Preludeman 0 #1 Публикувано 18 Април, 2010 (Редактирано) Колеги, според вас нормален ли е разход 10 l/100 km извънградско за Прелюд 2.0??? Вижда ми се доста, а градското дори не ми се мисли колко е... Редактирано 18 Април, 2010 от Preludeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fresh4y 38 #2 Отговорено 18 Април, 2010 Значи мои приятел кара прелюд 2.0 и казва че му гори 9/10 извън града ама си сложи газчица и ся е доволен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Arsov 5 #3 Отговорено 18 Април, 2010 И на мен ми се вижда множко.Моя ми дава към 7-8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Preludeman 0 #4 Отговорено 18 Април, 2010 За диагностика най-добре ще е в Бултрако, нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #5 Отговорено 18 Април, 2010 Не си казал как го караш. Имай предвид че стила на каране: газ, газ спирачки също дига доста разхода. Най честите виновници за висок разход са ламбда сонда, запушен катализатор и задкормилното устройство 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #6 Отговорено 18 Април, 2010 Двулитровия мотор при нормално каране (100 -120) гори около 7/100. Ако караш със скорости 160-180 може да отиде и над 15. Х23 е същото... при скорост 90-100 гори около 7 - 7,5. Ако си правиш кефа... мхм... на мен рекорда ми е 30 литра за 180 км с включен спорт режим на скоростната кутия (автоматик). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #7 Отговорено 18 Април, 2010 Би трябвало при нормално каране да бъде 7-8/100.При ръчка може да ти качи 10/100 без проблем.На ръчка моят с Н22-ка гори към 20/100-говорим при постоянен ВТЕК. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #8 Отговорено 18 Април, 2010 (Редактирано) Разход над 8/100км на този двигател извънградско е обезпокоително. Говорим за извънградко каране съобразено със закона за движение по пътищата. Редактирано 18 Април, 2010 от garfi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #9 Отговорено 18 Април, 2010 Аз на моя прелюд редовно му докарвам 10/100 извънградско и смятам, че е нормално. Разбира се, ако пътуваш с 90 км/ч ще паднеш и под 8/100 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Preludeman 0 #10 Отговорено 18 Април, 2010 Трябва да призная, че от време на време и аз превключвам на т.нар. спорт режим (3 скорости)... Може и аз да я ръчкам, ама определено не съм хулиган. Ще засека при спокойно каране как идва... Все пак, къде в София бихте препоръчали диагностика? Аз в Юби Ко я обслужвам, ама там не знам дали имат нужната апаратура... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Arsov 5 #11 Отговорено 18 Април, 2010 Е то и аз на моя съм му докарвал 6.6 с 4 души в колата и багаж....ама не ме питайте как съм карал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #12 Отговорено 18 Април, 2010 Стига беее аман....тоя па 6.6 докарал на прелюд с 4 души и багаж...как щеш го карай но тоя разход е възможен само ако през половината път те теглят!!!!!!1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #13 Отговорено 18 Април, 2010 Едмундо, не се пали бре човек .. Може пък прелюда да е дизелов... :lol: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord F18A 1 #14 Отговорено 19 Април, 2010 Би трябвало при нормално каране да бъде 7-8/100.При ръчка може да ти качи 10/100 без проблем.На ръчка моят с Н22-ка гори към 20/100-говорим при постоянен ВТЕК.Би било интерсно да споделиш какъв е разхода при нормално каране 120-130 и градско с Н22-ката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #15 Отговорено 19 Април, 2010 9 на 13-15.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #16 Отговорено 19 Април, 2010 Колата си харчи съвсем нормално (от 8/100 до 18/100) в зависимост от настъпването педала на газта. Перфектна е - не я пипай, и не го мисли толкова. Ако искаш да я съсипеш - сложи и една газова уредба и ще си имаш лачена кошница(която няма да харчи по малко пари, гарантирам). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #17 Отговорено 19 Април, 2010 (Редактирано) Ако искаш да я съсипеш - сложи и една газова уредба и ще си имаш лачена кошница(която няма да харчи по малко пари, гарантирам).Много ме радват такива спонсори на лукойл Бензина си е бензин ама газта е на половин цена. Редактирано 19 Април, 2010 от garfi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #18 Отговорено 19 Април, 2010 Трябва да призная, че от време на време и аз превключвам на т.нар. спорт режим (3 скорости)... Може и аз да я ръчкам, ама определено не съм хулиган. Ще засека при спокойно каране как идва... Все пак, къде в София бихте препоръчали диагностика? Аз в Юби Ко я обслужвам, ама там не знам дали имат нужната апаратура...Не бъркай нещата колега. Пета генерация е с типтроник кутия и няма спорт режим. Режима Д3 е съвсем друго нещо. (ако ти е интересно ТУК има повече инфо). Четвърта генерация автоматик има отделен бутон Спорт/Нормал на лоста, който при натискане променя доста неща - ЕКУ-то минава в друг режим, оптимизира горивните смеси, променя оборотите за смяна на предавка и т.н. Подкрепям мнението на Парадокс-а - колата си гори съвсем нормално. Просто не е икономичен модел. Прелюд е кола за кеф - не за практичност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #19 Отговорено 19 Април, 2010 (Редактирано) @'garfi' В София има едно Ferrari с цвят червен и газова уредба...... Сигурно му харчи много малко пък си е и гъзарийка, а?... Редактирано 19 Април, 2010 от paRADOx Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #20 Отговорено 19 Април, 2010 (Редактирано) Кофти е да цапаме темата на човека но е малко грубо да сравняваме прелюд с ферари (зависи какво е ферарито разбира се). Да беше поне S2000 или NSX но прелюд с този слаб мотор не ми се струва, че е съвсем спортната кола за удоволствие. Да не говорим, че разхода му е неоправдано висок съпоставен с х22. Разбира се това са моите виждания които не налагам на никой и ме е яд, че карах на бензин половин година преди да сложа газов ижекцион с които разхода за гориво ми падна на половина.Нека запазим добрия тон Редактирано 19 Април, 2010 от garfi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #21 Отговорено 20 Април, 2010 И аз да кажа, че моя също съм го докарвал до 6.3-6.5 л на 100, но при мъгла и максимална скорост 80 км в час.Извънградско рекорда ми е Русе - Варна 14 литра на 100, магистралата под 160 май не съм карал, и преди всичко , както и колегите казаха, прелюда далеч не е икономична кола, ама кеф......... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gospod 4 #22 Отговорено 20 Април, 2010 Стига беее аман....тоя па 6.6 докарал на прелюд с 4 души и багаж...как щеш го карай но тоя разход е възможен само ако през половината път те теглят!!!!!!1Ами тогава аз какво да кажа като 3 Човека и багаж го докарвам 5.8 на 100 извън градско и не с 90 а със 110 постоянна скорост,колегата като не е карал такава кола нека да не бъде толкова сигорен че няма невъзможни неща Със стария двигател ф20а4 и ръчни скорости прелюда хачеше 10-11 смесено,като за автоматика предполагам тази цифра ще е с литър два повече,то рахода май е неизмерима величина защото сега при този невероятен разход извън града в Варна ми харчи 15 на100 без да я зоря много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #23 Отговорено 20 Април, 2010 Ако искате Прелюда ви да върви повече и да харчи по-малко, си оправете спирачните апарати На мен така есента ми се "вдигна разхода" до 9-10 литра (при най-икономично каране), когато колата стоя известно време неподвижно в най-голямата мъгла и дъжд. Оправдах го с ниските температури, зимните гуми, въздушния филтър и какво ли още не. Оказа че са си спирачните апарати. Особено предните се разглобяват много лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #24 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) Стига беее аман....тоя па 6.6 докарал на прелюд с 4 души и багаж...как щеш го карай но тоя разход е възможен само ако през половината път те теглят!!!!!!1Ами тогава аз какво да кажа като 3 4овека и багаж го докарвам 5.8 на 100 извън градско и не с 90 а със 110 постоянна скорост,колегата като не е карал такава кола нека да не бъде толкова сигорен че няма невъзможни неща Със стария двигател ф20а4 и ръчни скорости прелюда хачеше 10-11 смесено,като за автоматика предполагам тази цифра ще е с литър два повече,то рахода май е неизмерима величина защото сега при този невероятен разход извън града в Варна ми харчи 15 на100 без да я зоря многоПросто без коментар....ще ни се смеят из всички форуми....и за пореден път питам -себе си ли лъжете?????? 5.8 литра при скорост 110 км ..????????!!! с 3-4 човека и багаж!! Редактирано 20 Април, 2010 от едмундо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
poplo 1 #25 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) Това е невъзможен разход. Моя автомат 4 ген дава 8 извънградско със скорост 110-120 км/ч. Градско без зор дава 12-13. Редактирано 20 Април, 2010 от poplo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #26 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) По инфоборд моя харчи 5.5-5.8 при 70-80км/ч на 5та на равно(при вкл. cruise). Ама като дойде баир и разхода отива в Русия Ако имаш нерви да караш така е супер пс. не е за вярване,ама който не врява - ще направя клипче... ползвам го главно по големите булеварди вечер като няма трафик и не ми се ръчка Редактирано 20 Април, 2010 от murdera Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
poplo 1 #27 Отговорено 20 Април, 2010 Е човека казва 3ма човека, 110. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gospod 4 #28 Отговорено 20 Април, 2010 (Редактирано) Човека е с акордов витек мотор 147кона в прелюд 5г с (по-къса от акордовата скоростна кутия), който преди витека(3600 оборота) рабори на 1 входящ клапан, и неагресивен разпределителен вал,така че ако някой не вярва,нека да се обзаложи ако изка Редактирано 20 Април, 2010 от gospod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #29 Отговорено 20 Април, 2010 Човека питаше за разхода на F20A4 в прелюд, а тази тема стана едно голямо мерене на... разходи. Мислите ли че така ще му помогнете? @Preludeman: в режим D3 се кара само при изкачвания и спускания на големи наклони (примерно в планината). Това не е спорт режим. Както ти каза и Димитър Коев. Ако си карал на D3 извън града, значи си карал без 4-та скорост. Тогава може и да постигнеш разход 10. Засечи я колко гори когато караш само на D4. Ако разхода пак е 10 при спокойно каране, отиди да ти погледнат спирачките. Нормално е да правиш разход около 8 според терена, трафика и други критерии. Аз лично мога да постигна разход около 7 по познато трасе с малко трафик. ПП: При прелюд 4 "апаратурата за диагностика" е един прост кламер (или друго парче тел) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Preludeman 0 #30 Отговорено 21 Април, 2010 (Редактирано) Мерси, момчета. Ще засеча пак разхода само на Д4 и спокойно каране, да видим какво ще покаже. Иначе може и една диагностика да направя в Бултрако... Относно LPG - и аз обмислях, но първо багажникът е малък за бутилка и багаж, а и четох в някаква тема тук мнение на Омбрето, че LPG съсипва Ф двигателите ...та се отказах Редактирано 21 Април, 2010 от Preludeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #31 Отговорено 21 Април, 2010 LPG съсипва всички двигатели... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #32 Отговорено 21 Април, 2010 ^И сега пак ще стане баси спора.Има си теми за ГАЗ - нека тези неща се обсъждат там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #33 Отговорено 22 Април, 2010 Мерси, момчета. Ще засеча пак разхода само на Д4 и спокойно каране, да видим какво ще покаже...................Един съвет от мен!Не си играй много със скоростния лост! Щракаш Д4 и си караш, не я изключвай на светофарите и не я оставяй на N за продължително време при работещ двигател. Така няма да имаш проблеми със скоростната кутия и ако галиш педала до 2500/2800 оборота ще свалиш доста разхода и колата ще си върви доста прилично за в града. Предполагам както повечето хора тук има моменти в които ти се иска да я сръчкаш, в такъв случай включваш на ръчни а, тогава разхода не те интересува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #34 Отговорено 22 Април, 2010 И един от мен (като сме почнали със съветите) )В типтроник режим колата гори чувствително по-малко (ако караш нормално), но пък кутията се скапва доста бързо. Прецени си кое ти е по-важно. Общо взето е на кантар - Спестено горивоРазход за ремонт, ако се наложи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #35 Отговорено 22 Април, 2010 Prelude 5Г Ф20 Англия-България малко под 8/100,каране според ограниченията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #36 Отговорено 22 Април, 2010 Prelude 5Г Ф20 Англия-България малко под 8/100,каране според ограниченията Това се казва проверен разход! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #37 Отговорено 22 Април, 2010 И опровергава някои смехотворни твърдения.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gospod 4 #38 Отговорено 22 Април, 2010 И опровергава някои смехотворни твърдения....Смехотворни за някой......ма прав си не ти плащам да ми вярваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dap 0 #39 Отговорено 22 Април, 2010 В типтроник режим колата гори чувствително по-малко (ако караш нормално), но пък кутията се скапва доста бързо.Интересно твърдение колега, моля да се обосновеш.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #40 Отговорено 23 Април, 2010 Мнението ми се базира на лични наблюдения и на информация от други сосбвтеници на подобни автомобили (не само Прелюд). Информация по въпроса има много, особено в американските и международни сайтове (PP и PZ например).Моите наблюдения са върху Прелюд 5г. При градски режим на употреба (София), ако тип-троника се ползва за смяна на предавките подобно на ръчна скоростна кутия разхода пада с около литър на 100 км. Говоря за нормално каране без рейсърски изяви.Лично не съм чупил кутия, но има много сигнали (и тук в БГ и от чужди форуми) че при честа употреба на тип-троник режима кутията се скапва много бързо. Чисто статистически случаите са прекалено много за да става въпрос за съвпадение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове