Jump to content
honda_9977

Българските Пътища

Recommended Posts

Колеги пускам тази тема защото знам че не съм единствен който е пострадал от скапаните дупки по нашите пътища.Всеки може да покаже какво се е случило след минаването през поредната Яма на пътя.

Ето вижте:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

До като си сменях гумата още 4 коли пострадаха,кой спукал гуми,кой изкривил джанти луда работа.

За пловдивчани дупката се намира на 200-300м от панаира поска Рогож,не е голяма но е дълбока. ;) ;) ;).Остават само нервите защото нищо не можеш да направиш. ;) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно защото нищо неможем да направим, незнам какъв е смисъла да показваме щетите..Едва ли някой ще ни ги възстанови. Но все пак и аз ще се включа, белкем някой който трябва да види и да се замисли.. Точно 1 път отидох до Варна с колата и се случи следното:

Публикувано изображение

И то при положение че по ш*баната "магистрала" не съм вдигал повече от 80-90 и се справях добре в "тетриса" наляво-надясно.Изебгнах всички дупки, без една..защото нямаше как просто..И се оказа достатъчно. ;)

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера минах оттам панаира-рогож пътя е отвратителен от край време докато минавах на една фиеста и се беше закачила задната броня и човека си я закачаше...ужъъсссс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може пътищата да са ни скапани, но за сметка на това бензина ни е скъп ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може пътищата да са ни скапани, но за сметка на това бензина ни е скъп ;)

и на всичкото отгоре е боклук 50% бензин и 50% лайна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа не не не не! Няма сега да ми се сърдите, мислете ме за какъвто искате, но грам съпричастие няма да покажа! Кво сега пищите, ми да, така става... ама като имаше протест къде бяхте?!?!?!?!? Ай сиктир, като се гъзим да ни натягат отзад до гърлото чак, ще изправяте джанти, ще давате пари за гуми и ТОВА Е! Нападайте ме колкото си искате, ама "нищо не можем да направим" е причината всичко да ни е така! Аз бях на протеста, отмених срещи, които ми бяха жизнено важни за бизнеса, но отидох... Айде, със здраве!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остават само нервите защото нищо не можеш да направиш. ;) ;)

Освен че можеш да отидеш на протест, също така може да викнеш КАТ да ти напишат протокол за ПТП и след това да си вземеш кинтите от каското.Даже според мен вторият вариант , ако се използва от всички пострадали, ще има доста по голям ефект от протестите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да не ни харесва това е така...ShEfA е прав.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,защото като протестираш не им бъркаш в джоба и няма да им накривиш шапката.Докато ако всички,всеки път завеждат щета по всеки възможен начин... ;) ...ще стане забавно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да питам аз тогава, като бях на протеста и протестирах дори ми изгоря клаксона, кой сега ще ми плати 1 гума и ипзравянето на джантите? Оправия няма в тая държава, колкото и протести да има се тая..... Пари за каско нямат всички така че и завеждането на щети не е много голям ефект.Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не вярвам че с протест на някъв площад в столицата може да се промени нещо в тая голяма дупка на картата, наречена България. Виж модела на Гърците по границите по ми харесва и ми се струва по ефективен, ама за тва се иска единение и яко дупе, все неща дето Българите е ясно от векове, че ги нямаме!http://speed-press.com/?pageId=15080 Ха ха ха, направо си го представям това как се случва на някоя "оживена улица" в БГ!

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мене ми писна! Още някоя друга година тука и се махам от тая смотана държава главно заради тея пътища! Да не говорим за парламента и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги,по повод протестите искам да ви сподела как протече един протест тук при мен.аз съм на малък гръцки остров.значи тяхната морска полиция си бръмчи с едни яки катери и една сутрин един такъв катер,пълен с чернилки от ирак иран,авганистан и тем подобни взе че ги изипа на нашия остров.натовариха ги като добитък на 2 камиона и тръгнаха да ги извозват в един полуразрушен хотел да пренощуват 3-4 дена.хората още от пристанището видяха че тая черна зган ще се разпилее по целия остров на следващия ден и последва моментен отговор от страна на месните.събраха се от квартала където щяха да ги изипват и с коли и мотори около 40 човека препречиха пътя на камионите.имаше разправий с полицията ,но след 5 минути камионите с мазутите потеглиха обратно към пристанището.още на същата вечер ги изпроводиха към Атина.ето така се прави протест според мен.хората бяха единни и водени от една цел,и им се получи.ния обаче в бг сме за съжаление супер в гъза и нищо не ни се получава.очаквах да сте постигнали повече на тез протести,но както разбирам сте били 10 човека,ще ме извините ама ще си карате по чупените пътища тогава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никаква ли възможност няма да се съди общината или фирмата, която отговаря за пътя и поддръжката му? Не ми се вижда нормално 4-5 автомобила да се изпотрошат в 1на и съща дупка и никой нищо да не се опита да направи. Протестът наистина на никого не пречи, поне не толкова, че да се хване и да направи нещо по въпроса. Но когато бъдат съдени постоянно ... тогава може и да започне да се оправя положението.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тези единични случаи на съд към общината станат ежедневие да, но за сега май са огромна рядкост...Прогнозата ми е, че скоро няма да караме по пътища, защото не желаем :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Никаква ли възможност няма да се съди общината или фирмата, която отговаря за пътя и поддръжката му? Не ми се вижда нормално 4-5 автомобила да се изпотрошат в 1на и съща дупка и никой нищо да не се опита да направи. Протестът наистина на никого не пречи, поне не толкова, че да се хване и да направи нещо по въпроса. Но когато бъдат съдени постоянно ... тогава може и да започне да се оправя положението.

Има,Ама катила ти пише акт за несъобразена скорост вместо протокол за щета:D Такава ни е малоумна с-мата.И си до тук-пари за джанта и гума+нерви+акт=смотана държава.дори и да ти е познат ти пише акт,щото иначе после за него е лошо-общината му плаща заплата.После защо ги мразя Тъпите Кукери Ш..бани.Независимо в коя част на полицията са:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лоши тътища, лош бензин, ниски заплати това в България за съжаление на година по 2-3 пъти си правя предницата и колко пъти изправям джанти :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По каква логика ти пишат акт за несъобразена скорост, след като ти си пострадалия, тфоята кола е прецаканата и той не е бил там за да види дали си минал с 200 или с 15, то като дупките са по цялото платно и с 5 да минеш пак можеш да си прецакаш колата, все пак не караме 4х4 дефендъри. Иначе ако искаме да има някаква промяна, трябва да можем да съдим виновните, затова че положението е такова. Кофти, че виновните често нямат вина, защото не им се отпускат достатъчно средства за да се преасфалтира, а кръпките държат 2-3-4-5 месеца и това е. Порочен кръг е за съжаление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нова 20-ка колеги днес като поогледах колата видях че и предната джанта е крива а другата направо си е спукана още ядове и нерви :P .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тези пътища вече сериозно се замислям за ЛАДА НИВА! :P И гараж на Прелюда за неопределено време!Но каквото и да го говорим цялата ни система е опорочена. В "циганска" държава като Кипър, отвори ли се дупка на пътя, отиват двама със жалба в общината и дори без да имат щета общината им плаща обезщетение за морални повреди, щото се били стреснали, а на следващият ден пращат камиончето да запълни дупката. ФАКТ:PГодина и половина бях там. Наскоро се върнах и на втория ден ми идеше да тръгна пеш. Следващият път ще взема и Прелюда нататък! Баси...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съпричастен съм към колегите с кривите джанти, защото и аз се кръстя и моля на дядо боже като издранча в някоя дупка.Но ми се иска да задам 1 въпрос.Спите ли зад волана? Има случаи където няма избягване, но все ми се струва, че ако гледате пътя спокойно можете да забележите и предприемете маневра за избягване на дупките.Като карам аз правя слаом на дупките, един приятел скача във всичките. После "100 лв за амортисьори". Все си мисля, че зависи до голяма степен от шофьора. 2 очи на пътя, 1 по тротоарите и 1 в огледалата.Имам няколко съвета. Ако минавате редовно през някакъв участък, научете всички дупки и как да ги избегнете.Без значение, най-лява, най-дясна лента, карайте където е по-лесно избягването.Карайте на дистанция от колата пред вас, за да има време за реакция и време да забележите релефа на пътя.Движете се по главни булеварди, където обикновено дупките са по-малко.Спестяването на бензин от разстоянието или на време по малките улички, ще се отрази в поправки.Когато карате в неизвестна територия - давайте го малко по-бавно с 1 на ум. При лошо време, през локвите минавайте бавно и спокойно. Не се подавайте на мисълта, че бавите движението или нещо такова, аз дори като пресичам релси скачам на спирачките.Колкото по-стриктно изпълнявате, толкова по-малки щети по автомобилите.Айде с пожелание за безаварийно шофиране. Нека Господ е с нас.ПП И аз си мисля за ланд ровър дефендър от известно време ;Д

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вечер на мокро със слепия сивик нищо не се вижда , тогава само си се молиш.Не е въпроса да се научим да избягваме дупките , а да ги няма !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е въпроса да се научим да избягваме дупките , а да ги няма !

Съгласен, но трябва да помислиш малко. Нямаме добра технология за изграждане на пътища, не се използва и качествен материал.Гледам кърпят улиците и закрепват положението тук-там, обаче за колко? Догодина тези дупки ще кърпени 2-3кратно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си , закърпват положението и да ти кажа съм доволен че пътя София - Благоевград - Гоце Делчев - Доспат - Девин е вече почти без дупки , преди беше невъзможен.И да , яко зигзаци правя , сега и фарове с ксенони мисля да слагам за да ги виждам през нощта !Не слагам 17-ките , че няма пари за гуми вече . Как да ида да си платя данъка , като спуках гума по път за данъчното ?А как оставят нарязания асфалт , това не вярвам да го има в някоя друга държава , има по пътя 2 мостчета без асфалт, няма знак , няма нищо.Нарязали асфалта между 2 села и го заебали , то има по-малко асфалт отколкото дупки, пак без знак , без нищо.Верно след 3 дена беше супер пътя , но трябва ли да си трошим 4 дена колите докато стоят зейнали изрязаните дупки с острите ръбове.И верно си счупиш колата , а уния ушатите ти пишат акт , баси загубената държава , раждаш се и ти пишат акт , все едно си престъпник.Нека някой колега полицай да каже как да действаме в такава ситуация , какво сме виновни , че има дупки та като си потърсим правата да ни пишат акт. Може ли този акт да бъде обжалван и с какъв мотив ?Поздрави и карайте внимателно !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...