koko__2002 32 #401 Отговорено 8 Юли, 2015 Според мен излишната е "стойност", защото всички други са конкретни съществителни, а тя е абстрактно съществително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #402 Отговорено 8 Юли, 2015 Не е СТОЙНОСТ. Задачата е логическа, отговора е пред очите Ви. Няма математика, нито граматика, нито синтаксис. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #403 Отговорено 8 Юли, 2015 Напъвах се, напъвах се, и прибегнах до чичо ГОШО Но там моя отговор е верен, НО има едно интерсено предположение което ми допадна логическо Водорасло защото само на него първата и последната буква не са последователни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #404 Отговорено 8 Юли, 2015 ВОДОРАСЛО е отговора. При останалите думи, първата и последната буква от думата са поредни букви от азбуката ни. Още един отговор - всички други думи са от 2 или 3 срички, само тази е от 4. Вие задавате задачка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #405 Отговорено 8 Юли, 2015 (Редактирано) Редактирано 8 Юли, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #406 Отговорено 8 Юли, 2015 (Редактирано) Hunter ,пусни пак някоя главоблъсканица че да я мислим утре . Редактирано 8 Юли, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1555 #407 Отговорено 8 Юли, 2015 Коко, чичо Гошо е глупав, ако не му зададеш правилния въпрос, няма ти отговори. На мен ми отговори. Копирах само въпросните думички, и отговора цъфна още в първия предложен линк. Ама нали съм си честен (и скромен), оставих честта на някой НЕмошеник да отговори. Имате една кръгла стая (тавана и пода са плоски). Прозорци няма. Ръбове също. Вратата е затворена херметически. Стените са огледало. Ако застанеш точно в средата на стаята, колко свои отражения ще виждаш в огледалото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #408 Отговорено 8 Юли, 2015 Тази задачка е пускана в началото на темата. Да повторя ли отговора? Николко - няма светлина. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #409 Отговорено 8 Юли, 2015 За да видим отражение на нещо ,трябва да идва светлинен поток от някъде .Има ли някви лампи в тази стая,вратата и тя ли е плътна?Ако няма светлина от никъде ,мисля че нищо няма да видим в огледалото .Така ли е . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #410 Отговорено 8 Юли, 2015 Ей,писали сме точно по едно и също време 23:30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1555 #411 Отговорено 8 Юли, 2015 Познахте! Да зема да прочета цялата тема, че първите 10 страници ми се губят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #412 Отговорено 8 Юли, 2015 Е-еее, сбрахме се, бре... То с тоя нет, вече нищо не е същото, ама... Айде една: - Ако Господ е всемогъщ и може всичко, може ли да направи такъв камък, че сам да не може да го вдигне... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #413 Отговорено 8 Юли, 2015 В 15 етажен блок има асансьор.На първия етаж живеят 6 човека.На всеки по-горен живеят по 10 човека на етаж.Бутона с кой номер на асансьора се ползва най-често в този блок? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #414 Отговорено 8 Юли, 2015 На партера, ... щото нали... Всички слизат бе, майна... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #415 Отговорено 8 Юли, 2015 (Редактирано) Брех, нищо не му убягва на Hunter Ми що да не може ,нали е господ. Редактирано 8 Юли, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #416 Отговорено 8 Юли, 2015 Може ? Може. Казват, че е рекъл да бъде светлина май? Ама, че въпрос. На Анщайн ли да се позова, на Хокинг ли или св. Тома Аквински? Имаше нещо за св. Троица и създания с екзотични имена. Много гаден въпрос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #417 Отговорено 9 Юли, 2015 Аз си чакам отговора ... Не разбрах, що е " гаден " , ама... толкова мога явно. Ко да прая... п.п. Може да се позовете на Татко Барба или на Ум Белият делфин, ... примерно... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #418 Отговорено 9 Юли, 2015 Ехааа Ловецо какъв е този въпрос? Раздела е Логически задачи, а не Философски задачи. По същата логика можеше да попиташ кое е първо яйцето или кокошката? Та по въпроса според мен може защото е Всемогъщ, но не е Всевдигащ Но и този камък ще има кой да го вдигне Чък Норис Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #419 Отговорено 9 Юли, 2015 Не е възможно той да не може. Става ли? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #420 Отговорено 9 Юли, 2015 " - Ако Господ е всемогъщ и може всичко, може ли да направи такъв камък, че сам да не може да го вдигне... " Щом може да направи такъв камък - ок, но в условието е казано, че може всичко... Да, ама този камък, който е направил - не може да го вдигне... Значи, не може всичко..., но това противоречи на условието... Ако не може да направи камъка, ... още по - лошо... Още тук не може всичко... И ко праим ся... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #421 Отговорено 9 Юли, 2015 За Норрис говорех, по задачката, все още си я мисля ). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #422 Отговорено 9 Юли, 2015 - Ако Господ е всемогъщ и може всичко, може ли да направи такъв камък, че сам да не може да го вдигне.Може, ако реши ( може ) да не може.Това е моят отговор. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #423 Отговорено 10 Юли, 2015 Ако Господ е всемогъщ,не би трябвало да може да сътвори каквото и да било ,което да му се опре,било то камък който или нещо друго-нали е всемогъщ каквото и да сътвори или измисли ,само той може да му види сметката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #424 Отговорено 10 Юли, 2015 Вие всъщност вярвате ли в Господ?Аз вярвам че някъде има някой ,който се грижи ,за нас тук на земята ,всеки рано или късно да си получи заслуженото -добро или лошо!Това ми дава надежда да продължавам напред и да се боря с житейските трудности и неправди ,сервирани ми ежедневно ,очаквайки че са били испитание за мен и един ден да има справедливост за всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #425 Отговорено 10 Юли, 2015 Веси ,измежду отговорите ни явно няма все още верен ,така че трябва да умуваме още по въпроса.Дерзайте! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #426 Отговорено 11 Юли, 2015 Спираме с Господ, щото разбрахме, че той може всичко, ама... когато иска... Може и да не може, ама тогава казва : - Не искам, ... Те хората, затова приличат явно на него - това го разбрахме, анализирайки Тома Аквински и Пипи Дългото Чорапче... Също и Лао Дзъ... И за да дам верен наклон на... Не на, ... нали... На темата, исках да кажа..., питам: - Коя група е изнесла три концерта, за три дни, ... на три континента... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #427 Отговорено 11 Юли, 2015 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #428 Отговорено 11 Юли, 2015 (Редактирано) в подркепа на Емича , снимка от събитието : и малка корекция към въпроса : 3-те шоута в Мароко,Англия и Канада са избарани в един ден 23.10.95г. ! Емич ти си , аз съм проС и не знам задачки !! Редактирано 11 Юли, 2015 от ROCKONOFF 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #429 Отговорено 11 Юли, 2015 Благодаря на Иво - чак сега видях какво съм написал... В бързината съм се, ... така де. Мноо тройки и..., единицата и тя е станала... Сори... Ма, ... кат се замисля - то кой не обича тройките... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #430 Отговорено 11 Юли, 2015 Ааа... аз съм по-проСС ,/ с две "С" / и давам възможност, на някой друг да задава въпрос . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #431 Отговорено 13 Юли, 2015 Тц, ... пускай, пускай,... ама не пуска... Една бърза: Трима приятели вървели през гората - да ги наречем X, Y и Z... Да, ама... тоя Z бил гадно копИле и двамата други го мразели. През нощта X станал и сипал отрова във водата на копИлето..., гадното... Малко след него, без да знае какво се е случило, Y пробил манерката на Z... След няколко дни Z умрял от жажда - те не му дали да пие от своите, понеже и те са гадни копИлета... Такааа, ся питам аз - кой е убиеца на Z... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1555 #432 Отговорено 13 Юли, 2015 (Редактирано) Обезводняване?! Всъщност, май е по-правилно да се каже, че жаждата го е убила. Дали от жажда е щял да се налочи с отровна вода, или пък е бил жаден но е нямало нищо за пиене са подробности Редактирано 13 Юли, 2015 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #433 Отговорено 13 Юли, 2015 Y трябва да е най -гадното коПиЛи,и той да е виновен щот не му е дал вода да пие на Z-тя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #434 Отговорено 13 Юли, 2015 X ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #435 Отговорено 13 Юли, 2015 (Редактирано) Докато чакаме " божия" знак, аз ще си позволя една наистина лесна задачка. ) Да приемем, че екватора на планета ( Земя ) е плътно опасана с лента. Дължината на лентата се увеличава с един метър. Получената разлика равномерно се разпределя по дължината на екватора. Може ли под получената празнина да се промъкне мишка? Редактирано 13 Юли, 2015 от vesivanova 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #436 Отговорено 13 Юли, 2015 (Редактирано) Може да се промъкне мишка.Ако надигне лентата на мястото където преминава ,този излишен метър трябва да се концентрира там .Така ли е ?Обаче дали няма някаква уловка Прекалено лесно изглежда трябва още да се помисли май Редактирано 13 Юли, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #437 Отговорено 13 Юли, 2015 Може. Понеже ако прибавим 1м към лентата и го разпределим равномерно, между нея и екватора ще има пролука приблизително 160мм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #438 Отговорено 13 Юли, 2015 Верен отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #439 Отговорено 14 Юли, 2015 Хайде една от детството с два въпроса: 1- Как може да се вкара слон в бутилка? 2- Как може да се вкара комар в бутилка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #440 Отговорено 14 Юли, 2015 Hunter ,кой е убиеца на Z-тя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове