Jump to content
bimbam

хонда джаз

Recommended Posts

Здравейте:lol:Отскоро съм собственик на хонда джаз,предстои ми обслужване и ме интересува със какво масло да я карам!Колата е 1.2 2002....благодаря ви предварително колеги:lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега ако ще разпитваш за техническите въпроси прави го в подфорума техни чески въпроси или изпозвай търсачката :lol:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам,не обърнах внимание......иначе търсих но не намерих такава тема!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи на какви километри е ? Но ти препоръчвам да слагаш пълна синтетика 0-30/40 или 5-30/40 - караш до 15 000 км , но имаш икономия на гориво и някои други плюсчета :) Ако ти гори масло е добре да преминеш на 10-40 полу-синтетика :lol: Но нашия Джазз го продадохме май на 190 000 км и си го карахме с 5-30 :lol: За марка - каквото решиш , но не взимай Приста , Кастрол или някоя незнайна марка :) Цената на тези масла в Бултрако са на същите цени като в магазина , така че можеш и от там да си купиш :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито колега :lol: много добра количка, дано само да те радва. Няма да е зле да кажеш от къде си, за да те ориентираме и към някой сервиз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На километража пише 125хил. иначе само горния знае на колко е!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На километража пише 125хил. иначе само горния знае на колко е!

ако питаш мен, дори и той не знае :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тино от кога CASTROL е незнайна марка?

Не е незнайна , но до колкото ми е известно се налива и в България и много хора имаха големи резерви към него , също така имам познат , който правеше лепенките на Кастрол :honda: Не е незнайна марка , но поне не ми се иска да рискувам освен ако не го купувам в чужбина :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги , извинявам се ,че ползвам темата ,но не намерих това , което ме интересува и затова питам,Онзи ден купих джазе 1.2 78 к и сега трябва да сменя това -онова, та не знам къде се намира филтъра на купето,въздушния филтър също,къде се намират бушоните с таблото,че запалката нещо не иска да работи , да видя за изгорял бушон.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е незнайна , но до колкото ми е известно се налива и в България и много хора имаха големи резерви към него , също така имам познат , който правеше лепенките на Кастрол :honda:/> Не е незнайна марка , но поне не ми се иска да рискувам освен ако не го купувам в чужбина :plane:/>
Значи го познаваме и двамата :)Не се притеснявай от 2 години ПО изнася Кастрол за цяла европа.Маслото е на база Тексако и хич не е лошо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филтърът на купето е в жабката, въздушния - под предния капак, бушоните - пак там! Поне при мен са така! :)

Здравейте колеги , извинявам се ,че ползвам темата ,но не намерих това , което ме интересува и затова питам,Онзи ден купих джазе 1.2 78 к и сега трябва да сменя това -онова, та не знам къде се намира филтъра на купето,въздушния филтър също,къде се намират бушоните с таблото,че запалката нещо не иска да работи , да видя за изгорял бушон.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еииииии Сандо а за много години бре, къде се загуби, из форума не се беше вяскал сума време :)/> радвам се че си тука :)/> Тино недеи така за Кастрола бре, аз много си го тача, не знам къде го наливат, вземам го от Мотобул но съм си доволен от него маи маи :) Редактирано от Слави CR-V

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тино недеи така за Кастрола бре, аз много си го тача, не знам къде го наливат, вземам го от Мотобул но съм си доволен от него маи маи Публикувано изображение

Е щом не си правил основен ремонт значи е ОК. Публикувано изображение

Инъче доволен недоволен от масло не ми е понятно - то това да не сагуми или нещо подобно :P/> че да съм доволен ?

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и на мен не ми е понятно, ама ето до къде се изразява моето доволство, зимно време в студа при палене колата на стартер върти корено по различно от колкото с някво си друго масло, абе върти като топла :)(става дума за кастрол магнатек) И второто нещо е че когато купя примерно нова стара кола и я заредя с кастрола, първите 1-2 смени маслото изкарва чернилката от мотора и после вътре свети като слънце. За справка снимките ми на разпределителните валове в ОФФ форума :) Друго не мога да го похваля щото не съм лаборатория :) Някои път го гори по малко 700-800-900гр на 10 000 друг път не го гори, явно има значение от това колко съм карал извън града и с ква скортост. За пръв път се уверих в полезноста му на старата ми ланача дедра, в началото я карах с Селения и винаги чукаше един повдигач, когато сефте сложих магнетик такова чукане повече няма, отделно че образуваше минимални отлагания от маслени пари при капачката и маркча за картерните газове. От тогава карам с Магнетик и не съм имал проблеми, не съм и кон с капаци бих опитал и друго препоръчано масло но стига да е на разумна цена. Скоро колега с ЦРВ сподели че след като колата му горяла по над литър масло сложил ЕЛФ с доказан произход и разхода приключил. Магнетика 10-40 го вземам на 42 лева за 4л, и дори малката скапана ланча карам с него, но там вече не може да измие двигателя, там е тежък случаи ще тряя налея доместос :)Ето, кажи ми при тея резултати как да го сменя :)https://www.dropbox.com/s/dx6ufnvqmacxp6n/DSCN3294.JPG не го знам маже ли но определено мие :lol:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...