Jump to content
Стоянчо

Да купим ли 6-та генерация сивик ?!?

Recommended Posts

Сивика е хеч '97 г., 4 врати с D16Y8 двигател(англичанка :) ).На първи оглед издържа изискванията.Но понеже ще ми е ПЪРВАТА кола и бих желал да чуя и някакви отзиви за нея ,така че не пестете коментари, моля;) Няма да се разсърдя ако някой предложи друг модел който се вписва в цената от около 5000 лв. ;) Аз бих се качил на ЦРхикс но не ми се обикаля цяла българия за свястен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивика е хеч '97 г., 4 врати с D16Y8 двигател(англичанка :) ).На първи оглед издържа изискванията.Но понеже ще ми е ПЪРВАТА кола и бих желал да чуя и някакви отзиви за нея ,така че не пестете коментари, моля;) Няма да се разсърдя ако някой предложи друг модел който се вписва в цената от около 5000 лв. ;) Аз бих се качил на ЦРхикс но не ми се обикаля цяла българия за свястен!

Заслужава си да се разходиш за ЦРХ :- ) Това мисля да направя аз де... :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доста хора гледат ,но както се опасявах никой нищо не казва хайде прижалете се да драснете някой ред! ;) и аз искам да карам хонда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

англичанка - НЕ , за тези пари според мен най удачният вариант е 6-а генерация купе , също така и акорд 5-а генерация купе е добър избор , аз лично за тези пари бих си докарал един Legend Coupe :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

англичанка - НЕ , за тези пари според мен най удачният вариант е 6-а генерация купе , също така и акорд 5-а генерация купе е добър избор , аз лично за тези пари бих си докарал един Legend Coupe ;) ;)

Не ти харесват или просто не са добри като модел? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

можеш да се насочиш и към 6ген седан, ако купето ти се струва нисичко отзад, аз карам 6ген хечбег и ако си решил да обикаляш - багажника няма да удоволетвори очакванията ти, въпреки че е усезаемо по-голям от на 5ген хеч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде точно им е проблема на Англичанките? Че не можеш да разглобиш фара, да му боядишеш половината рефлектор в черно и да го направиш по зле от колкото е бил ли? Не мисля така. Харесвам и Японките и Англичанките. И 2-те си имат плюсове и минуси. Няма идеална кола. Както се вижда карам Англичанка и в началото не знаех, че е токова "куца кола". Чаках всеки момент да ме предаде някъде и да оправдае изказванията на опитните колеги, че не струват. И така вече 2 години си чакам да ме остави някъде или да даде какъв то и да е проблем. Ми още не ме е подвела по никакъв начин. Колега, моето мнение е, че не са по лоши от Японките. Тези които ще се изкажат против Англичанките, нека да се подкрепят с факти и реален опит. Сигурен съм че не знам много неща, но това е от опита ми до сега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега , все едно да кажеш ,че няма разлика от американски форд и немските !!! Както виждаш има разлика и от американските хонди и японските !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз карам англичанка вече 1 год. и съм много доволен от нея-карам си я здравата без да я жаля много много и до сега не ме е предала.Моето мнение е че англичанките по нищо не отстъпват на японките.Друг е въпроса дали ще попаднеш на поддържана-читава кола.Поздрави и успех с покупката,която и да вземеш няма да згрешиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега , все едно да кажеш ,че няма разлика от американски форд и немските !!! Както виждаш има разлика и от американските хонди и японските !!!

"Много точно сравнение" ;)http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Domani - това е японския еквивалент на "англичанката".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което искам activity е да посочиш конкретно минусите на Англичанката. Това ще е интересно и за колегата. Все пак е добре да се знае какво точно се крие зад НЕ-то което каза категорично. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което искам activity е да посочиш конкретно минусите на Англичанката. Това ще е интересно и за колегата. Все пак е добре да се знае какво точно се крие зад НЕ-то което каза категорично. ;)

Е те за това става въпрос ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрете да стряскате (отказвате) човека, бре! Нищо им няма на англичанките.Единствените недостатъци са:1. По-голямо тегло - демек не е толкова пъргава2. Няма толкова агресивно излъчванеПлюсовете:1. По комфортна2. По-добра возия3. Повече вътрешно пространствоВсичко е до късмет и внимание - да попаднеш на читав екземпляр!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Дааа от прочетеното до тук от всички възможни места това е най-основното!Макар и леко стреснат съм го решил Хонда ще е!Питах специално за тази тъй като гледах една такава в доста прилични състояние (говоря за салон) и ако не харесам някоя спортна бегачка докато се сдобия с парите или съответно оная не изчезне което не е невъзможно да се случи до 5 6 дена ЩЕ Е ЗАБИЯ както се казва ХАхах ;) Мерси за всички постове НЕ СЧИТАЙТЕ ТЕМАТА ЗА ПРИКЛЮЧЕНА ;) ;)

Редактирано от войводата/cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ей така, от любопитство, сигурно е мн. тъп въпрос, ама някой може ли да ми обясни кои са "англичанките", демек там сглобени? Карам "японка" и затова не знам. ;)

Редактирано от pesho2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей така, от любопитство, сигурно е мн. тъп въпрос, ама някой може ли да ми обясни кои са "англичанките", демек там сглобени? Карам "японка" и затова не знам. ;)

Колега ето това са "Англичанките"

Публикувано изображение

Това, че Англичанките са произведени в Английския завод на Хонда не ги прави по-лоши от Японките просто англичанките са по-луксозни. Не мисля, че има колега с Англичанка, който да се оплаче от нея така, че който го кефи този модел на Хонда и намери читав екземпляр да взима! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз от 1 година карам "англичанка" комби и съм много доволен.1.5 vtec е и е много икономична и пъргаваИма и части на достъпни цени за подръжка.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това от подписа ми е Англичанка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мен са ме возили в англичанка с б18** нещо си двигател. може би ц4 но не съм сигурен. към тези които казват че не са пъргави ... мисля че това никак не е задължително. а колата се определя до някъде от модела, но доста по-важно е състоянието и тъй като става дума за кола втора употреба. така че англичанка или японка, черна, синя, зелена или розова, на първо място гледайте техническото и състояние. т.е. купето първо - ръжди, удари ... после мотора, там вече специалист трябва да се изкаже.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...англичанката е много практична кола вземи си 1.6 и няма да сгрешиш не бих казал,че е бавна а и отпред визията ми допада даже преди фейслифта повече,откъм двигател въобще не е по лоша от японките даже вътре интериора е по приятен :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, ето я колата :http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=detailsНякой ще ми препоръча ли сервиз където найстина разбират от тези коли (различен от Бултрако),и могат да погледнат двигателя тъй като се вижда ,че има правени неща по него и съм леко притеснен(а леко...)!Хайде помогнете да нахлуя в Хонда семейството :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На външен вид колата е супер ,ако останалото е ок взимай ,аз съм с подобна няма проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...англичанката е много практична кола вземи си 1.6 и няма да сгрешиш не бих казал,че е бавна а и отпред визията ми допада даже преди фейслифта повече,откъм двигател въобще не е по лоша от японките даже вътре интериора е по приятен :hondarulez:

Благодаря за съвета а понеже си харесах една точно такава 1.6 във Русе се чудех дали имаш някакво свободно време и желание да ми свъшиш тази услуга а именно да и направиш един първичен оглед и да кажеш дали си заслужава :) Да се разходя от Пловдив до Русе :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега , все едно да кажеш ,че няма разлика от американски форд и немските :P Както виждаш има разлика и от американските хонди и японските :rolleyes:

"Много точно сравнение" :Dhttp://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Domani - това е японския еквивалент на "англичанката".
А поддръжката при японския вариант дали ще е същата като при английския тъй като е доста рядък и предполагам части на старо примерно трудно биха се намерили.Така ли е не е ли така чакам вие да ми кажете.Частите различни ли са окачване и т.н. двигател могат ли да се ползват от англичанката...ако има някой колега с такъв японски седан нека ми пише на лични ако обича:)П.П. Моя човек е в Германия пишете да не си вкарам някой сложен скъп и труден за поддръжка автомобил ,че ще ми е първия нека бъде нещо по достъпно:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тази е същата като моята. За цени на части не мога да говоря много, тъй като до сега съм сменил само помпа на съединителя. Сигурен съм обаче, че няма да имаш проблем да ги намираш. С този мотор колата е прекрасна. Сигурен съм че няма да съжеляваш. Ако състоянието на колата е добро, аз съм с 2 ръце за нея. Даже цвета ми допада много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, за да не отварям нова тема, бих искал да ви питам в тази ( извинявам се на колегата ), тъй като пак става дума за 6та генерация . Какъв двигател бихте ми препоръчали колеги ?! Търся кола която да ми прави кефа като я настъпя , но да не е над 150 коня, тоест да не е VTi . Гледам масово от хечбеците се предлагат двигатели 1.4 Is , като гледам да не е "англичанка" първо защото не ми трябва толкова голяма кола и второ защото ми прилича на роувър . Търся удобна кола с ABS, Клима и Еърбеци, над 110 кончета да понася джанти 6 6.5 J спокойно при ускорение . Отново съжалявам за спама и мерси . Ако колата има слаби места , моля да ги посочите , ще съм балгодарен. Видях, че за разлика от 5та ген., 6та е поцинкована и не хваща толкова ръжда :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...