kembo 88 #1 Публикувано 20 Декември, 2009 Здравеите ,колеги карам Дел Сол и тъи като вече е сурова зима имам проблем с уплътненията така замръзват че немога да отворя вратата (колата стои отвън за съжаление ) намазах ги обилно с течен парафин но не помага чак толкова ПИТАНЕТО ми е някои може ли да ми каже какъв препарат да си купя (колкото и скъп да е) и от къде .но да не замръзват след употребата му БЛАГОДАРЯ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #2 Отговорено 20 Декември, 2009 Глицерин ,върши добра работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #3 Отговорено 20 Декември, 2009 (Редактирано) Аз ги мазах със силиконова смазка. Някои мажат с WD40. Продават и специални спрейове за гумени уплътнения и повърхности и пр., виждал съм ги големите вериги с щандове за автоаксесоари, като Практикер, Кауфланд, Мосю Бриколаж и пр. Аз също търся такъв препарат, че тва дето имам не е останало много а се ползва за 3 коли и за зимните обувки да не пропускат влага, но търся смазка, а не спрей. Редактирано 20 Декември, 2009 от ZaRRicK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalio 0 #4 Отговорено 21 Декември, 2009 Чичко Глицерин прави чудеса! От както намазах уплътненията на всички врати, през уикенда, до днес всички се отварят без никакъв проблем. Имаго в Аптеките за 85 стотинки шишенцето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #5 Отговорено 21 Декември, 2009 както каза ZaRRicK има силиконови спрейове за гумини уплатнители.Най-добрите са в сиви флакони със синьо-зелени картинки под формата на спрей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eddy 214 #6 Отговорено 21 Декември, 2009 +1 за глицерин, при нас е 0.96 лв. 50 мл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kembo 88 #7 Отговорено 22 Декември, 2009 Купих днес ГЛИЦЕРИН (трудно се намира) намазах уплътненията ще споделя ефекта като паднат пак температурите ( дано не падат вече ) БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
70nK@7@ 0 #8 Отговорено 22 Декември, 2009 аз мазах с парафин,не помага много...затова и по няколко почуквания с юмрук по врата дето има уплътнение и става.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #9 Отговорено 22 Декември, 2009 (Редактирано) В две теми едно и също публикувам ама ще ме извинят модераторите да не пускам линк към поста си ще го напиша и тук:А за уплътненията аз ползвам парафин ама не този от аптеките ( явно е доста слаб или разреден и аз незнам точно ) ами такъв от лаборатория и за сега нямам ядове. Вчера колата беше запечатана от всякъде с лед и отгоре със сняг и вратите се отвориха без никакви грижи Проблема е обаче от коя лабораторя да намерим такъв парафин че и моя свърши вече, накой ако има познати да свирка, ще си платим каквото струва Редактирано 22 Декември, 2009 от Draik Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #10 Отговорено 22 Декември, 2009 Още един + за глицерина, с този парафин от аптеките наистина нищо не става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #11 Отговорено 30 Декември, 2009 (Редактирано) Преди няколко години ми изпадна 0,5л силиконово масло. С добре напоен парцал, в началото на зимата като си намажа уплътненията на вратите и багажника на Астрата - нямам проблеми цяла зима (имам предвид няколко години вече). Сега ми е първа зима със Сивика - намазал съм го също. Не че е станало студено, но съм 99% сигурен че пак няма да залепват уплътненията. Намерете си силиконово масло. Редактирано 30 Декември, 2009 от Jorko. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #12 Отговорено 31 Декември, 2009 (Редактирано) Глицерина е хубаво нещо, но имайте в предвид, че е водоразтворим (ползва се за пълнеж на бонбони, също ) -> трябва от време на време, да се намазват наново, проблемните области. Редактирано 31 Декември, 2009 от LAMER 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове