niki_honda 8 #1 Публикувано 5 Ноември, 2010 Значи проблема е, че колата след 100 км. в час на газ няма почти никаква сила и не върви, трудно се вдига повече от 120...даже понякога се чува и някакво думкане под капака и спира да ускорява...това само на газ го прави...с обикновена газова съм - Тартарини слагана е в Италия. Чудя се дали може да е свързано с запушен катализатор, защото не знам в какво състояние е той...скоро купих кората... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Цецко 1 #2 Отговорено 5 Ноември, 2010 Колега провери си врътките за газта, преди плочката. Ако някой ги е пипал и ти е намалил количеството газ, което се подава към плочката, там е причината колата да не може да развие повече от 120км/ч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #3 Отговорено 5 Ноември, 2010 Запушен газов клапан и/или задръстен изпарител според мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AaaareS 0 #4 Отговорено 6 Ноември, 2010 Запушен газов клапан и/или задръстен изпарител според мен.за клапан ще ти вземат 1лв. (ако ти си го смениш) а за мембрани на изпаител вече незнам... за ловато са 30лв. (без смяната аз сам си правя всичко ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #5 Отговорено 8 Ноември, 2010 А ускорението до 100км нормално ли е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #6 Отговорено 8 Ноември, 2010 Определено не е нормално. Започни така въздушен филтър, настройка, клапан, мембрани, свещи и кабели. Звучи странно, но когато си на газ въздушният филтър, кабелите и свещите трябва да са в идеално състояние. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #7 Отговорено 9 Ноември, 2010 До 100 км. е добро, после става доста бавна и тромава...газовата е някаква италианска Тартарини, слагана е там и тука един газаджия ми каза, че ако имам проблем с изпарителя трябва да го сменя с нов направо, че тия уредби били сложни и не ги правели тука... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #8 Отговорено 9 Ноември, 2010 По добре опитай при друг газаджия, много е малък шанса да няма как да ти подменят мембраните, освен ако самият изпарител не го позволява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #9 Отговорено 9 Ноември, 2010 (Редактирано) И аз искам да питам нещо сходно в темата, но колата не е Хонда. Става въпрос за ФВ Пасат Б5 - 1997 - 1.6 - 101к.с. със газов инжекцион. Вече два пъти запоследните 4-5 месеца ми се случва да я карам на по-дълги разстояния и ми направи впечетление че при скрости от 90 и над 90км/ч колата като че леко придръпва, сякаш за части от секундата губи моментум и даже все едно нещо я задържа. Не знам как по-точно да го опиша. Това се случва с различна честота, от веднъж на няколко минути до няколко пъти в минута. Прави го и при равномерно поддържане на скоростта и при ускорение. Като възможни причини, подозирам две причини: - Филтрите на газовата система не са сменяни вече доста време - сигурно повече от 8-9000км. - Другата възможна причина са свещите, които също не са проверявани скоро.Днес ми изказаха и друга причина, че това било от лоша газ и че едва ли не всички мотори на газ страдали от този проблем и било нещо нормално. Въздушния филтър е в прилично състояние - гледах го преди да тръгна последния път.Някой може ли да ми каже в коя теория е най-близо до истината или да ме насочи къде да търсим проблема. Редактирано 9 Ноември, 2010 от ZaRRicK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #10 Отговорено 10 Ноември, 2010 Газовия компютър на коя фирма е и още то нова уредба ли така прави? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kopelence 4 #11 Отговорено 11 Ноември, 2010 На мене днес ми се случи същото. Бях дал колата на баща ми и той решил да "пипне" малко настройките, в резултат на което колата едвам вървеше и "кихаше". Много ти е бедна сместа според мене. Пусни й още гориво от изпарителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #12 Отговорено 13 Ноември, 2010 Има вероятност да и идва много въздух пробвай да позапушиш малко въздуховода и после настройки на сместа. Другото за което се сещам е ако са ти разделени тръбичките на газта втората да е намалена прекалено много и затова да умира . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #13 Отговорено 13 Ноември, 2010 Компютъра е АГ Зенит. Не знам дали само той е полски или цялото газово. Брат ми кара пак пасат ама 1.8 - 125к.с. 20V и каза че и при него е така. Неговото газово е слагано преди една година, а на другия пасат 1.6 които е - преди две. Тва за сместа май наистина малкое бедна, от последния път когато ги карахме да ги погледне газаджията, нещо такова каза. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове