Jump to content
doorshs

По-евтини коли Защо?

Recommended Posts

Винаги съм се чудил защо колите в Монтана и Враца са по евтини от останалата част на страната?Доста често гледам обяви в мобиле.бг и ми прави впечетление особенно за японски коли че в гореспоменатите райони включително и Видин цените са доста по ниски.Някои може ли да даде някакво обяанение? :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото във Враца и гарга не каца :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото във Враца и гарга не каца :P

A какво каца? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледат "бърза развързия" да изкарат бързи пари (но по-малко като печалба), от колкото да сложат висока цена и да трябва да чакат (а когато ножа опира до кокъла и пари няма, няма и време за чакане). Официално във Враца има над 60 автокъщи (Враца е малък град в който вече живеят едва ли повече от 30 000 души, при положение, че средата на 90-те си е бил населен с около 80 000 души - хората избягаха от тук просто), неофициално тук във Враца всеки втори се занимава или се е занимавал (а този който не се занимава, най-вероятно ЩЕ се занимава за в бъдеще) с докарване на коли от запада. Много обичам като седна на кафе с брат ми и с авери (които обикновено са автоджамбази или автомайстори) и се самоиронизирам с брат ми, че ние двамата с него сме може би едни от малкото които не са докарвали кола от запада с цел продажба и всички почват да казват "Айде бе, време е е" :P . За хора от други градове явно е непонятно, но тук във Враца - почти всеки е пробвал от този "бизнес".Много са маймуните на клона и е нормално всеки да подбива и да се опитва да прави дъмпинг спрямо комшията си.PS: лични наблюдения са ми, че автоджамбазите от Дупнишкия регион са по-малко лакоми и по-ниски цени предлагат нововнесени коли, специално за Хонда говоря.

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен в този район колите основно са от Астрия и доста от тях имат забележки по ламарините, това е една от основните причини... Трудът е по-евтин и се почва едно китосване и боядисване... Купувал съм от района на Враца 2коли и за едната (уж само с външни забележки) почти не искам да си спомням...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен в този район колите основно са от Астрия и доста от тях имат забележки по ламарините, това е една от основните причини... Трудът е по-евтин и се почва едно китосване и боядисване... Купувал съм от района на Враца 2коли и за едната (уж само с външни забележки) почти не искам да си спомням...

Подкрепям колегата с 2ръце!Втората ми Хонда която купих беше от Монтана,беше една от най-ниските цени в Мобиле.Един месец я покарах и се оказа че колата е за основен ремонт на двигателя...та ми се върза още полувината отгоре за колкото я бях взела или както са казали хората евтино излиза скъпо! :P От тогава съм се зарекла ,че кола от този район повече няма да купувам! :) Редактирано от Мария Илиева

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е че няма търсене там. А относно да ли са здрави колите думата Втора употреба достатъчно говори. Не съм пристрастен ама дайте да не слагаме под общ знаменател толкова обхватно нещо. Моята Хонда съм я купил от София пък няма да ти разправям пък за колко пари съм хвърлил по нея. Моето мнение е договаряш, гледаш, Купуваш. След това мълчиш! Продавача е казал ела виж, купувача да е гледал кво купува. Прецакани хора колко щеш :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На два пъти се разкарвах до Враца да гледам по конкретни обяви и останах разочарован, но измежду брака имаше и прилични колички :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впечатлението ми е че там са най-зле колите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен главната причина е по-ниския стандарт на живот, в трите града Враца, Монтана и Видин. Както каза някой по горе, колите се вкарват главно от Австрия и то със забележки, като гледат да ги замажат или доста издухани. С две думи вкарват се доста евтини коли, като не се търси много голяма печалба(трябва да се преживява). Това не означава, че от въпросните градове, човек не може да си намери прилична колица на старо. Гледане, пробване, каране и късметец :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивик 6ген, 1.4is, се намира от 300 до 1000Евра!Ако можеш да стоиш в Германия или Англия чукнати коли бол!Така един сивик слиза на цена 2500-4000лв в БГ!Всики сам решава колко да спечели!Имах един приятел караше автовоз и за 8коли си докарваше по 1600Е на седмица, Чисто!Поръчките му бяха за месеци наред!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре ся да си вдигнат ръцете поне 5 от вас, които са купували "нова" (15-годишна) кола и не се е строшило нищо по нея и я карат до ден днешен без проблеми. Вие ни изкарахте едва ли не че сме виновни за световната криза и глада у Сомалия ебаси...Както вече колегите отбелязаха - цялата щуротия я прави ОГРОМНАТА конкуренция. Голяма конкуренция, пазаруват евтини коли (следователно със забележки), и следователно колата не е първа хубост, но все пак да не забравяме че не е излезнала от магазина. Аз лично гледах един шътъл за баща ми, който беше мега зле по простата причина че беше Австрийски. Най-добрият ми приятел си взе австрийска MX3 - двигателя, купето и ходовата част са перфектни, като изключиме факта че по ходовата част няма един болт, който да може да се отвие само на ръка без разни приспособления. :) Един от врачанските колеги си купи италианско сивик купе 5г - изтропаха му биелните лагери. Знам и още много други такива случаи които мога да ви цитирам, но ги свързва едно нещо - никой нищо не се е оплакал. Вярно - ядосват се, но не се оплакват защото при покупката хората си им казват - от къде е колата, клиентите са я видяли, спазарили са я и точка. От тук натам каквото има да става - да става, щом си я видял тази кола и си я взел - нямаш право на глас.В крайна сметка - зрели хора сме, имаме достъп до интернет и т.н. - който не знае, ще прочете и ще разбере общите проблеми и симптоми на колите, докарани от различни държави. Човек сам си поема риска, знаейки произхода на колата - дали да я купи със ВЕРОЯТНОСТ нещо да стане, или да уцели на бройка.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от Враца си бях взел Мазда 323 92' набор. С ръка на сърце мога да кажа, че се държах отвратително с нея и тя един път не ми е направила проблем. Форсиране на студен двигател, 3-4 удара с предницата и дори не се колебаеше да запали. Само спирачните дискове ги изкривих и накрая отиде за скрап, но аз бях виновен. Взех я за 2200лв. преди 4-5 години.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото е японска и е мазда,но това е друга тема,та от враца или от монтана кола никога ,все трошляци по салоните стоят ама нямам думи верно че е ефтина ама незнам от коя морга в европа са я взели за една ракия.Имам приятел който живее в Австрия и вика че колите там не са евтини и може да е прав.Някой да намери сайт за коли в Австрия и да сравним,гледах в w.w.w.ooyyo.com. там сивик към 1500 евро в България 2или2,5 ама в лева.Може да има сайтове и за по ефтини:).Верно има и читави коли ама те в цяла България държат почти 1 цена и много малка разлика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...