vesivanova 1069 #521 Отговорено 21 Юли, 2015 Тъкмо щях да обяснявам, но вече са дали правилен отговор. Пътя, крива, кото свързва външния ръб на всяко стъпало е равен. Вие сте. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #522 Отговорено 21 Юли, 2015 Чакам отговора на борко 30 (има да ми се реваншира ), че направих формули за проверка в ексела и цял ден правя комбинации но не откривам отговора стигнах до число с 7 цифри и пак не открих отговора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #523 Отговорено 21 Юли, 2015 Добре, това е май като ребусчето на @his от 10 стр. ПРИЗ.ПРИЗ=НАГРАДА И аз съм любопитна за отговора. ) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #524 Отговорено 21 Юли, 2015 Моята задачка се прескочи брутално ,понеже на някой колега не му се смятало ,коко трицифрен е отговора -бъркаш някъде ,не съм ти длъжен с нищо ,казах че ще пробвам -пробвах ама на тея годинки явно вече не става номера -описах достоверно резултата от опитите ми .Като ще минаваме на следващата щом не ни се занимава с някоя задача-бахти темата дето ще стане ,но така да бъде! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #525 Отговорено 21 Юли, 2015 Извинете ме, Борко, посипвам си главата с пепел...че наруших правилата. Но не е като да не смятах. И аз нещо бъркам, може. Моля за жокер, примерно, това число : Намерете число,което се дели на 13 без остатък,а при деление на 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 се получава остатък 1. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #526 Отговорено 21 Юли, 2015 Майната и на задачата ,тя вече е в миналото и следва друга ,следва друга от друг колега на когото може и да ви се занимава да смятате .Vesivanova,ако ми изплющиш два шамара няма да се засегна изобщо ,обаче това дето прескачаш задачата все едно ми казваш в лицето еби си майката и не важиш .Не знам значи ли нещо за тебе ,но досега никой не е правил това в темата ,кой не би се засегнал . 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #527 Отговорено 21 Юли, 2015 За пореден път, моля за извинение, Борко 30. Не помолих за вашето позволение за нова задачка, преди да е решена последната. . Шамари не си позволявам дори на децата си. Другото си е ваше мнение, успех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #528 Отговорено 21 Юли, 2015 (Редактирано) Няма нужда някой тук да моли за позволение за нещо ,свободен форум е -решила сте да направите така ,направила сте го.Въпрос на етика е ,не дали аз или някой друг ще позволи нещо.Доста колеги са ми благодарни за напътствията в техническите теми и съм им помогнал да си оправят колите ,обаче тука се намира човек за който съм никой и казва мани го този и даваме напред със задачките примерно .Аз не се сърдя ,просто е обидно-не съм от вчера член хонда сектата че да заслужавам пренебрежително отношение от който и да е .Поздрави на всички хонда фенове! п.п Пускайте новата задача ,все едно нищо не съм писал -така или иначе повече в тази тема няма да пиша ! Редактирано 21 Юли, 2015 от borko 30 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #529 Отговорено 22 Юли, 2015 Добре де, това със стълбата още ме гложди... Да помислим по сходна ситуация - примерно пътя Асеновград - Пампорово. Понеже съм карал стотици пъти, да предположим, че " режа " всички завои и карам максимално близо до правата. А между две точки, най - късия път е тя. Имаме и друг колега - дисциплиниран, който " изписва " завоите и не си помисля да настъпи осовата... Моят път ще е по - кратък, нали... Не е ли същото със стъпалото - Y може да е еднакъв, но външния край на стъпалото... Вита - та стълба е като отворено ветрило... Каква е до оста, около която е завъртяна, ... каква е по периферията... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #530 Отговорено 22 Юли, 2015 (Редактирано) Глеам, че дружината се сбра... Пример - пускаме един конец, само между две стъпала, ... защо е ясно Всъщност два - един до основата на витата стълба, друг близо до периферията. Пускаме две мравки - височината ще им е еднаква, но " външната " мравка има да измине много по - широко стъпало... Задачата е вярна, ако дългите страни на стъпалата са равни... Иначе... Или бъркам... Редактирано 22 Юли, 2015 от Hunter 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #531 Отговорено 22 Юли, 2015 Витата стълба е винтова линия. Когато наклона и крайната височина на винтовата линия е един и същ, а диаметъра е различен, тогава се получава така, че винта с малкия диаметър ще направи много повече обороти около оста си до достигане на крайната височина. Този с по големия диаметър ще направи много по малко обороти. Ето и снимков материал и трите стълби са с един наклон и височина но с различен диаметър, и на трите размера на винтовата линия е: 15834,775мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #532 Отговорено 22 Юли, 2015 Искаш ли да си втората, " външната " мравка, а аз ще съм тая до оста... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #533 Отговорено 22 Юли, 2015 Говорим за един и същ наклон и различен диаметър (разбира се и при трите стълби човека върви по средната линия на стълбата) Има логика в твоето твърдение НО то не се отнася до условието на задачата. При теб става дума за една и съща стълба при която вътрешната винтова линия не е с наклона на външната (ето с това не отговаряш на условието) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #534 Отговорено 22 Юли, 2015 Борко, кажи им най-накрая отговора на задачата. Всички търсят под вола теле, а той според мен е елементарен: просто няма такова число . По въпроса за стълбата: аз на бойна кула, вита стълба по средата, започваща от центъра и стигаща до вътрешната страна, не съм виждал и по филмите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #535 Отговорено 22 Юли, 2015 Emicha,тази задача не съм я измислил аз -от нета е ,отговорът е че има такова число ,така или иначе тя е в миналото на темата -защо повдигаш въпроса за нея пак ,колега я прескочи и сега има друга над която да мислите .Ако някой от който най-малко очакваш ти забие нож в сърцето и изваждайки го каже извинявай ,как ще реагираш -това ти е следващата задача ! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #536 Отговорено 22 Юли, 2015 Борко , не обичам хората, които не разбират от майтап - или казано по-точно, тези които могат да се майтапят с другите, но не понасят майтап към себе си. Ценя хората които имат чувство за хумор - а най-много тези, които могат да се шегуват и иронизират особено със себе си - това е изкуство и не всеки го може. Останал съм с впечатление , че ти си майтапчия човек, но в момента се държиш като обидено дете. п.п. По въпроса ти: Ако ми забият нож в сърцето и съм оживял за да чуя извинението, ще съм сърдит естествено - че само са ме мъчили, но ще им дам и съвет, следващия път да използват нож с по-дълго острие, за по сигурно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #537 Отговорено 22 Юли, 2015 Точно с правилното впечатление си останал за мен ,обичам майтапите ,дори често пред приятели правя весело като се самоиронизирам ,държа и на майтап от други хора -зависи кои обаче .Не знам защо Vesivanova ме накара така да реагирам-писах че е човека от който най-малко съм го очаквал,може би затова ,нещо като спонтанна защитна реакция .Ако беше ти примерно Емич или някой друг ,щях да те оправя набързо аз като жапанесето -Гурyто на нашия форум .Ама като ти дойде изневиделица от където не очакваш и настъпва объркване и се питаш кво става тука.Vesivanova, май прекалих -прости ми !Ти си си в правото -като не ви се занимава с някоя задача ,ми зачерквате я и продължавате напред,не сте длъжни да се задълбочавате над всичко което всеки пише.Емич ,дай им съвет следващия път да го завъртят след като е забит -така ще е сигурна работата Няма се пуашиш копеуе Хайде със здраве на всички 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #538 Отговорено 22 Юли, 2015 Борко 30 нищо лично НО е по добре да дадеш отговора да не стане както е било до скоро с този форум. Ако не вярваш как е било виж последната задача на весииванова за убийците (коя година е зададен страница 10 пост 366) и виж кога аз откривам верния отговор (колко години по късно). Така ли искаш да застине този интересен за всички форум? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #539 Отговорено 22 Юли, 2015 Коко ,някои хора свикнаха да намират отговорите още на първата отворена страница на Гугъл,така ли искаш да продължава -не нали ,ми напънете си собствените мозъци и ще намерите числото ,пък и колко пъти става на въпрос вече че е стара тази задача и има нова над която да мислите .За тази задача на Vesivanova ,за която говориш не знам за какво става въпрос ,но моята е от нета и има отговор ,за сведение на Емича !Стига сега с моята ,вчера я хвърлихте на боклука без даже един да се пробва да напише някво число ,сега кажи та кажи -ми няма да кажа Имате нова зададена от друг колега -над нея размишлявайте. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #540 Отговорено 22 Юли, 2015 (Редактирано) Ок ще продължавам да мисля (но все си мисля че има нещо гнило в заданието, защото както си го задал така и го вкарах в ексела и не излизая нищо ), а за другата даже и снимков материал съм дал за отговора Редактирано 22 Юли, 2015 от koko__2002 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #541 Отговорено 22 Юли, 2015 Така е зададено в нета -така съм го пуснал,може би за трети път казвам че не съм я измислил аз -или може би на лични като си лафихме беше-не помня вече.Eмич ,нали видя какво стана с бъзиците с Japanese-то ,таман набрах скорост и ни пратиха за месец да берем БАН-ани,пък той човека виж разбран излезе и той се бъзикаше с мене ама админите решиха че трябва да си починеееем-ми да лято е все пак Пък с Vesivanova ,не мога да си правя бъзик-някак не върви ,жена е ,трябва тя да ни гледа сейра на нас и да ни се смее ,не някой да си прави с нея шеги-може и за това да съм реагирал така ,не знам ,но така или иначе мъжете трябва да разсмиват жените ,па макар и да се правят на шутове помежду си . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #542 Отговорено 23 Юли, 2015 o m g 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #543 Отговорено 23 Юли, 2015 @borko 30 под наблюдение си 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #544 Отговорено 23 Юли, 2015 Тия червени минуси дето ми ги е нацвъкал някой/и ,нали знае къде да си ги завре ,знае ами как да не знае,всичките на циреи да му/им станат .Атома ,това вече е наистина последно в тази тема ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #545 Отговорено 23 Юли, 2015 Сус бре, момци. Не с лошото. Те тия минуси и плюсове не знам за какво са изобщо, ама ако ще водят до нерви... Пример - за едно и също изказване, човек получава и минус и плюс... Не сме се събрали тук да си мерим пишките, още повече има и дами. Карайте я по - спокойно. Живота е кратък - не го взимайте толкова на сериозно. И понеже вече забравихме, за какво е темата, ... да ви пусна една питанка: Двама хвърлят обикновен зар, един след друг. Каква е вероятността единия да хвърли по - голямо число от другия 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #546 Отговорено 24 Юли, 2015 (Редактирано) ~40% а по повод спора - и аз дадох минуси, защото не може един мъж да се държи като сърдита тийнейджърка ето и задача, не знам дали е давана: Ако ви предложа: “хващам се на бас на един лев, че ако ми дадете 5 лева, аз ще ви дам 100 в замяна”, изгодно ли е да приемете? Редактирано 24 Юли, 2015 от g0sh 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #547 Отговорено 24 Юли, 2015 По задачата на хънтър 1/3 (или ще е по малко, или по голямо, или същото) По задачата на гош : зависи дали ако питащия спечели ще трябва да му върна 100-те лева. Защото ако е така съм вътре с 1 лев. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #548 Отговорено 24 Юли, 2015 Като в бургаски бутик - нищо не се връща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #549 Отговорено 24 Юли, 2015 Към koko и gOsh, а и към другите... Понеже " малките " винаги бързат... закЪде ли, сигурно да остареят... Едно дЖокерчИ - ако първия хвърли едно,... ко стаа. - koko, ... пак ли ще е 1/3... - т'Фа 40 % , фъргано в облаците още по - малко го разбрах... Я си сипвам един Grolsch, а вие си мислете, мислете... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #550 Отговорено 24 Юли, 2015 Не е изгодно, майна... Ще каже, че губи баса, ще ти кихне 1 кинт. Ти ще спечелиш баса, ама ще изгубиш 4 кинта... п.п. Сега айде да поиграем на зарчета... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #551 Отговорено 24 Юли, 2015 (Редактирано) Шанса е фифти/фифти, или ще хвърли, или няма да хвърли Размислих ... отговорът е пак фифти/фифти, ама обяснението е друго, или и двамата ще хвърлят еднакви числа, или единия ще е хвърлил по-голямо Редактирано 24 Юли, 2015 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #552 Отговорено 24 Юли, 2015 5/6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #553 Отговорено 24 Юли, 2015 Ами ако едният хвърли 6 другия няма как да хвъли повече . Значи не е фифти/фифти според мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #554 Отговорено 24 Юли, 2015 Бате Емич - браво на него, ... фана вярната пътека, ... ама това е първата стъпка... Ще питате що, ... Вероятността двамата да хвърлят едно и също число е 1/6... 5/6 е вероятността, единия да хвърли по - голямо число, ... но те са двама... И първия не винаги фърга едно и също, нал се сещате.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #555 Отговорено 24 Юли, 2015 5/6 делено на 2 ... а в % колко е..? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #556 Отговорено 24 Юли, 2015 Емича е абсолютно прав, ако приемем условието на задачата буквално, т.е. без да уточняваме кой от двамата е първи, Единия, или Другия. Каква е вероятността единия да хвърли по - голямо число от другия Значи няма значение кой е хвърлил по-голямо число, шанса някой да хвърли по-голямо число е 5/6 Виж, ако питането беше "Какъв е шанса втория да хвърли по-голямо число?", тогава ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #557 Отговорено 24 Юли, 2015 АМ чи, ... Краси, ... то първия, зат'ва е Първи, щото фърга първи, бре... Не моат да фъргат едновременно, нал така... Вероятността е 5/12... п.п. Емича ще каже защо - аз вярвам в него... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #558 Отговорено 24 Юли, 2015 Прав си! Значи, нямам представа, дали верния отговор е 5/12, обаче разбрах, защо аз греша. Не съм обърнал внимание на "ОТ", т.е. единия ОТ другия. Ако беше "Единия ИЛИ другия", тогава отговора щеше да е 5/6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #559 Отговорено 24 Юли, 2015 (Редактирано) Вероятността да хвърлят еднакъв зар е ясна - 1/6. Ако се има в предвид не само един, а единия или другия /защото са двама/ затова е - 5/12. Разбрах, че питаш за един, тогава се дели и затова казах - 5/6. Редактирано 24 Юли, 2015 от Emicha 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0sh 87 #560 Отговорено 25 Юли, 2015 (Редактирано) Слагам нещо по-забавно. Имате инициалите на известни личностти от България и светът, както и техните професии, плюс бонус - пол. Вашата цел е да познаете кои са личностите. За да съм сигурен че чичко Гугъл не ще ви помогне, много трудно съм разменил местата на професиите - т.е. повечето не са на мястото си, а единния от тях не е с такава професия. Половете си отговарят, а там където има въпросителен - с повишена трудност Успех! Заб.: Всички личности са познати.1.В.Н.Л. - шахматист (ж.)2.Л.Г. - президент (?)3.К.К.А. - тв.водещ (ж)4.В.Т. - лекар (?)5.А.Т.Т. - политик (м)6.С.Т.Т - актьор (м)7. А.А.Ч. - волейболист (м)8.Д.К.Д - актьор (м)9.Ж.Р.Ш - басктетболист (м)10.Х.К - танцьор (?) Аз още търся отговорите Редактирано 25 Юли, 2015 от g0sh Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове