Jump to content
voroshilov

Защо съм български националист

Recommended Posts

Животът е това ,което ти се случва докато кроиш планове! Всичко е в рьцете и главите ни...ГЛАСУВАЙТЕ БРЕ ХОРА, МОЛЯ ВИ СЕ ГЛАСУВАЙТЕ..А НЕ МРЬНКАЙТЕ:)!;)!;)

Колега,мога само да адмирирам твоите думи. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно....сега ще напиша едно последно мнение по темата.Явно към много голяма част от нашия народ трябва да се обръщам с "българи".Именно в кавички,да.Това са хората които за мен не се чувстват такива.Националист - това не е ли човек който обича нацията си,а не човек който е зает да мрази другите нации?Значи по логиката на някои не трябва да се говори и пише по тая болна тема за умишления държавен геноцид който целенасочено преследва затриването на нацията?Приказките не се зачитат.Само възстанията или гражданската война?Дела,дела и пак дела...Не ми пречат малцинствата.Пречи ми това че стават мнозинство.Пречи ми това че вземат вече превес в управлението на държавата.Пречи ми това че "държавата" ги стимулира по всевъзможни начини,а нас ни шиба по всевъзможни начини.Защо едва ли не се срамувате че сте българи?Само лошото ли виждате у нас?Да,изродихме се много.Едва ли има друга нация която да си изкарва националните си герои алкохолици и хомосексуалисти,историческите места да ги продава на чужденци,а робството да нарича "присъствие".ДА,гнус ме е от това.ДА,всички ние имаме вина.Но това няма да ме накара да забравя за величието на този народ от който са треперели всички.Няма да ме накара да спра да чета за историята и дългия път на българите.На жалките останки от тоя народ му е писнало,но възстание няма да има.Прекалено дълго време сме били бити,унижавани,репресирани,държани в страх и глад,убивани,насилвани и смилани в какви ли не мелачки.ДА,на път са вече да успеят да ни свършат.Тоя път без война.Донякъде затова че явно на много хора им са безразлични и Ботев и Левски примерно и им е писнало да бъдат българи.На мен не ми е писнало.

!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.......................На жалките останки от тоя народ му е писнало,но възстание няма да има.Прекалено дълго време сме били бити,унижавани,репресирани,държани в страх и глад,убивани,насилвани и смилани в какви ли не мелачки.ДА,на път са вече да успеят да ни свършат.Тоя път без война.Донякъде затова че явно на много хора им са безразлични и Ботев и Левски примерно и им е писнало да бъдат българи.На мен не ми е писнало.

Не пич,нема отказване,нема да се предаваме,нема да ни свършат,доги!Когато се осъзнаем,че в огледалото виждаме себе си,а не някои друг,тогава ще почне да се въздига България!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bate Em4o, приеми адмирацийте ми за това че няма да се отказваш и че няма да се предаваш, но искам да те попитам какво точно правиш та да не се откажеш?може би няма да се откажеш да търпиш?всъщност от какво няма да се откажеш?п.п.повярвай ми, тона не ми е заядлив, просто ми е интересно какво точно визираш.п.п.п.темата не отива на добре и ще и сложат катинар.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова не испадайте в подробности !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Господин Иво, не мога да уважавам мнения на лица като твоето и не искам. А и малко смешно звучи от твоята уста за спазване на добрия тон. Не мога да разбера думи като "обичам Родината си но мразя държавата" кое е Родина - пръстта, реката или планините? и кое е държава? Нима тези които толкова добре цитирате, геройте - Ботев и Левски не са правили държава - и тях ли мразите? Във всяка една епоха хората са мразили и са считали за грешни постъпките на държавниците си. Дистанцията на времето казва дали са били прави или не. Сега и да искаме няма как да знаем.Не искам да мисля, че има хора които считат, че най - големия националист живее в Младост защото има нарисувана карта на България на терасата и портрет на възрожденец които не познава. Това ли е национализма - ако е това радвам се, че не съм. Мислите ли, че динамит ще оправи нещата.Не ми пречи да има новини на турски или както казваш ти - не се кефя, но и не ми пречат. Просто превключвам канала, а и те са в такъв идиотски час, че е цяло чудо ако някога ги уцеля. Но това не е бягство от проблема, защото проблем не виждам. Турците не плащат ли данъци, не са ли 14% от гласоподавателите на България. Да си се замислял някога, че в този форум има турци, македонци и арменци. Какво да им кажем ходете в турски форум ли? Това, че ти не ги виждаш означава ли, че ги няма. Айде вие сега да ми кажете с какво държавата подпомага малцинствата, кои са тези всевъзможни начини. Вие в турско село ходили ли сте? Да видите мизерия - и да видите как, като им дадат пенсията първо си плащат тока и водата. И съвестно си плащат данъците. Не ми са безразлични Ботев или Левски, но ми писна понятието националист да бъде експонирано постоянно и навсякъде с това чрез омразата към другите придружено с да защитим свещената земя на Ботев . Трябва ли да взривим Германия, заради която загинаха най-много хора в историята на човечеството. Абсолютно ми е безразлично кои ме управлява, абсолютно ми е безразлично дали ще живея в България, Ангола или Бангладеш. Стига да са там приятелите ми, и работата ми. Национализма е за хора без работа и много свободно време. Национализма е за хора - политици които знаят че има много хора без работа и свободно време и знаят, че единствения начин да ласкаят тези хора като ги наричат така, а простата цел е да ги закарат до урните за да им осигурят 4 години безгрижие. Абсолютно ми е безразлично, че България е люлка на цивилизацията на Балканите, когато преди 4 дена платих 12 600 лв. данъци. Не ми пука, че звездите светили най-силно над Пирин, и балкана пази спомена за Kараджата. И като сте такива националисти кажете ми къде е роден Стефан Караджа без да ползвате Гугъл. а?

