The PitBull 1 #1 Публикувано 16 Февруари, 2009 TWEEL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 926 #2 Отговорено 16 Февруари, 2009 Това ми хареса.Надявам се най-накрая да вкарат някаква нова технология, иначе има много нови видове гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivofen 0 #3 Отговорено 16 Февруари, 2009 Да доидат да ги тестват по нашите улици да видим дали са издражливи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiro 1 #4 Отговорено 16 Февруари, 2009 Много са хубави тия нови технологии, ама нещо се губи красотата на колата с тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #5 Отговорено 16 Февруари, 2009 Губи се, но си е крачка напред. Аз бих ги пробвал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #6 Отговорено 17 Февруари, 2009 Даааа, за да намалят разхода на материал, какво ли няма да предложат!? Любопитно ми е напречните еластомерни елементи при по-дълго стоене на място или дълга експлоатация, дали няма да се деформират непоправимо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_stz 0 #7 Отговорено 17 Февруари, 2009 не ми харесват, грозни са Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #8 Отговорено 17 Февруари, 2009 Интересно,имаш чувството,че колата се носи във въздуха. ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #9 Отговорено 18 Февруари, 2009 Някой успя ли да разбере какъв старт може да се направи с такава гума. Да не се окаже че заради тях съвсем ще намалят от софтуера приплъзването при потегляне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #10 Отговорено 18 Февруари, 2009 не ми харесват, грозни са аз като карам, съм си в колата, така че ми е през крачола как точно изглеждат гумите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #11 Отговорено 18 Февруари, 2009 Ако всички бяха така, лети джанти нямаше да се продават. Колкото и да не ти пука, все някой път като излезеш от колата ще ти се прииска да изглеждат по добре. Другия момент е като видиш по хубави джанти на друга кола, особено ако и отиват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalio 0 #12 Отговорено 18 Февруари, 2009 Сигурно едно време така са разправяли и за сегашните гуми! Отворете очи за новото и неговата естетика. Не са грозни, просто са различни от това, което с което сте свикнали! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #13 Отговорено 18 Февруари, 2009 Това го имаше като отделна тема преди време, става дума за наистина нов вид гума. Тогава коментирахме, че нещо не е наред, защото като влезне кал, лед, киша в тези отвори и се задръсти... става огромен дисбаланс. След това, в България тази технология няма бъдеще... а и не само в БГ де, където има злобни хора, а те са навсякъде, които да ти нарежат гумата както е сега... ами представете си да ви нарежат тия спицички, вижте ги колко са крехки, така да се каже... ама няма да имам против да си сложа такива гуми честно да си кажа, защото не се помпят, и не могат да се спукат докато караш с 240км/ч., вярно, могат да се скъсат, ама не е същото някак Абе ще видим, живота е пред нас, ще разберем съвсем скоро ако са наистина надеждни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #14 Отговорено 18 Февруари, 2009 Кво ли няма да измислят на мен особено не ми харесват предпо4итам си гума и джанта по отделно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sfu 3 #15 Отговорено 18 Февруари, 2009 Гумите няма да се пълнят - ще бъдат облицовани. Идеята за създаване на автомобилна гума без въздух не е от вчера. Още през 2005 година Michelin показаха тяхната разработка „Tweel”, а наскоро компанията Resilient Technologies, в сътрудничество с техническия център на университета Уисконсин-Медисън, създадоха нов вид гума, наречена „Non-Pneumatic”. ...Серийното производство на гумите „Non-Pneumatic” ще стартира през 2011 година, но не си мислете, че ще изглеждат по този начин. Те ще бъдат облицовани и ще имат външния вид на сегашните автомобилни гуми. ИзточникАз четох преди време за друга технология, където самата гума беше като грид на пчелен кошер и джантата беше... пластмасова... и разработката имаше доста преимущества спрямо конвенционалните гуми.Хора, новите технологии идват, така че свиквайте... Скоро ще караме с порести гуми, ще спираме с магнитни спирачки, шаситата на колите ни ще са органични... от кокали... и след верме, като гледаме днешните фантастини филми и ще си казваме: "Ех, колко сме били назад 1 време... дори и от към фантазия..." Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adit0 0 #16 Отговорено 20 Февруари, 2009 Гумите няма да се пълнят - ще бъдат облицовани. Идеята за създаване на автомобилна гума без въздух не е от вчера. Още през 2005 година Michelin показаха тяхната разработка „Tweel”, а наскоро компанията Resilient Technologies, в сътрудничество с техническия център на университета Уисконсин-Медисън, създадоха нов вид гума, наречена „Non-Pneumatic”. ...Серийното производство на гумите „Non-Pneumatic” ще стартира през 2011 година, но не си мислете, че ще изглеждат по този начин. Те ще бъдат облицовани и ще имат външния вид на сегашните автомобилни гуми. ИзточникАз четох преди време за друга технология, където самата гума беше като грид на пчелен кошер и джантата беше... пластмасова... и разработката имаше доста преимущества спрямо конвенционалните гуми.Хора, новите технологии идват, така че свиквайте... Скоро ще караме с порести гуми, ще спираме с магнитни спирачки, шаситата на колите ни ще са органични... от кокали... и след верме, като гледаме днешните фантастини филми и ще си казваме: "Ех, колко сме били назад 1 време... дори и от към фантазия..."Ако не ние, децата ни ще казват "Ех нашите колко са били назад горките, дори фантазията им е била по-бедна от нашата реалност" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове