a4oTo 1 #1 Публикувано 18 Октомври, 2009 Здравейте колеги. Някой знае ли , какво става ако не сме си зачислили автомобила в Даначното повече от година ???? И каква е санкцията за това ? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #2 Отговорено 18 Октомври, 2009 Глобата е от 20 до 200 лв.Декларирането на автомобила следва да стане в двумесечен срок от придобиването му. За целта са Ви необходими няколко документа: 1. Декларация по чл. 54 от ЗМДТ - следва да разполагат с тези бланки в общините, но Вие можете да си я изтеглите от тук: www.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=960 2. Копия от: - Договор за покупко-продажба - в моя случай приложих и приемо-предавателния протокол. Датите на двата документа се различават с 3 месеца. По закон, когато датата на производство на автомобила не е известна се записва датата на първа регистрация. - Документ за собственост на кола, влязла от друга държава - Голям регистрационен талон - Квитанция за платен 2 % местен данък при нотариус или в общината - този данък не важи за новите автомобили и тези които са директен внос. - Квитанция за платен данък МПС към настоящата година /ако има такъв наличен/ - на мен ми казаха, че данъка ще може да се плати чак след март!?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #3 Отговорено 18 Октомври, 2009 А някой знае ли какво ще се случи ако изобщо не се зачисли колата в данъчно?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #4 Отговорено 18 Октомври, 2009 А някой знае ли какво ще се случи ако изобщо не се зачисли колата в данъчно??Няма да можеш да я продадеш, а и като отидеш все някога за услуга в общината ще те попитат а Вие данъка за неригистрираната Ви кола кога ще си платите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #5 Отговорено 18 Октомври, 2009 по-добре си я декларирай...че се трупа на камарката... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CROCPIT 0 #6 Отговорено 18 Октомври, 2009 А аз искам да споделя, че в суматохата забравих да си платя данъка за годината. Това е кофти, само след като изтече годината, преди това съм редовен, нали така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #7 Отговорено 18 Октомври, 2009 Отивай в данъчното, може и глоба да не платиш Наскоро имаше такава тема и колегата мисля, че просто си плати данъка в минал срок за времето което е притежавал автомобила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Seaman 1 #8 Отговорено 18 Октомври, 2009 Абе май има някаква врътка да не го плащаш,обаче трябва да питаш някой по навътре в нещата.Ако не ходи си плати,иначе после е дебело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
velislav 0 #9 Отговорено 18 Октомври, 2009 То и аз изобщо не съм я зачислявал в данъчното, ама усещам че сега след като искам да я продавам, може да ми изиграе лоша шега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crx™ 29 #10 Отговорено 18 Октомври, 2009 Има опция да я продадеш без да я зачисляваш ако те интересува ще ти обесня как Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #11 Отговорено 19 Октомври, 2009 тази опция е интересна.ще споделиш ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Matheo 3 #12 Отговорено 19 Октомври, 2009 Има опция да я продадеш без да я зачисляваш ако те интересува ще ти обесня как Я ни обясни, как става това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
element 4 #13 Отговорено 19 Октомври, 2009 Ако смяташ да си караш колата без да си плащаш данъка - няма да стане. След година и половина-две най-много ще ти дойде писъмце в което пише, че трябва да я регистрираш и да си платиш всичко наведнъж, заедно с глобата в 7 дневен срок - в противен случай отиваш на Агенцията по вземанията, там завеждат дело срещу теб и така... от личен опит го казвамИначе такива тарикати дето се опитват да е*ат Държавата, но само "се опитват", колкото искаш... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #14 Отговорено 19 Октомври, 2009 да, и аз все отлагах - купих колата миналия октомври, а платих в данъчното през март - имаше глоба, тоест не глоба, а ти съставят акт - както каза колегата между 20 и 200 лв - не знам как точно го определят. Както на всеки акт човек има право да пише възражение.@a4oTo - колата ти като е д15ка данъка ще е не повече от 25-30 кинта - за такава сума не си заслужава човек да е в нарушение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mravi_76 0 #15 Отговорено 19 Октомври, 2009 аз карах старата си кола 8 год без да я регистрирвам в даначно,и нямах проблем с продажбата.зависи на какъв нотариус ще попаднеш.сега чувам че готвят промени и ....ще се затягат нещата май Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CROCPIT 0 #16 Отговорено 19 Октомври, 2009 Смятам че трябва да платя до края на годината за да не викам дявола Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a4oTo 1 #17 Отговорено 19 Октомври, 2009 не е проблем самия данък .... а това , че не съм я зачислил !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #18 Отговорено 20 Октомври, 2009 добре аз получих писмо преди 1-2седмици понеже няма кога да отида до данъчното и незнам какво трябва да нося според писмото трябва само да си взема големия талон. колата е взета август мин година незнам нито какъв данък трябва да платя нито каква глоба ще е добре да знаем има ли разлика в данъците в общините наистина или не и как така решавът как да глобяват и колко данъй имаме и накрая някой да знае д15б2 92 година хеч дали има катализатор защото се рових и не намерих нищо по документи нали имало някъкво намаление при наличие на катализатор и при по малко от 100коня някоой да подскаже малко няма ли данъчни тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #19 Отговорено 20 Октомври, 2009 Колеги само да ви кажа, че за Акорда ми искат 200 лв данък. Няма да я регистрирам в данъчно колата,докато не опре работата до кокъл Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanyo75 0 #20 Отговорено 20 Октомври, 2009 Колеги само да ви кажа, че за Акорда ми искат 200 лв данък. Няма да я регистрирам в данъчно колата,докато не опре работата до кокъл Дааа...... самата истина е-200лв е,да го е...а! И аз така чакам втора година,ма работата отива към опън одзад Вързали са се КАТ и Данъчно в мрежа и нема мърдане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #21 Отговорено 20 Октомври, 2009 А какъв е проблемът... След като сте си избрали кола, купили сте я, карате си я, радвате й се, иската да я направите още по- добра, да я регистрирате в данъчното? Преди година и аз си купих ЖЕЛАНАТА от мен кола. Освен прите за нея - Данък в/у сделката в общината - 722 лв., годишен данък за 2009г. - 398 лв +3.15лв лихва А мрънкам ли? Това са законите на държавата ни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WingMan 164 #22 Отговорено 20 Октомври, 2009 То и моя данък не е е от най-малките 246 лв., но какво да се прави трябва да се плаща. Ако искате по-малък данък не си копувайте коли над 100 коня, ако искате мощност ще си плащате за нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanyo75 0 #23 Отговорено 20 Октомври, 2009 А какъв е проблемът... След като сте си избрали кола, купили сте я, карате си я, радвате й се, иската да я направите още по- добра, да я регистрирате в данъчното? Преди година и аз си купих ЖЕЛАНАТА от мен кола. Освен прите за нея - Данък в/у сделката в общината - 722 лв., годишен данък за 2009г. - 398 лв +3.15лв лихва А мрънкам ли? Това са законите на държавата ни... Хъмммммм....,Колежке,да не сте объркали марката То твойте рекети ,като за МазератиНие, сиромашията ша са въздържиме от коментар!! PS-рекет=данък!Не е спам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondarev_accordov 0 #24 Отговорено 20 Октомври, 2009 Колеги по добре си регистрираите колата в данъчното,че вече нещата отиват на събиране на данъци.Аз също не си бях регистрирал колата в данъчното,но преди 1 месец ми доиде писанце за приканване.Отидох до данъчното с големия талон,договора от покупко-продажбата,снимаш тези 2 документа,попълних една декларация взета от гишето и казах,че скоро съм се прибрал от чужбина,и баща ми не е знаел ,че треба да отиде до данъчното и минавах с глоба от 20лв.А относно данъка за моя кораб за половин година данъка ми е 90лв,а за цяла не ми се мисли.Както казват повечето хора "имаш ли брадичка,треба и гребенче".До колкото разбрах вече КАТ спуска информация до данъчното за новорегистрирани коли.Преди се правеше врътка като при продажба на колата, си превеждаш пари за последната година на банковата сметка на общината и с тази бележка отиваш при нотариос за да прехвърлиш колата на новия собственик.И после новият собственик отива в данъчното и си я регистрира на ново,понеже не излиза при тях.Дано да съм помогнал с информация. П.С. Плащайте си данъците,за да се оправи наща скапана държава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harabijta 1 #25 Отговорено 20 Октомври, 2009 Да знаете едно. В живота има две неща от които не може да избягаш- Смъртта и данъците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ecs 0 #26 Отговорено 20 Октомври, 2009 тука мардане нема каквото и да измислим наща хубавата ни даржава така нигослага нема да казвам на колко ката .. както по нагоре колегата спомена кат подава.. информация... на другите органи и хопа писмо поканват те да го платиш... ако ти се наложи да ходиш извзн страна сичко изкача... нема мардане стана ли са големи хакери Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове