от west bam Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AbsolutHonda 22 #9 Отговорено 6 Март, 2011 Виж във ebay, там е доста евтино пишеш White bulb H4 например и ще ти излезнат много варианти и има снимки към тях със точният цвят на светлината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
okokorekokes 27 #10 Отговорено 6 Март, 2011 а какво ще кажете за тези крушки http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-x-Car-120-LED-SMD-Xenon-White-Bulbs-H4-Fog-Day-Light-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f020eea0fQQitemZ270617471503QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories само дето са малко скъпички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #11 Отговорено 7 Март, 2011 Не можах да ти отворя връзката, но да споделя мнение. Аз използвам Philips blue vision и съм много доволен. Светят бяло, не като ксенон естествено, но е бяло и е силно. Вече повече от година съм с тях, работят си и са страшни. Бяха около 60лв двете Н1. "Главичките" им са сини на цвят и така и се казват, но светят бяло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AbsolutHonda 22 #12 Отговорено 7 Март, 2011 а какво ще кажете за тези крушки http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-x-Car-120-LED-SMD-Xenon-White-Bulbs-H4-Fog-Day-Light-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f020eea0fQQitemZ270617471503QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories само дето са малко скъпички Супер са,а и са комплект 2 броя!Обаче си мисля,че това са крупки за халогени,защото пише FOG което е за мъгла.Сигурно стават за фарове,но едва ли са достатъчно силни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
okokorekokes 27 #13 Отговорено 7 Март, 2011 еми то има и такива Х4 с СМД светодиоди и са като обикновените с къси и дълги след вереме смятам да ги испробвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eDaniel 38 #14 Отговорено 7 Март, 2011 На Опела съм сложил Nightbreaker Plus и съм МНОГО доволен от силата им. Имам ги отскоро и не мога да кажа колко дълго изкарват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #15 Отговорено 7 Март, 2011 (Редактирано) Карал съм с Осрам +50%, после с 90% и то със доста яко спортно отачване и не мога да кажа, че съм имал проблеми с живота на крушките... Редактирано 7 Март, 2011 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nvz 13 #16 Отговорено 8 Март, 2011 Относно Osram Nightbreaker, имам наблюдения, че светят прилично и издържат около година, като се кара на фарове и денем и нощем. Разбира се, това е относително, защото зависи от навътртяните километри, но все пак откъм цена/качество са супер.Някой знае ли магазин от където да си купя Philips Blue vision с гаранции и всичко? Като прочетох мненията на потребители и тестове, маи това ще са Крушките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ianiovski 13 #17 Отговорено 1 Октомври, 2011 Ходих до Практикер и видях цените са разумни : Osram Cool Blue 13 лв бройката ,а Osram Night Breaker Plus 15 лв бройката. Ако не си оправя ксенона си взимам Osram Night Breaker Plus и това е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valio_ 3 #18 Отговорено 1 Октомври, 2011 Тази тема ми дойде и на мен на време защото и аз ще сменям крушките, но някъде бях чел преди време за осрама, че има нещо като ментаци - демек издържат по малко и се различавали по опаковката нещо или по начина по който е поставена в кутийката крушката. Някой да е чувал това или да има някакво надблюдение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Micho 65 #19 Отговорено 5 Октомври, 2011 и аз съм с Осрам Nightbreaker, но нещо не съм особено доволен ...не знам, дали не трябва да се регулират фаровете ли какво? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #20 Отговорено 28 Юли, 2012 Взех си Osram Night Breker plus H4 от метро за по 14лв, не светят съвсем бяло, много съм доволен. Наиситна светят много по- силно от обикновенните крушки, препоръчвам ви ги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R20 14 #21 Отговорено 1 Август, 2012 Въпрос към колегите,при монтиране на крушки, Osram night breaker или Philips bleu vision има ли проблем при преминаването на технически преглед.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #22 Отговорено 1 Август, 2012 Philips баце моделчето xtreme power х4-ките са мисля около 50 лева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #23 Отговорено 1 Август, 2012 (Редактирано) Аз карам около 6-7 месеца с Philips Vision Plus(+60% пише на кутията) със среден живот. Комплекта бе около 30-35 лева. Разликата между предишните (някакъв Bosh) бе огромна - по-чиста светлина, по-ясно и т.н. Вече съм свикнал и не ми прави впечатление, но в началото бе "WOW" Никога не са ми пресвяткали, че заслепявам, а когато ги гледам от 10-тина метра изобщо не ми светят в очите (примерна дистанция). НЕ светят като разни ксенони и би-ксенони, но за тази цена... са направо идеални Редактирано 1 Август, 2012 от markup Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R20 14 #24 Отговорено 1 Август, 2012 Аз карам около 6-7 месеца с Philips Vision Plus(+60% пише на кутията) със среден живот. Комплекта бе около 30-35 лева. Разликата между предишните (някакъв Bosh) бе огромна - по-чиста светлина, по-ясно и т.н. Вече съм свикнал и не ми прави впечатление, но в началото бе "WOW" Никога не са ми пресвяткали, че заслепявам, а когато ги гледам от 10-тина метра изобщо не ми светят в очите (примерна дистанция). НЕ светят като разни ксенони и би-ксенони, но за тази цена... са направо идеални Колега а правят ли ти проблеми при преминаване на годишния технически преглед,заради тези крушки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #25 Отговорено 1 Август, 2012 Защо трябва да правят? Да не са рали крушки по 150 вата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R20 14 #26 Отговорено 1 Август, 2012 (Редактирано) Защо трябва да правят? Да не са рали крушки по 150 вата... Знам ли ги,какво могат да измислят?Благодаря все пак. Редактирано 1 Август, 2012 от R20 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #27 Отговорено 3 Август, 2012 Аз карам около 6-7 месеца с Philips Vision Plus(+60% пише на кутията) със среден живот. Комплекта бе около 30-35 лева. Разликата между предишните (някакъв Bosh) бе огромна - по-чиста светлина, по-ясно и т.н. Вече съм свикнал и не ми прави впечатление, но в началото бе "WOW" Никога не са ми пресвяткали, че заслепявам, а когато ги гледам от 10-тина метра изобщо не ми светят в очите (примерна дистанция). НЕ светят като разни ксенони и би-ксенони, но за тази цена... са направо идеални Колега а правят ли ти проблеми при преминаване на годишния технически преглед,заради тези крушки.Не, не са ми правени проблеми. Ако някъде в Пловдив на някого му се заядат за прегледа - нека ми се обади и ще го насоча към свестни хора в този бизнес Иначе крушките навсякъде се дават, че покриват всички стандарти и са напълно легални за използване по пътищата Ако имаш желание можеш да си вземеш и по-висок клас (също са разрешение (пази си кутийката и брошурите в нея за всеки случай)), но аз избрах тези заради съотношението живот/сила на осветеност. Има доста по-добри Philips крушки (с до 80% усилване на светлината), но те "карат" доста по-малко (колко - не зная). Моите са нонстоп включени и са си здрави. Като изгорят ще ги сменя с по-висок клас и да видим там Не го мисли толкова - отиваш взимаш крушка и караш, ако не ти хареса - взимаш друга и така си правиш склад 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове