Jump to content
pumata_dp

Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!

Recommended Posts

Да но ЗАЩО си принуден да си купиш за всяка кола винетка?? Възможно ли е с ЕДНА винетка да си едновременно по няколко репобликански пътища в ралични коли??

А защо не си карате 3-те коли с една гражданска отговорност? Дори може да зреждате само едната с бензин - спираш, точиш горивото, слагаш го на втората кола и продължаващ. Или с един комплект гуми - докато караш едната кола, другата седи на трупчета пред блока.Така и така не може да си едновремено и в трите коли на пътя.Повечето от вас могат да си позволят да имат и поддържат 3 коли, а на края мрънкат за 67лв.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със застраховките си е същата работа като с винетките! Иван има 3 коли и би било напълно нормално Иван да си прави застраховката за него си, а не за 3-те си коли.

NikiG , каква е разликата в крайна сметка човека ако има 1 застраховка, която важи за колите които кара И ако има 3 застраховки за всяка кола. Щом има застраховка и тя важи при ПТП, с което и да е от превозните му средства значи не е някакъв проблем това. Проблема е че шибаните алчни копелета ще гушнат 1 застраховка вместо 3 :)

 

Много по-рационално и логично за нормалния човек, застраховката и винетката да се сключва за даден човек, а не автомобил. Все пак отговорността я носи тоя дето кара, а не автомобила. Той автомобила сам не може да се движи :)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото, като ходих наскоро да си подновявам гражданската, преди да са влезли новите цени, застрахователният ми агент ми каза че има такъв проект от догодина (разбирайте от 2012) гражданската отговорност да е обвързана с шофьорската книжка, а не с талона на колата. Т.е. Ако си активен шофьор си правиш гражданска на твое име, дори и да нямаш кола. Сега дали това ще се приеме и колко е правилно и бъркащо в джобовете ни всеки да си прецени за себе си. Не знам за винетките дали ще е приложимо!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това дали винетката да е за всяка кола има смисъл по следната логика, имате 1 кола, карат я 2-а души(смятам това е в повечето случеи) така сме на кирия, другият вариант е да е на шофьора, и тогава става обратното. И аз искам винетката и гражданската да са персонални и да си направя авто парк ама тц.А проблема с многото коли напаркирани навсякъде и по пътищата ще се оправи, само когато стане скъпо да поддържаме мн коли. В европа аз не ги виждам нещата да имаш мн коли, май навсякъде е голямо дране. Друг е въпроса че и тоя път ще приберат парите и ще има усвояване "1 за вас, 5 за мен", те данъците са практически за това.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грам не ме *** че ще се вписва номера, така или иначе за всяка кола у нас се взима отделна винетка. Докато ги има циганските номера със лепенето на 1 винетка на 5 коли, и докато българина не се научи да не хитрее и гледа все да е на коня, положението няма да се оправи!

Редактирано от Stefan Milev
Самоцензурирай �е!
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото ако застраховкаа е на колата всеки с валидно сивдетелство за управление на МПС ще може да я управлява. А в портивен случай това няма да е така. Нямаш персонална застраховка не караш. А и това защо не може с една винетка да караш всички коли, много е просто защото е такъв закона. Опитай на платена магистрала да плати само една кола, а да минат три през бариерата. Дори и да успеят, защото не е невъзможно. Виж какво ще се получи. В най добрия случай глобата е 400 евро. Без винетка в Словения е 600 евро. Ти си карай без винетка или две коли с една винетка. Тук всеки е скъп на триците и евтин на брашното. За това е такова положението. Ще дам 1000 лева за джанти ма няма да дам 67 лева за винетка за може не сега не веднага, но след година две или три годни да не си трошим всички джантите и да не си късаме гумите. С промяната на закона от пътен данък към винетка събираемоста се повиши в пъти. Което означва че преди никой или почти никой не го е плащал, но всеки е карал по републиканската пътна мрежа. После ма тя пълна с дупки ма тя на нищо не мяза. Така е. Само че тя е изчислявана за Х коли които да си плащат данъка. Обаче колите са станали 10*Х от които почти никой не плаща данък. Как тогава да се поддържа пътя. Всички знаем. Сумите обаче необходими за поддръжка са значително по малко от сумите необходими за ремонт или рехабилитация на тези същите пътища за това е нормално държавата да търси начини да повишава още събираемостта на тези данъци. Никъде по света да имаш кола не е евтино. Не очаквайте и тук да бъде така. Понеже всички давате примери с други държави. Който знае нека да каже какви са данъците и пътните такси в другите държави.Пример: 230 километра по магистрала в Италия 14 евро. 5 дневна винетка в Словения 15 евро. Магистрала в Сърбия 30 евро от край до край. Магистрала в Хърватска 15 евро. Гражданска в ИТалия 1400 евро на година

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Гражданска в ИТалия 1400 евро на година

Това да не е за камион :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обаче малко не сме дорасли да се сравняваме с която и да е държава...ТОя които има 1000 лв за джанти ще си купи винетка тоя дето се чуди как да изкара месеца ще го д..атова е положението, горе видях коментар от сорта имаш три коли и нямаш пари за винетка ?Ами нямам ми тези коли са на по 20 години(непродаваеми) не са мерцедеси 2010 година за по 100 к евро.СТАндарта в италия е мисля ,че 8 пъти по висок от този в БГ сранението е недопустимо.

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я защитниците на тея "мафиотчета" да ми кажат какво точно са оправили по пътищата с тези пари от Винетките ? Аз ще ви кажа, не е нищо. Слагат все повече и повече камери и патрулки за да могат да гушат все повече и повече. Не ми говорете че така ще е по-безопасно след като приеха закона: "карам си с 200 и не ме е*е щот имам лев!" !! И сега не почвайте с "то е така защото никой не плаща", защото не е така. При положение че в страната пътищата са под всякаква критика (с минимални изключение) няма как да ме убедите че даването на пари за винетки ще реши проблемите. Точно поради тази причина предпочитам да не им дам 67 лв , а после да си изправя джантите с тях. Защото така или иначе няма да оправят пътищата и ще е хем пари за винетка (да се гушнат скапаните помяри) хем после пари за джанти, окачване и т.н. да не говорим че голяма степен от ПТП-тата са точно заради скапаните пътища. (може да си спестите коментарите че всеки кара като джигит, това не е оправдание за скапаните пътища). И като ми цитирате цени и такси в другите държави първо вижте стандарта им на живот, пътищата им и тогава ми ги сравнявайте с българските калдъръмени улички .....

Редактирано от teror1sta
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагат се повече камери и патрулки заради такива, които си мислят, че винаги могат да прецакат държавата. Като не ти се дават 70лв за винетка не ги давай, но на повечето от нас ни се налага да пътуваме постоянно и няма как.

 

п.п. каквото и да правиш, няма как да прецакаш държавата, винаги ти ще си прецакания! Яд ме е само че няма да се появи втори държавен глава като бай Тошо, да сложи в ред умрялата ни държава.

Редактирано от Stefan Milev
Цензура!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахах вие май живеете явно в някоя друга държава :) "Прецаквали сме били държавата" бухахах Вярно е ! Те политици, органи на реда, абе всички мислят и гледат как да облекчат обикновения човек пък ние скапани тарикати гледаме да ги преебем бухахах Ти явно само си чувал за Бай ти Тошо .... ако беше малко по-наясно щеше да си осведомен че е един пълен селяндур, на който му дърпат конците ... Ама нали си ПРОФИ явно освен Формула 1, Каране на ТИР по траектории, Каране на РК1-М, драг, дрифт, на 2 гуми на 1 гума .. .абе въобще каквото може да се сети човек, се оказа че и си много в час с политиката и икономическото състояние на държавата. ЕВАЛА на такива хора , те ще спасят света :) Тичай да си купиш винетка ако не си го направил до сега и като ти падне колелото в някоя дупка недей да псуваш шибаняцит дето се гушат, а удари една тлъста майна на Бай ти Пешо набор 20-ти дето не си е купил винетка за изтормозената си жигула на стойност 2 винетки ..... може смешно да звучи ама за жалост самата истина.

Редактирано от teror1sta
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубу де..ми що тогава селските тарикати не пуснат дневни винетки както е в цял свят..да речем по левче.....да ама тогава ще платиш реално колкото си карал 30 пътувания по 1 лев са 30 кинта на година;)!Ей по тая логика аз ще си я менкам...колкото карам толкова искам и да плащам:P!:)Не мога да карам 2 коли едновременно с 1 винетка..как не го проумяхте този елементарен факт:)!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз съм против това сравнение.Като сравнявате колко са им винетките и застраховките в тези държави кажете и какви са им средните заплати за тези държави и после казвайте колко е скъпо там.На мен ми е все тая дали ще го пишат номера на колата върху винетката или не поради простата причина,че аз си купувам и гледам да съм изряден.А за това,че се карали няколко коли с една винетка,ами като имам примерно 2 или 3 коли,аз мога ли да ги карам на веднъж всичките а??? Друг е въпроса,че ако аз си карам едната,а другата я кара близък,роднина или както и да е там вече трябва да се взема и за другите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как може да има още наивни хора да си мислят, че парите за винетките отиват за пътищата -ахахахахахха смях смях ;) и сега какво - като всички си вземат винетки и няма да има дупки ли какво, че не можах да разбера.Само да отбележа за разузнавателни лайна има бюджет 100 милиона - те тез пари от къде идат, от такси на дедективи или някой чука камерите и после пуска по лев за кефа си? смях смях :) .Хората в чужбина плащат яко, ама дали има такива дупки а?, говорил съм с приятели от Италия,Англия и Германия - плаща се че се плаща, ама не го еня колко му е ниска колата.Тука само мога да Подкрепя Терориста -човека си казва това както си е - аз съм съгласен с него -хубаво не хубаво прав е.Аз винаги зи вземам винетка и не хитрея, ама пътищата са боза бре хора, желязна джанта изкривих на магистрала:) със 130, как не излетяхме не знам, иди ми говори за събираемост и кое е правилно..........

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубу де..ми що тогава селските тарикати не пуснат дневни винетки както е в цял свят..да речем по левче.....да ама тогава ще платиш реално колкото си карал 30 пътувания по 1 лев са 30 кинта на година:)!Ей по тая логика аз ще си я менкам...колкото карам толкова искам и да плащам!!!!!!!Не мога да карам 2 коли едновременно с 1 винетка..как не го проумяхте този елементарен факт!!!!

Дневни винетки има само в някой държави и са само за тежкотоварни автомобили. Поне у Европата.Най-лесния вариянт за спиране с ментетата и с лъжите е много прост- пример Унгария и вече Румъния.При тях, като си купиш винетка ти дават само една касова бележка и ти завеждат номера в система от база данни, нито стикери, нито микери. Органите ти правят проверка дали си валиден или не и даже може и да не те спрат. И така вие сте щастливи, че няма циганийки вече /освен ако някой не хакне системата :huh: / и си жъткате с некви бележки из жабката и няма да си цапате стъклото.А пък това вече къде ще отиват парите...... ние си знаем- в на управниците торбите :cool: . Защото...... са пичовеее...... и го могат. Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си мислите че само тука се краде много се лъжете. Ако някой от вас е запознат с закона за бюджета ще знаете че това което се събира от винетни такси отива само за пътна инфраструктура. Това сега се опитавт да пренасочват пари от едно нещо за друго е тема която няма да дискутирам. Но понеже казвате нема да им плащам, ми не им плащайте. Тогава като спукате гума знайте че нямате право да съдите общината или държавата че сте я спукали. Защото не сте си платили винетката. Тези които са си платили обаче могат. По този начин нещата си идват на мястото. А по начина аз нема да им плащам на тия. Нито ще се оправят пътищата нито ще може да се съди общината и държавата за това че сте спукали гума или изкривили джанта. Когато не си знаете правата и не си ги отстоявате, винаги ще има някой който да да се възползва от тази ситуация. Така че си научете правата и ги отстоявайте. Но знайте едно нещо за изисквате нещо трябва да сте изрядни, ако не сте изрядни, нищо не можете да изисквате.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капоне, прав си ама ако е цивилизована държава !!! Аз мога така да си говоря ама естествено че имам винетка иначе ще ме дупят още повече. Та така .. какво излиза: Имам си всичко, преглед, застраховка, винетка и т.н. Пада ми колелото в някоя дупка и знаеш ли какво се случва ??? Ако си мислиш че съдиш общината или който и да е било си в дълбока заблуда. Сега ще ти кажа какво ще стане: Звъниш в полицията, онея идват, налузват ти един АКТ по случай "каране с несъобразена скорост спрямо пътните условия" и те пращат да се оправяш .... ако имаш каско си вземеш някой лев, ако нямаш си платиш акта и ще си още по-ДОВОЛЕН че си купил винетка !!! !!! Някой ако има осъдил пътното да каже .. ще е единствен случай, който затвърдява истината. Айде тея дето си плащат съвестно винетките да кажат колко пъти са осъдили община, пътно или там каквото се сетите като сте си изкривили джантата ??? И в другите страни крадат ама погледнете нашите пътища, погледнете техните ... Да си крадат колкото искат, стига нормалния човек да не е толкова е*ан като нас. Скоро бях в Дупница .... Ами и онея Братя и те крадат ама като погледнеш града с паркове, улици и всичко .... перфектно ... ами да си крадат хората бе да са живи и здрави стига да правят нещо и за другите, не само да гушят като тея шибаняри. Мен не ми свиди да дам парите за винетка и да оправят пътищата, аз не искам да давам пари на лакоми скапаняци. "За да искаш, трябва да си дал" - ами да. Я сега кажете тези измикяри какво ни дават че да искат пари ??? Някакви пътища на 100 години, с безброй дупки и т.н. Реално като не влагат грам лев в тея пътища , нямат право да искат ... това е .

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде Дупничани да коментират за "братята", че не е баш тъй както си го представяш.BTW те и за Костов така говорят в София - "краде, ама и направи", сякаш едното е условие за другото и го оправдава.

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го кажа само веднъж два пъти съм съдил общината. И имам два отменени акта. Пак по този случай. Ще дам жокер. С кой точно уред измериха моята несъобръзена скорост. С никакъв. На какво основание ще го напишат на никакво. Разправията е около два месеца. За всеки, но си платиха и адвокатските разходи. И всички разходи за ремонтите по двете коли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем браво , явно си от единствените с този късмет. Някой друг да се похвали ?

 

ZaRRicK , аз коментирам това което видях. Градинки слънце (такива градинки само в чужбина съм виждал), пътищата като цяло са добре . Ти кое би предпочел:

вариант едно: Управника си краде и хич не го интересуват останалите;

вариант две: Управника краде ама прави доста други работи за хората/теб.

 

То това са двата варианта, защото вариант да не крадат не съществува !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си отстовява човек правата не е въпрос на късмет. А въпрос на принципи. А има доста градове освен Дупница които са добре уредени и със спретнати улици.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси тук не става за въпрос да се прецака държавата, да се карат 3те коли едновременно с една винеткаАз съм един шофьор, една кола мога да карам, така че няма нужда да купувам 3 винетки, като 2те ми коли стоят вкъщи в гаража.Какво значение има дали имам 3 коли или една, като в един момент карам само едната? Аз теб не те карам да си купуваш 3 винетки, нали? Всъщност че те карат, ако решиш да ходиш с чужда кола, която няма винетка (въпреки че твоята има, и си стои вкъщи)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винетките са една удобна система за взимане на пари от определени хора и то законно! Не забравяйте, че винетките някой ги печата, разпространява и т.н. Т.е. не 100% от цената на винетките отива за пътищата.Ето една, според мен работеща система: Връщат пътния данък, т.е. за всяка кола, която е в движение се плаща пътен данък, ако ще и един час в годината да се кара. При плащане на пътния данък, това се отбелязва в база данни. Като те спре КАТ, проверяват в базата регистрационния ти номер (GPRS, WAN, ...) и ти лъсват всички нередовности, не само пътния данък. Да, но има едно голямо НО. Няма кой да прибира кунтите от самите винетки.Прочетох по-нагоре "такъв бил закона". Извинете но с това няма как да се съглася, просто защото всички виждате как и от кой се приемат законите и, че тяхното предназначение е не да защитатават интересите на обществото, а в голямата си част са лобистки, защитаващи определени политически субекти, или насочени срещу определени групи от обществото. Народа няма никакъв контрол над това. Пародията на избирателната ни система не ни дава НИКАКЪВ контрол.Може и да не съм прав, но аз така ги виждам нещата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закона е такъв. Незвисимо дали ни харесва или не. Трябва да го спазваме. По-добре лош закон отколкото никакъв. И като се върне пътния данък тогава тия с трите коли ще реват ОТНОВО, както и сега. Защото сега са три винетки тогава ще са три данъка. Като и трите са задължителни. Сега можеш да караш само една кола извън града. Тоест да си купиш само за една винетка. А тогава ще трябва да платиш и трите данъка на трите коли.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казал, че не трябва да се спазва закона. Всеки закон ТРЯБВА да се спазва. Не съм казал, че не трябва да има закон. Това е анархия. Но това не означава, че хората не могат да се борят за по-справедливи закони!Пътният данък няма да бъде 70 лв., а определен с оглед на това, че всички коли, които се движат по пътищата трябва да плащат. В момента се получава така, че ордите служебни коли, които карат хиляди километри в рамките на големите общини, например маршрутките и такситата не плащат нито винетки, нито винетки, нито пътен данък (да не намесваме другите им такси). А и не виждам нищо не нормално всяка кола, която се движи по пътищата да плаща пътен данък. Така е съвсем ясно и просто. А с винетките винаги ще има хора, които няма да плащат. Мислите ли, че в провинцията, където карат в ограничени територии всички плащат винетки? Ами не, не плащат. А и като добавим, че се познават и с полицаите. Изобщо много МПС-та съм виждал в разни села и паланки, без регистрационни номера или с такива от преди 20 год. да не говорим за винетки, гр. отговорност и т.н.А с една база данни, ще е ясно имаш ли гражданска, платил ли си данъка, минал ли си ГТП, има ли нещо нередно с колата. Нима е толкова сложно! Не, не е, но така се свежда до минимум субективният фактор и следователно се намалява възможността за законно източване на пари.

Редактирано от blueeye

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това освен винетака, която замества пътния данък има и местен данък. Който е за общинската пътна инфраструктура. Винетката е за републиканската пътна мрежа. Тоест тя не е местен данък.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но според мен тенденциозно системата е усложнена. От една страна за вкарване на повече "наши" хора в схемата, от друга страна поради неспособноста на държавата като цяло да управлява процеса.Това с местните данъци си има решение - нали колите си имат регистрация по места. На тази база може да се разпределя данъка. Но, простата система ограничава възможностите за слоупотреби. Само се замислете колко години вече важните информационни системи в страната нямат връзка помежду си или поне не явна, такава, която е в полза на хората и за тяхно улеснение. Просто ако ги вържат, много кирливи ризи ще лъснат и ще се прекратят маса практики. Не, че не е имало проекти в тази насока, но за сега само се плаща на някой да НЕ сърши работата. Все пак надеждата е, че това е неизбежно и един ден ще се случи. Просто го бавят докато могат. А при този електорат, доста време могат да бавят.

Редактирано от blueeye

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой от Вас знае ли колко струва 1 км.( нов) от републиканска пътна мрежа с проектиране, оценка, процедура по узаконяване, обявяване, жалене и съдебни разходи, отчуждаване по реални цени, строителство и поддръжка?

Знам само, че оценката по южната дъга на СОП стигна 80-100 евро на кв.м.... (преди обжалване в съд, където се повишава в пъти.....)

Редактирано от vesivanova

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веси почти никой от масовите потребители (шофьори) не знае колко точно струва да се построи един пътен възел или един междуградски път или пък неговата поддръжка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе може и да не знам, ама като ми вземат 150 лв данъци от брутна 550лв, дали ме вълнува колко струва квадратния метър?Те ми вземат парите, седят там горе да му мислят.Ко сега - мойте пари отиват за някой вмирисан кавал и пътната мрежа си седи такава, на която и липсва 80 - 100 евро на кв.м.Къде отиват мойте 150лв? Само за пенсии и здравеопазване????Като толкова пламенно защитавате държавата, кажете ми от къде идват тея 100млн. за подслушвателни средства и тем подобни????.Красене стига защитава тая държава, тя не ни помага човек :lol:Виждам, че имаш европейско мислене и така трябва да е, ама три дена глад, повярвай ми всякаква винетка мести където и да е и всякакава любов финишира :lol: .Защо се хабим с тея теми - те нямат отговор - нека се забавляваме и да сме с готино настроение, бозата от два поста няма се избистри, нека сме фън и времето и живота ще ни покаже и накаже (ако трябва).Поздрави колеги за мен тая тема е изчерпана и няма смисъл да се хабим, по - добре да говорим за следваща среща :zen:.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да е поискал НОВ път? Хората питат за дупките по старите :lol:А тези екстремни ситуаций при НОВ път не са толкова чести.Да на околовръстното в квартала на богатите толкова може и да е. Но ако го баха отчуждили когата София не беше захапала до там то тогава нямаше да е на тези цени.Да не говорим че това са цени от БАЛОНото надуване. Скоро пак ще спаднат цените.Та така. Ако си го бяха проучили преди 20-30 години нямаше да отчуждават на тези цени.

Редактирано от sand0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези които не са се интересували проекта за разширение на околовръсния път на София е доста ама доста стар. Проектирано е заедно с метрото. Някъде през 70-те години. На първия градоустройствен план на който се появява официално като проект за разширение е около 1988 година или малко преди това.П.П. Ако на накой петилетките му звучат смешно и странно не е така! Такива проекти и инфраструктура се проектира от сега за след 10 или 15 години. Не от днес за утре. Тук при нас това от едно известно време лисва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубу де..ми що тогава селските тарикати не пуснат дневни винетки както е в цял свят..да речем по левче.....да ама тогава ще платиш реално колкото си карал 30 пътувания по 1 лев са 30 кинта на година!

 

Изглежда от 2011-та ще има дневна винетка. Колко ще струва не намирам информация засега.

 

Публикувано изображение

 

ПП Обаче това май е за тежкотоварни превозни средства и ще струва 13 лева. То и сега ги имало, ама не съм обръщал внимание.

Редактирано от user

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да е поискал НОВ път? Хората питат за дупките по старите :(А тези екстремни ситуаций при НОВ път не са толкова чести.Да на околовръстното в квартала на богатите толкова може и да е. Но ако го баха отчуждили когата София не беше захапала до там то тогава нямаше да е на тези цени.Да не говорим че това са цени от БАЛОНото надуване. Скоро пак ще спаднат цените.Та така. Ако си го бяха проучили преди 20-30 години нямаше да отчуждават на тези цени.

Ако инфраструктура на 50-100 години е приемлива за потребителите, разбирам мнението, но моето е различно. :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък тъкмо обмислях да цепим една винетка с един колега да идва по-тънкана следващата година...осуетиха ми намеренията ейй :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и колежки, в тази тема виждам блюстители на закона, редовно протестиращи, скромно несъгласни, овчедушно съгласяващи се, проектно информирани и т.н., все наши "братя по оръжие". Искам да получа смислен отговор на въпроса: ако имам две собствени коли, защо трябва да платя две винетки, при условие, че е невъзможно да си ги карам едновременно по родните пътища, освен на буксир :( ? А това, че с приходите от винетки се правела инфраструктура и пр. е ясно, като утрешния ден. И да отбележа, че пътищата в България не са само еди- коя си дъга на околовръстното. Хайде, да сме живи и здрави да караме с новите винетки, и да не забравяме мощния лозунг от една велика книга: " Чрез автопробега да бием по лошите пътища и нехайството!" :(

Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно защото когато ти си с едната кола и си джиткаш на някъде, може жена ти, баща ти или някой друг да си джитка с другата ти кола, тя е в движение нали :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма как жена му ще джитка с другата кат няма винетка..?????Аре за пети път да питам колко коли могат да се карат С ЕДНА ВИНЕТКА ЕДНОВРЕМЕННО:(???

Редактирано от Едмундо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Булгар, булгаааааар....Една задача за напреднали - 67:12=?То бива мрънкане...Бе що не са измислили лесен начин като едната ти кола е паркирана пред блока, да си източиш маслото, да го сипеш на другата кола (с винетката :( ) и да си поджиткаш из страната? А? :(Кво си мислят тия тъпи конструктори на автомобили, че аз съм длъжен да им плащам масло за всичките коли които имам?!

Редактирано от greenex

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест за неразбралите ПАК да повторим! Другите коли са ЛЕГАЛНИ докато не ги подкара някой извън града. Но ако ги подкара тогава си носи отговорност колкото всяка кола без винетка.Но ако ти имаш 2 и на горе коли и искаш да караш 3дена едната и 4дена другата защо две винетки да плащаш??От друга страна и австрийските винетки са така. Махаш и се къса. Демек и там демокрацията нещо им куца.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...