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матю, за много неща си прав, но...Започва да се заформя нещо, на което старите хора казват: "Пусни го под одъра, то ще се качи на миндера" и още "Подай му пръст, да ти налапа ръката".Не претендирам за точност на поговорките.Ако не мислите,че се нагли някои прослойки значи си заравяте главата в пясъка.Не съм против хората(от което и да е малцинство) да си живеят в България.Турци,араби,англичани(вече доста), т.н. има много добри хора нека да си живеят не ми пречат, но...Против съм тези граждани(дори българи), които не уважават нашата държава и нас.Вече има немалко посегателства над нас и държавата ни - има и репортажи, има и писано, има и лично преживяно.Ние българите сме много толерантен и добър народ(даже страдаме заради това), но всичко си има граници.Чуствам, че не мога да напиша, това което чуствам - не мога да го обясня в стегната форма поне !!! Не ми пречат хората от други религии и нацоналности да си живеят в България,пречат ми като посягат на България и нарушават цялостта й.Матю ти сам каза,че не те интересува къде живееш, стига да са там приятелите ти и работата ти.Не си само ти. Има много хора като теб и в това няма лошо - всеки е свободен да избира и да прави каквото иска.Аз пък искам да живея в България.Приятели и работа винаги има !!! И пак не съм само аз. Има много и като мен.Трябва ли това да ни разделя?Относно това, че само сме писали - ами форум е пишем. Всичко започва на приказки и писанки.Оттам нататък идва време и на делата.Аз също мисля, че силата е в нас и че от нас зависи да се "оправи" България.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз също мисля, че казах че всеки от нас има познати и дори приятели от малцинствата. Нека ви разкажа едно нещо:Бях забравил да си платя Булсат-а и ми се наложи докато правя почивка в Унгария да гледам безплатните канали или по-точно СКАТ.Обади се един помак, който каза нещо, което според мен е наистина вярно: Защо ни делят на българи, турци, цигани и т.н, нали всички сме родени в тази държава и следователно сме българи, неможе ли всички заедно да се опитаме да променим държавата в която живеем и да бъдем добре всички. Човека въпреки религията си нарече себе си българин, което според мен е правилното нещо. Той не гледаше себе си, а гледаше как всички да сме наред. Та затова не разбирайте някой хора погрешно. Националист може и да бъде човек обичащ държавата си и гледащ как всички в нея да са наред, независимо от тяхната религия. За това смятам, че трябва да сме единни, а не да се влияем от корумпираните медии, които да ни вкарват в мрежата на политиците, които се опитват само да ни разединят. Имам страшно добри приятели турци, които много уважам, не оставайте с грешно впечатление, предполагам и вие имате.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

^Митак, много точно и правилно казано.

Горе-долу и аз това се опитах да изразя в част от предното си мнение.

Малко избягахме от темата обаче.

Мисля,че долния цитат е повод за национална гордост, а не за расизъм,политика и други такива.

Да припомня !!!

Защо съм български националист

1. Защото България е моята Родина.

2. Защото държавата ми отвоюва своята над 13 вековна история на Балканите

3. Защото българите днес удивяват света със своите постижения, знания и успехи.

4. Защото българите са носител на цивилизацията на Балканите.

5. Защото в Добруджа е побит мечът на Аспарух.

6. Защото Македония е българска земя.

7. Защото звездите са най-ярки над Пирин.

8. Защото небето се оглежда в езерата на Рила.

9. Защото в Родопите ехти камбанен звън.

10. Защото Вардар, Струма, Места и Марица се срещат в Бялото море.

11. Защото Балканът пази спомена за Караджата.

12. Защото опълченците все още бдят на Шипка.

13. Защото екът от Сливница се чува в Пирот.

14. Защото “Одрин падна”.

15. Защото над Дойран още се носи българското ура.

16. Защото враговете на България още помнят удара “На нож”.

17. Защото нито едно българско бойно знаме, никога не попадна в плен.

18. Защото моят народ създаде и съхрани през вековете своята писменост и култура.

19. Защото България е там, където има и един българин.

20. Затова живея и се боря за тази България, духовна обединителка на българския род, пазителка на хилядолетни традиция и култура...

Редактирано от войводата/cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Матео, ми тогава к'во пишеш в темата? Живей си живота и ни остави нас, безделниците да си плямпаме каквото си искаме. Ми да, кефи ме пръстта на територията на държавата ми, ама не ме кефят политиците :rant: Проблем? Ми като имаш проблем, не пиши, така би направил един интелигентен човек. !!! Разбирам, че имаш неистов глад за уникалност и различност - ето, сега си различен - не ти пука колко силно светят звездите над Пирин! Йес, право в целта! !!! Не искаш да мислиш, че има такива хора, ама го правиш, защото в негова чест изписа супер големи простотии. Земи си затвори устата, защото хич ама хич не ти прави чест, въпреки, че май така си мислиш. Виж ти си намери грешките в писъмцето, пък после питай за родното място на Караджата, което аз не знам, ама ти не можеш ми доказа, че знаеш. /Щото може да си потърсил в Google/ . А ти що не ми кажеш родното място на Колчо Слепеца, а бре хитрец. Ето заради такива като тебе, хич да не ми се сърдиш, защото сам си го показваш, държавата е на тоя хал. Заради манталитета, че все има един, който е над останалите. И все да се запъне, да е различен, да го видят на мегдана, че той видиш ли има много работа и не е безделник, но въпреки това намира времето да изпише един тон глупости в едно писмо, изпълнено с противоречия и плява. Безразлично му било кой го управлява... колеги, четящи този пост, сега можете ли да си направите извода, защо малцинствата имат повече гласове от нас... ми защото на муньо не му пука кой го управлява, важното е да си живее в малкия ограничен свят. :dry: Аман заман ти казвам, очаквам да не ми отговаряш на всичко, защото се смяташ за повече от мен ;) Мммм да, господине, ходил съм в Турско село, родителите ми имат къща там... ии... Турците са си екстра, спомням си като бях малък за първи път ядох пържени картофки от техния фритюрник. И се се разбираме екстра с тях, на разменни начала - ние люцерна, те млекце. Такаче за пореден път виждам колко ниско интелигентен човек ме накара да се развилнея с поста си - та ти поставяш всички хора под един знаменател !!! Отсъждам: Ти си мега ограничен човек :thumbs1:П.П.: В отговор на поста отдолу - не, не ме прави щастлив, защото ти си само пример за масата... Това е най-страшното, че повечето хора не виждат по-далеч от носа си!

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам - аз съм мега ограничен човек. И искам да остана такъв, ако това те прави щастлив.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да нека наистина не превръщаме тази иначе толкова хубава тема в расистка, просто нека се ограничим от тези две понятия понеже м/у тях има балкан разлика. Ето, че тук се намесиха хора, които наистина бъркат тези две неща и си мислят, че са едно цяло, а те не са. С риск да се повторя НАЦИОНАЛИСТ може да се чувства всеки живеещ в тази държава независимо каква религия изповядва, в крайна сметка всички живеем в тази простотия и всички заедно трябва излезем от нея. За това и аз призовавам да гласуваме, но не по религиозни или малцинствени идеи, а с идеята да се оправи нашета иначе толкова прекрасна родина и ние да се чувстваме добре в нея.Към модераторите: Моля не затваряйте темата, неката не превръщаме това тук в комунизъм, до сега никой не е конкретизирал нито политическа сила, нито определени лица. Мисля, че живеем в свободна държава и дори да се конкретизира нещо смятам, че ние народът избрал тези дупедавци там имаме право да ги коментираме, обсъждаме техните дела, та дори ако искате и да ги свалим от власта която сме им дали. Благодаря

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам - аз съм мега ограничен човек.

...не бих казал,че си ограничен човек в някой неща си прав в други не.Виждам,че цялата обстановка в страната се изнервя и това определено влияе на всички нас,но мисля,че не е нужно да си го изкарваме един на друг още повече,че не се познаваме лично много от съфорумците а това според мен е важно за да опознаеш един човек какъв е:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, нака все пак запазим добрия тон.

Матео,

Новините са на турски...засега. Но ако продължаваме със тази скорост да губим националната си идентичност - до нищо добро няма да доведе това. Ще започнат новини на цигански, арабски, руски и на не знам още какви езици. Земята ни се изкупува на парче от чужденци, в много помашки села, ако нямаш турско име и не си мохамеданин - не можеш да си намериш работа. Глупавите и недообмислени изцепки на Волен никой не ги слуша вече. Но не мога да разбера как едни французи ще ни дават акъл как да интегрираме малцинствата си, при условие, че те не могат да се справят с техните. Наскоро пак имаше пожари и вълнения в предградията на Париж - това явно идва от непукизма на тези, които са затворени в хубавите си квартали и не благоволят да обърнат внимание на тези в предградията. Или - както каза ти - важното е, че те са си добре в своя малък свят. Полицията да се оправя.

Доволно неща идват от проблема, че малцинствата обърнаха свободата на свободия, и когато един мургав субект дължи 1000 лв. сметка за ток - и не му пука, а на мен ще ми го спрат заради 5 лв. - нормално е да изпиташ гняв. Нормално е да изпиташ същото, когато вървиш сам по улиците на Бургас и иззад някоя ограда да ти подвикат - "ГЯУР, ГЯУР"!

Не искам да насаждам злоба и неприязън. Между българите има много по-големи изверги. Само че не можеш да претрепеш от бой Серго или Бойко, но някой циганин - можеш. Затова, като по-слаби от силните, гледаме да си го изкараме на по-слабите.

Затова Едмундо е прав! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелче, като каза за интеграция и се сетих- днес в новините по Нова даваха в Ямбол в циганския квартал, как един блок щял да падне и братле незнам дали си ги гледал новините, но мога да пожелая на всеки успех с опитите да интегрира тези цигани дето бяха там :P Като ще и от Белия дом да дойдат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наща България с нищо не мога да я заменя ,но ако можех да сменя онея дето я управляват бих го направил.това е най- красивия кът на света.Българина е упорит човек и нищо не може да му се опре за това всичко нали за това всичко побългаряваме :) :). ейй целия свят ни знае и тва е :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Гледайте задължително !http://vbox7.com/play:2ea3b7feМного въздействащ клип,аз лично настръхнах няколко пъти.А на момента от клипа в който Дончо Колев Данев (Дан Колов) е изрекъл думите:"Чувствам се силен, защото съм БЪЛГАРИН ! "в този момент се разплаках.Също така не мога да ви опиша чувството слушайки тази песен: http://vbox7.com/play:1d84a153Обичам те майко Българийо:rolleyes:БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО :wub: :wub: :wub: :wub: :P :P

Редактирано от loko_fc

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господин Иво, не мога да уважавам мнения на лица като твоето и не искам. А и малко смешно звучи от твоята уста за спазване на добрия тон. Не мога да разбера думи като "обичам Родината си но мразя държавата" кое е Родина - пръстта, реката или планините? и кое е държава? Нима тези които толкова добре цитирате, геройте - Ботев и Левски не са правили държава - и тях ли мразите? Във всяка една епоха хората са мразили и са считали за грешни постъпките на държавниците си. Дистанцията на времето казва дали са били прави или не. Сега и да искаме няма как да знаем.Не искам да мисля, че има хора които считат, че най - големия националист живее в Младост защото има нарисувана карта на България на терасата и портрет на възрожденец които не познава. Това ли е национализма - ако е това радвам се, че не съм. Мислите ли, че динамит ще оправи нещата.Не ми пречи да има новини на турски или както казваш ти - не се кефя, но и не ми пречат. Просто превключвам канала, а и те са в такъв идиотски час, че е цяло чудо ако някога ги уцеля. Но това не е бягство от проблема, защото проблем не виждам. Турците не плащат ли данъци, не са ли 14% от гласоподавателите на България. Да си се замислял някога, че в този форум има турци, македонци и арменци. Какво да им кажем ходете в турски форум ли? Това, че ти не ги виждаш означава ли, че ги няма. Айде вие сега да ми кажете с какво държавата подпомага малцинствата, кои са тези всевъзможни начини. Вие в турско село ходили ли сте? Да видите мизерия - и да видите как, като им дадат пенсията първо си плащат тока и водата. И съвестно си плащат данъците. Не ми са безразлични Ботев или Левски, но ми писна понятието националист да бъде експонирано постоянно и навсякъде с това чрез омразата към другите придружено с да защитим свещената земя на Ботев . Трябва ли да взривим Германия, заради която загинаха най-много хора в историята на човечеството. Абсолютно ми е безразлично кои ме управлява, абсолютно ми е безразлично дали ще живея в България, Ангола или Бангладеш. Стига да са там приятелите ми, и работата ми. Национализма е за хора без работа и много свободно време. Национализма е за хора - политици които знаят че има много хора без работа и свободно време и знаят, че единствения начин да ласкаят тези хора като ги наричат така, а простата цел е да ги закарат до урните за да им осигурят 4 години безгрижие. Абсолютно ми е безразлично, че България е люлка на цивилизацията на Балканите, когато преди 4 дена платих 12 600 лв. данъци. Не ми пука, че звездите светили най-силно над Пирин, и балкана пази спомена за Kараджата. И като сте такива националисти кажете ми къде е роден Стефан Караджа без да ползвате Гугъл. а?

Лошото е ,като гледам ,че мненията като на колегата са малко. Това кресливо патриотарство е дразнещо.С цялата тази истерия по медиите, само увеличават гласовете за ДПС и Атака и подобните .Целта е да се намери враг , за да забравим всички да изискваме правата си и да търсим отговорност от обществените служители , на които всички ние плащаме заплатите.А кофти хора познавам и българи и турци и руснаци и цигани и .....Както и свестни такива

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се един помак, който каза нещо, което според мен е наистина вярно: Защо ни делят на българи, турци, цигани и т.н, нали всички сме родени в тази държава и следователно сме българи, неможе ли всички заедно да се опитаме да променим държавата в която живеем и да бъдем добре всички. Човека въпреки религията си нарече себе си българин, което според мен е правилното нещо.

Според мен много грешиш. Не всички родени в тази държава са българи. Не можеш да ми кажеш, че човек носеш турско име, говорещ на турски и гласуващ за точно определена партия, изповядващ религия типична за Турция, не можеш да ми кажеш, че този човек е българин. Не, не е. Дали когато дойдат изборите гласуват за партията, която ще "промени държавата към добро за всички". Или гласуват за партията защитаваща точно определени интереси. Дали тези "родени в България", но живеещи в Турция, които пътуват по 1 000 км за изборите, гласуват за бъдещето на България. Не мисля. А дали този, който казва, че българинът е бил 500 години роб на турчина и не може да се разпорежда в България, защото един роб не може да командва господаря си, нарича себе си българин. Не, че някой друг ни е виновен, сами сме си виновни. Защото в Турция не можеш да си развееш националното знаме, ако нямаш до него турското, не можеш да кажеш нищо срещу името на Ататюрк, защото отиваш в затвора. А в България всеки се гаври със светините на родината и ние само си мърморим, а нищо не се променя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Регистрирах се в този сайт само защото ми хареса темата. С много от вас съм напълно съгласна.Всеки има право на собствено мнение. Аз обичам България и никога не бих живяла другаде. Но никога не съм и била расистка. За мен хората са си хора без значение от техния цвят на кожата и тяхната религия. Съгласна съм и с някои неща които написа и Matheo. И на мен ми е писнало от всички глупости които дават по телевизията. Matheo нека ти задам само три въпроса:1.В коя държава по националната и телевизия дават новини на чужд език, без значение по кое време и дали някой ги гледа?2.В коя държава чужденци имат право да закупуват земя?3.В коя държава местното население говори на езика на чужденеца?Тези неща ги има само в България. Ти като отидеш в друга държава на техния език ли говориш или те на твоя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпа Мърфи, преди да ти отговоря на въпросите искам да ти кажа, че е жалко да се регистрираш в този форум само заради тази тема. Това все пак е форум на Хонда, за мен този въпрос се е изчерпал от съдържание и донякъде съжалявам, че се включих в тази евтина дискусия. Да ти кажа аз бих живял другаде, само да ми се оттдаде шанса.... но не да мия чиний. Разбираш ме какво искам да ти кажа предполагам. От уважение към една дама и особено, която е от В. Търново отговарям ти:1. Не, не съм чувал другаде да има новини на чужд език в национална медия освен в България. 2. Чужденците могат да купуват земя при три условия: - според ангажиментите, произтичащи от присъединяването на страната към ЕС - по силата на международен договор, ратифициран от парламента- при наследяванетоТова важи за всички страни членки на ЕС - тоест, ти ако искаш можеш да си купиш земя в Германия или Испания. Имам приятел които има земя в Гърция примерно. В момента за България има гратисен период от 7 години считано от 2007 за покупка на земя от чужденци. Чак след 2014 ще могат реално чужденците да се възползват от това да купуват земя - в момента не може освен за юридическите лица и то за второ жилище. 3. Този въпрос е непонятен за мен смислово.

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съжалявам, че се включих в тази евтина дискусия.

За подобни "евтини" дискусии са загинали много от дедите ни - мои и твои. Оставили са много жени вдовици и много деца - сираци.

преди да ти отговоря на въпросите искам да ти кажа, че е жалко да се регистрираш в този форум само заради тази тема.

В случая - жалкото е, че един българин може да разсъждава по този начин. Или не е разсъждение или не е българин. Факта, че това е авто-форум, не означава, че човек, който кара Хонда, задължително трябва да пише в техническите теми. Точно затова е и Off Topic. Ако утре някой се регистрира тук, за да поиска помощ - независимо каква - ще му откажеш ли под предлог, че го е направил само заради помощта?

Да ти кажа аз бих живял другаде

Някой да те е спрял да загърбиш 1300 г. история?!

Този въпрос е непонятен за мен смислово.

Споко. На много хора този въпрос им се изяснява, надявам се, че ще си проличи на последните избори. А твоето недоумение можеш да го пренесеш зад граница - за това мито, ДДС и акциз няма да ти поискат.П.П. Абстрахирам се от обръщението ти към колежката Мърфи, но това е моето виждане по повод горното ти публично изказване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За купуването на земята даже не е само в ЕС, в Турция също може да се купи от чужденци, Абрамович притежава половин курортен град наблизо.За езика: английски се говори навсякъде от който го знае. На български никой няма да ви заговори. Както и вие няма да отговорите на въпрос на датски, испански или молдовски. Лошо впечатление ми направи на границата: турските митничари, граничари и т.н. говорят само турски, даже и не се опитват да говорят на английски или някакъв друг език, ако нещо не можеш да разбереш проблема си е твой, висиш там докато се оправиш. Влизам в България и подавам Бг паспорт, а оня ме гледа с турски номера на колата и почва да ми плещи на турски. Викам му "Вие като сте български офицери, на български говорите ли?" Чак си забрави въпроса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички се искарахте супер националисти, кой никога нямал да се откаже, 1300 г.история нямало проблем да загърби(нямам нищо против историята), щели сме да се борим до последно и още безброй неща...що не слезнете на земята и не се замислите КАКВО АДЖИБА СТЕ СТОРИЛИ за тая държава?а не да се блъскаме у гърдите и да викаме че сме националисти.съжалявам за тона обаче не се сдържам вече.п.п.вече наистина ще изядем катинара

Редактирано от uBaHoB

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай боже това да не са "последните избори". Моето недоумение си остава, ако можеш разтълкувай ми го. Тука всичко стана като в развития социализъм - има една партия и тя е светлината и посоката. Защо ли...? - Изразходете си енергията някъде за нещо полезно. Прочетете как Хитлер дойде на власт, с коя карта се заигра. Тогава ще намерите толкова отговори. Но на кои му пука за история от преди 70 години, щом имаме 1300 годишна. Ще разберете как в една бирария, с думите "Германия над всичко" започна новата история на света. Не искам България да повтаря от това дори частица, не искам Косово в БГ-вариант. Съзнанието и гордостта за дадена принадлежност се измерват с поведението. Вместо да говорите колко сте горди, че сте Българи, кажете какво направихте за България. И нека това не е ходене на митинги и футболни мачове.п.с. Сега видях, че и някои преди мен се е сетил за този въпрос. Дано тази тема няма катинар - дискусията е полезна и както го е казал гърка в "спора е истината".

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Съзнанието и гордостта за дадена принадлежност се измерват с поведението. Вместо да говорите колко сте горди, че сте Българи, кажете какво направихте за България. И нека това не е ходене на митинги и футболни мачове.

:D :D :D;)п.п.темата трябва да се казва:защо съм български националист.КАКВО СЪМ НАПРАВИЛ? Редактирано от uBaHoB

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Само не превръщайте тази тема в онова в което превърнахте темата за "Дупките по пътищата".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не превръщайте тази тема в онова в което превърнахте темата за "Дупките по пътищата".

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни.Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни.Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва.Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди” Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате” Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят. За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край. Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви други му, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте - Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.Мисля че всички българи трябва да го прочетат и да се замислят. Всички говорят какви са депутатите, няма за кой да гласувам, всички са еднакви и никой не прави нищо за да го промени. Всички си викат: нека другите почнат да се бонтува, сега е зле ама ще се оправи или смърт за политиците а никой не прави нищо само говори. После държавата е шибана ама аз си хвърлям боклука през прозореца, аз не си събирам боклука разделно, кво ми пука за природата, кво ми пука че някой е дал живота си не е живял спокоен за да може сега аз да си живея спокойно, само приказки и никой нищо не прави като всички мразят депутатите да се направи една народна партия от честни хора хора дето обичат родината хора които няма да използват власта за лична изгода ама в България само знаеме да се оплакваме, действия няма. Говорите ми насажда се етническа омраза. Как да не се насажда???? Как може жените да притреперват като видят циганин и да се чудят няма ли да ги ограби, да има и различни 2-3 от 100. Как може да те е страх да си оставиш колата на улицата, защото на другия ден може да няма нещо от нея?? Как може по телевизията някой да дава хора които плащат на семейства да слагат на децата си забрадки и да ги учат че са турци, да ги карат насила да приемат неща които те не искат и да няма никакви действия срещу това? Какво са виновни малцинствата ли? Виновни сме ние е не те:D Ние сме виновни, че даваме да ни тъпчат и да правят с нас каквото си искат. Ние сме виновни, че бабите и дядовците ни гладуват или работят до дълбока старост за да могат да се изхранват. Да искам да ви кажа търсете причината първо в себеси и после в другите около вас. Къде другаде в света хора правещи убийства по улиците и т.н. се разхождат като свободни граждани.Специално внимание на интелигентния пост за Хитлер. Искам да ти кажа колега, че ако прочетеш "Моята борба" можеби ще схванеш част от нацистката идея и нейното право, не съм нацист, но там има неща над които всеки един трябва сериозно да се замисли. Всички си затваряме очите за неща които са очевадни. Националистите не са фашисти, нито фанатици, те са хората на които им е дошло до гуша да търпят да ги тъпчат в собствената им държава и те са хората които ще ви измъкнат от калта в която всички сме затънали. Омръзна ми да съм в тинята и да ме тъпчат. Искам да живея нормално със близките и приятелите си и никога няма да се откажа от тази идея. Не ми пука за малцинствата, искам само законите да са еднакви за всички, искам престъпниците в затвора, искам честните хора да ни управляват и искам да съм горд когато казвам, че съм Българин:DБългария над всичко:D

Редактирано от honda_lv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та питате, значи, КАКВО СМЕ ДАЛИ НА БЪЛГАРИЯ. Какво да и дадем на Българията? Работя на държавна работа (т.е. за България), плащам си данъците, спазвам законите на България (е, дребни нарушения не ги броим, но не съм престъпник). Кажете какво можем да и дадем на България и как да и го дадем? Да работим без пари? Че в коя държава го правят? Да издигаме просперитета и името на страната? Повечето го правят, всеки по своя си начин. Да си дадем живота? Няма проблеми, само че за коя кауза. За разлика от повечето от вас, някои тук и това са залагали на карта. ЗА БЪЛГАРИЯ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпи Matheo,Незнам кое е по жалко, че съм се регистрирала в този форум заради темата или твоите коментари! За мен тази тема трябва да я има във всеки един форум. Ние все пак сме Българи и трябва да се подкрепяме.„Спора е истината”-вярно е, но най-интересно е ,че само ти спориш.Почвам да се замислям каква е националната ти идентичност. Защото за мен един Българин не би разсъждавал по този начин.Питаш какво сме направили за България- нищо не сме направили и точно в това е проблема.Ако всички бяхме малко по-задружни нямаше да сме в това положение и нямаше да водим този спор.

Редактирано от marfii

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпа Мърфи, не бива да се съмняваш в националната ми единтичност. Българин съм. Да жалко е, че такива като вас налазват във всеки един форум. И хайде спрете се с това "един българин" не би мислил така. Отговорих ти на трите въпроса, ако толкова искаш мога и лично да ти отговоря. За разлика от теб аз правя нещо в полза на страната и хората в нея. Давам работа на 11 човека, плащам им осигуровките, плащам данъци и въпреки това не се бия в гърдите какъв съм Българин. И защото наистина почвам да се дразня от всичко това - направи си една разходка до Спешно отделение на Нова болница и питай за Матю Матев, да видиш какво ще ти кажат и след това ми говорете. Не искам да обявявам публично за какво става въпрос, не съм го направил за да хваля след това. След като Вие нищо не сте направили, какви претенций имате към другите. След като толкова добре следиш форума драга Мърфи и ти е хубаво тук, след като искаш България да е едно хубаво място да беше прочела и тази тема:http://forums.hondabg.com/index.php?showto...1289&st=720 искрено се надявам другата събота да се включиш в инициативата - нали те е грижа за България - покажи го.

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...направи си една разходка до Спешно отделение на Нова болница и питай за Матю Матев...не съм го направил за да хваля след това.

