Jump to content
mouzy

Горен Шарнир на Хонда Акорд 98-02

Recommended Posts

Здравейте колеги,Порових се във форума и разбрах че е възможно да се смени само горния шарнир, без да се сменя целия носач. Въпроса ми е дали някой може да обясни, по възможност по-подробно, как става тази смяна. Неоходими ли са някакви специални инструменти и свляне на целия носач или може да стане без да се сваля горния носач?Оказа се че и моите са заминали и ми се иска да мина тънко като си ги сменя сам. Предварително ви багодаря.Става въпрос за Хонда Акорд 99г. ... макар, че най-вероятно е еднакво или подобно за всички хонди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носача се сваля и се избива шарнира на преса,после по обратния начин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носача се сваля и се избива шарнира на преса,после по обратния начин

Надявах се да мина без сваляне на носача :zen: но явно няма да стане. Благодаря за инфото колега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да ти помогна с информация за цена в сервиз :zen:, ако евентуално не можеш да се справиш сам. Цената е 65лв. шарнир + труд.сервиз Омбре София!Успех колега:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шарнирите които намерих са по 25лв. тези при Омбре какво производство(марка) са и за колко време става смяната?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея какво производство са... Това той може да каже,иначе смяната е направиха за не повече от 25-30 мин.А тези,които си намерил каква марка са?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е необходимо да се сваля носача!Не слагай Делфи!!!!!!!!!!!!

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да питам и Аз, с извинение ползвайки темата на колегата (който е добре да сподели развитието и решението И - "на ползу роду") От известно време "слизайки" от легнал полицай се чува някакво приглушено "клоп" , а при пълен ляв и десен когато едното колело е по високо от другото (примерно на тротоара) се чува и някакво "пук", по-силно и някак метално :lol: . Та с тези симптоми (и обяснения :D ) ходих днес в едно сервизче и майсторите Я дигнаха на подемника, и като Я "натиснаха" с едни щанги се оказа (според Тях) шарнири на долните носачи. Заради трудовото законодателство и мерките за безопасност не бях под колата (а зад стъклото на "клиентската" стаичка), но при "напъните" в зоната на проблемния възел ясно се виждаше как долния край на дясното колело се мести навън :lol: - отляво същата картинка :D Обясниха ми че "японските" шарнири били с някакви "пружинки" които осигурявали натиск и (вероятно) поради тая конструкция при други условия на движение (паваж, дупки, бабуни) не се чува тропане. Казаха че са сменяеми (разпресоват се от носача) , ровиха из каталозите и ми намериха DELPHI - TC2078 - 32лв. парчето. Може ли да споделите мнения относно симптомите , диагностиката и заключението (вкл. по-горе писалият колега ЕДМУНДО или някой друг "вещ в занаята" ) и дали ТОЯ чарк "бива" или НЕ.Благодаря за прочитането и особенно на изразилите компетентни мнения, тъй като съм далечко от "правилните" сервизи :lol: Забравих да уточня че иде реч за "долуподписания" Акорд - родом 99 год.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце засега съм сменял само горни и както вече казах "Делфи " не стават , след 5 х. км се разскърцаха..пълна скръб.Внимавай с долните, там компромиси не бива , че белята е голяма...потърси нещо по-добро и сменяй о време!!!!п.п-0885162243 магазинът е в Пловдив, но работят с куриер!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля някой да ми препоръча сервиз във Варна за смяна на болта БЕЗ демонтаж на носача. Защото с демонтаж изглежда свирепа битка. А и не искам да съм без кола дълго време. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, някой може ли да ми каже оригинален парт номер на шарнири на горни носачи за акорд 6, 2000 хечбек че в Hondapartsnow излизат като отделни части на шарнира а не целия комплект. Отделно не знам защо не ми разпознава вина там ами търся по модел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

51450-S1A-E01 ARM ASSY., R. FR. UPPER

51460-S1A-E01 ARM ASSY., L. FR. UPPERТ

Това са оригиналните парт номера.

Редактирано от SpliFF

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси и аз това открих, но на някои места ми излиза, че е номера и съответно и цената на целия носач.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега най-вероятно(предполагам) оригинално се предлага само целия носач с шарнира и затова няма отделен oe номер.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А още по вероятно е, нарочно да не го дават отделно, та да си купиш цели носачи . :)

Иначе шарнира е същия като на Сивика и на Ровърите, ето и малко парт номера .

HONDA 51450SDAA01
HONDA 51460SDAA01
HONDA 51510TA0A03
HONDA 51520TA0A03

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, всъщност намерих и само шарнира по модел на колата, но излизат два размера диаметър- 33,4мм и 35мм като при уж по-читавите марки е на 35мм. Някой знае ли официален представител на Yamato, че тук в Бургас по наплютите магазини за части освен турски и белгийски шарнири други не могат да намерят и предложат. Има и някакъв проблем доставките на 555, явно не им е рентабилно да ги продават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...