Ахихих, и въпреки това го правиш! !!! Сега разбирам - ти избиваш комплекси, че явно твоят национализъм е останал неразбран и непрочут - това го учихме по Психология в 12ти клас - никога не съм предполагал, че ще видя такъв случай. !!! Иначе каквото и да си направил - браво, така трябва. Ама и трябва и да си се хвалиш, защото като чуят хората и те барем направили нещо хубаво като теб. Аз какво съм направил за България... хм... дадох интернет образование чрез онлайн библиотека, която изработих безплатно, на... около 3000 ученика. :ranting: За това получих пластмасов медал, който сега стои гордо над монитора ми :rant: А това, че ти даваш работа на еди-колко-си човека, не значи нищо... това за болницата значи, но това за работата не. Защо? Защото ти им даваш работа по принуда ;) Уча икономика и в обратното не можеш ме убеди, че ти би правил всичко сам, но понеже си дащен и си дал и други да го правят. :angry: Максимизация на производителността - трябва да ти върви бизнеса, за да се храниш и да си купуваш дрехи - затова наемаш хора и съответно им плащаш парички, защото така трябва - толкова е просто, нека не намесваме национализма тук.Ако ти се чувстваше достатъчно сам националист, тоест разбираше нашия псевдо-национализъм, нямаше да паднеш на нашето ниво за да ни обясняваш ти какъв си и ние какви сме. :angry: Как се чувстваш като знаеш, че Българин е спрял десетохилядна армия с шепа войници? Честно ми отговори, за да ни стане на всички ясно що за човек си /не съдя, но след като се изкажеш - ще/. :spam:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разлика от теб, които си учил психология в 12 клас, едното от образованията ми е Психология - магистър съм. Комплексите не искам да ги коментирам. А това за болницата - казах го за да видите, че не само националистите мислят доброто на България. Но това е друга тема. Браво на теб за това което си направил. Радвам се, че има такива хора. Работа по принуда на никого не давам - този криво разбран начин на възприемане отношенията работодател/ работник. Най-спокойно мога да ги осигурявам на 250лв. но не го правя. А това, че те работят а аз си купувам дрехи, не виждам нищо лошо. Факт е, че нямам нито един напуснал работник от както фирмата е ЕООД, вече втора година. Това ако не е показателно - не виждам кое е. Няма нужда да си учил икономика за да знаеш, че даден продукт не се формира от знанията и силите на един човек. Всеки е свободен да избира работата си. Аз съм избрал риска, инвестирал съм в себе си, в персонала на фирмата за да получа благата които искам. Незнам кое е национализъм и кое псевдонационализъм и двете понятия сами псевдо. Сега да те светна кои Българи са се изправяли срещу десетохилядна армия. Капитан Узунов които брани видинската крепост, Капитан Коста Паница които пръв влиза в Сърбия и Генерал Вазов които превзема Одрин. Но приятелю, всеки народ има повод за гордост - гърците с боя при Термопилите, американците с гражданската война - там е пълно с подобни случай, французите с Наполеон. Никога няма да кажа лоша дума за хората които са загнали за България. Напротив.Ти искаше да разбереш как се чувствам - по горд щях да бъда ако не бяхме на страната на Германия и през двете световни войни. По горд щях да бъда ако имахме спечелени битки и войни на политическото поле.п.с Иронично злобния ти тон не ти прави чест. Тук не целя да обидя никой, а ти го правиш през цялото време. Нали не мислиш, че всички под строй ще застнем под знамената на Волен и синчето му.п.с.ц. А кои по дяволите си ти бе пич, че да ме съдиш.

Редактирано от Matheo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та питате, значи, КАКВО СМЕ ДАЛИ НА БЪЛГАРИЯ. Какво да и дадем на Българията? Работя на държавна работа (т.е. за България), плащам си данъците, спазвам законите на България (е, дребни нарушения не ги броим, но не съм престъпник). Кажете какво можем да и дадем на България и как да и го дадем? Да работим без пари? Че в коя държава го правят? Да издигаме просперитета и името на страната? Повечето го правят, всеки по своя си начин. Да си дадем живота? Няма проблеми, само че за коя кауза. За разлика от повечето от вас, някои тук и това са залагали на карта. ЗА БЪЛГАРИЯ!

дал си достатъчно пич.нищо повече не трябва да даваш...нека другите да се замислят.п.п.Стига сте го хранили Матю.прав е пича, замислете се малко какво говори.стига празни приказки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, извинявам се, че се включвам само с въпрос...

...ама за да е по-ясна позицията на определящите се като националисти - бихте ли да дефинирали разликата между ПАТРИОТ и НАЦИОНАЛИСТ според вас!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Matheo,Извинявай за острия тон!Не искам да споря с теб.Не съм искала по никакъв начин да те обидя.Двамата сме на прекалено различни мнения по този въпрос затова смятам да се оттегля от тази тема.Аз съм човек който не обича да се кара с хората а усещам че ако продължим в този дух ще се скараме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам модераторите да я затварят вече тая тема.Като гледам всички са заети с това да оплюват различното мнение на Матео.Това не прави чест на никого.Все пак нали все още не са на власт псевдо-националистите на Волен , които все пак си получават парите от вън (Русия за който не знае).И все още можем да кажем мнението си свободно, дори и то да не харесва на "здравите сили" :PМатео не се надявай да те разберат. Аз също плащам заплатите и осигуровките на 35 души и вече съм свикнал с ролята на лошия и т.н.стереотипи. Просто това е ... у нас многото работа и отговорност не са на мода :P

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...