BatV 1 #1 Публикувано 18 Ноември, 2008 (Редактирано) След дълго и мъчително чакане(близо 2 месеца) вчера се сдобих с това: Карах я около 200км вече и съм УДИВЕН 140км/ч - 7.6-7.8 литра разход. Па и говири на 5 езика Редактирано 18 Ноември, 2008 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivi44a 1 #2 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито,хиляди безаварийни километри и много да и се кефиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_D 2 #3 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито и от мен много е добра колата,че и говори много километри да и навъртиш,със здраве да си я караш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #4 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито и от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #5 Отговорено 18 Ноември, 2008 (Редактирано) Честито колега да си я караш със здраве и много безаварийни километри. Редактирано 18 Ноември, 2008 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #6 Отговорено 18 Ноември, 2008 красавица, новото си е ново честито Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #7 Отговорено 18 Ноември, 2008 Супер е ! Само не разбрах с какъв двигател е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheDevilTwin 17 #8 Отговорено 18 Ноември, 2008 Ето това вече си заслужава чакането :D ! Следващият път като решиш да я миеш, направо дай да ти я измия аз - пари няма да ти искам, достатъчно ще ми е да й се любувам отблизо Само да бяха по-големи тия джанти...Красавица е, но ти пожелавам не само с външния си вид да те радва, а и с благороден характер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Koev 8 #9 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито Колега, Добре дошъл! Много безаваийни километри с новаата красавица! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesso_varna 167 #10 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито колега! Точно този модел съм си харесал за следващият си автомобил. Ама мисля да почакам 4-5 годинки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Milen_Sto 1 #11 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито,със здраве и безаварийно.Като за 1-ва Хонда,добър избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milensio 0 #12 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MaX PoweR 0 #13 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честито колега.Много безаварийни и само приятни мигове с тая красивица мн добър избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #14 Отговорено 18 Ноември, 2008 Честита уникална машина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bartek 0 #15 Отговорено 19 Ноември, 2008 Честито и от мен. Колата е уникална! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
My Honda 0 #16 Отговорено 19 Ноември, 2008 Честито колега!Пожелавам на всички нови автомобили Хонда, а на теб много приятни преживявания и пътувания!И аз се бях замислил за новия Сивик, но после дойде световната финансова криза. Ще чакам да отмине за сега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Demon 4 #17 Отговорено 19 Ноември, 2008 Благородно ти завиждам колега. Много ги харесвам тези Акорд-и само гледам обяви и точа лиги Със здраве и безаварийно да си го караш японеца, пожелавам ти и много по-хубави Хонди да караш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #18 Отговорено 19 Ноември, 2008 (Редактирано) Благодаря на всички! Вече трети ден ставам с 1 час по рано от нормалното с широка усмивка и нетърпение да направя някое друго кръгче преди работа . @The DevilTwin - много си прав! Джантите са малки за тази кола - 16", но за да взема 17" трябва да продам тези, иначе ще ми излезе скъпро удоволствие- 3К. Ще ги пусна за продажба скоро в форума, току виж съм извадил късмет! @К hondichka - Двигателя е 2.0 i-vtec или казано накратко - K20A3 И едно въпросче от мен за техническите експерти. Кога точно се включва VTEC-a ? Засега я карам до 3500rpm, но не за дълго . Из интернет рових , а и дилъра питах и двете "устройства" дават отговор след 4500rpm. Не е ли малко късничко и чува ли се специфичен звук? Редактирано 19 Ноември, 2008 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Manqk 1 #19 Отговорено 19 Ноември, 2008 Честито и от мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
delineator 2 #20 Отговорено 19 Ноември, 2008 Честито и с здраве да я караш!Страхотен Акорд! Автоматик ли е или не? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Voyager 26 #21 Отговорено 19 Ноември, 2008 Честито и от мен, хиляди безаварийни километри!...и не си сменяй джантите, с 16"-те вози по-меко, но ти пък може да търсиш обратния ефект... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mаrto 42 #22 Отговорено 19 Ноември, 2008 Благодаря на всички! Вече трети ден ставам с 1 час по рано от нормалното с широка усмивка и нетърпение да направя някое друго кръгче преди работа . @The DevilTwin - много си прав! Джантите са малки за тази кола - 16", но за да взема 17" трябва да продам тези, иначе ще ми излезе скъпро удоволствие- 3К. Ще ги пусна за продажба скоро в форума, току виж съм извадил късмет! @К hondichka - Двигателя е 2.0 i-vtec или казано накратко - K20A3 И едно въпросче от мен за техническите експерти. Кога точно се включва VTEC-a ? Засега я карам до 3500rpm, но не за дълго . Из интернет рових , а и дилъра питах и двете "устройства" дават отговор след 4500rpm. Не е ли малко късничко и чува ли се специфичен звук? Честито и от мен . Това с ниските обороти в началото да ама 5-600 км. , след това може да я караш и да я натоварваш повечко, даже е по добре за трансмисията. Е все пак не до ограничител . ЗА 16-ките за 1 ден ме изпусна днес ги взех от Бултрако. Пожелавам ти много радост и безаварийни километри Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #23 Отговорено 20 Ноември, 2008 (Редактирано) Благодаря отново!@delineator - естестевено че е ръчка , още съм малад да оставя некекво РС да мисли вместо мен, па дори и да е Maide in Japan by Honda . А и ръцете и краката ме слушет перфектно, така че вграденото ми РС в главата ускорява доста по-барзо дзвера. И не, не ми е досадно в задръстванията постоянно да превключвам. @Marto 1.8 - сериозно ли бе човек . На сивика ли ще ги забиеш тея 16" - тя немаше ли "летни" джанти като я купи? Днес ги снимам и ги пускам за продажба Редактирано 20 Ноември, 2008 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #24 Отговорено 20 Ноември, 2008 @К hondichka - Двигателя е 2.0 i-vtec или казано накратко - K20A3Добре,че не си взел дизел.Аз лично,смятам,че хонда и дизел са две взаимоизключващи се неща,от гледна точка на това,че при бензина е много по-голям кефа.А пък хонда е кола за удоволствие,преди всичко.Моята е 2.4 i-vitec с автоматична скоростна кутия и също съм много доволен.Върви не се удържа,а разхода-направо смешен,даже не е за вярване.Успех и само приятни емоций ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev 0 #25 Отговорено 20 Ноември, 2008 Честито и от мен страхно е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crx_pld 0 #26 Отговорено 20 Ноември, 2008 честито и от мене,с кеф да си я караш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #27 Отговорено 20 Ноември, 2008 Аз лично,смятам,че хонда и дизел са две взаимоизключващи се нещаНе бих казал че е така - Хонда спечелиха награда за най-добър дизелов двигател. Също така отзивите от този двигател са много добри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #28 Отговорено 21 Ноември, 2008 Честито и аз искам такава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #29 Отговорено 21 Ноември, 2008 Не бих казал че е така - Хонда спечелиха награда за най-добър дизелов двигател. Също така отзивите от този двигател са много добри.Абсолютно верно е това ,което казваш! При Хонда компромиси няма. Или правят нещо както трябва,или изобщо не го правят.Но аз имах предвид,маняшкото усещане,мириса на бензин,високите обороти-това е моето разбиране специално за Хонда.Иначе е въпрос на личен избор. Мое мнение е,че спортният нрав на хондите най-много си пасва със силни бензиновови двигатели ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #30 Отговорено 23 Ноември, 2008 (Редактирано) Нещо искрено и лично:Първоначално си мислех за новата си придобивка ,като "купчина ламарина" или "просто кола", понеже съм имал доста различни коли и съм навъртял доста км, кажи-речи 10 обиколки около света..... Вече и сложих 600 км. и разбрах, че съм бил в голяма заблуда.Ставам и лягам с една мисъл, кога пак ще я зърна... Приятелката ми почна да ревнува Днес, след като почерпих подобавщо варненската група на връщане преминах бариерата от 5500rp/m (не се сдържах колкото и да опитвах) и километража показа 200. Пътник №2 дори и не разбра с каква скорост се движим Почвам да разбирам за какво е направен този форум... А в главата ми тъмни, мрачни мисли........ "какъв ли ще е следващия Акорд?" Дано да не ме чуе....Аиде със здраве и .............. Редактирано 23 Ноември, 2008 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LiL DoG 11 #31 Отговорено 27 Ноември, 2008 Честито колега!Пожелавам ти дълги и безаварийни километри с тази принцеса... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sound_master 11 #32 Отговорено 29 Ноември, 2008 След дълго и мъчително чакане(близо 2 месеца) вчера се сдобих с това: Карах я около 200км вече и съм УДИВЕН 140км/ч - 7.6-7.8 литра разход. Па и говири на 5 езика Честито Колега , хиляди безаварийни километри , Прекрасна колица Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #33 Отговорено 3 Декември, 2008 Здрасти колега ,BatV! Дай ми цена само за джантите,ако искаш.Незнам защо в ''продава'' не можах да те питам,за това го правя тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #34 Отговорено 3 Декември, 2008 (Редактирано) Кофти, че само джантите искаш, предполагам за зимата ... Ами гледам 2150лв. е комлекта в Бултрако 16-ки. Аз мога да ти сваля да кажем 250лв. Ако откриеш 1 драскотина ти ги подарявам. Само трябва барзо да решаваш, докато не съм й купил зимни 16-ки . Днеска беше 17 градуса, както винаги чакам последният момент и не греша... Иначе много добър избор на двигател си направил. И аз исках 2.4 но не ми се даваха 16к отгоре .... скъпчия. Предполагам, че е лудница, като знам моя как излита.... Редактирано 3 Декември, 2008 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #35 Отговорено 3 Декември, 2008 Благодаря за бързият отговор,ама като и аз не мога да се начудя какво да правя... Сега и аз съм с 16-ки и си мислех ,дали да си взема още едни или да скчам на 17-ки та дори на 18-ки.Колебая се защото,честно казано 16-ки те и на мен ми малеят...,но може би пък за зимата не е лош вариант...,незнам!Относно гумите,ако решиш да купуваш зимни,горещо ти препоръчвам Бриджстон,взех си такива-уникални са.И на сухо и на мокро и на сняг са прекрасни и не на последно място-невероятно тихи са.Сравнявам ги с Дънлоп и Клебер,каквито взех за другите ми две коли.Разликата е осезаема в полза на Бриджстона.Колко харчи твоята Хонда?Ще се радвам да споделиш.При мен разхода е 17 -19 градско и 8 -10 извънградско.А за вървене....думи нямам.Много мой приятели с доста по-силни коли,няма да споменавам марки, се чудят как така не могат да ме стигнат и ме питат дали има чип или нещо дтуго...Направо им се късат сърцата,като знаят,че са дали двойно повече пари за техните...Също така с гордост заявявам,че няма кола от този клас,която да има по комфортна и приятна возия.Накратко казано- само който не е карал Хонда ,може да се заблуждава,че има нещо по-добро! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #36 Отговорено 4 Декември, 2008 "При мен разхода е 17 -19 градско и 8 -10 извънградско". WOW ???Тва е чудовище колега. Сигурен съм, че автоматика качва литър, литър и полвина отгоре.При мен гарадско, никога ама никога не е над 10. А извън градско направо се удивлявам - Онзи ден пътувах 90км отивъне и връщане до Шумен и около 10км градско в Шумен. Карах 120-140, на места и повече. Нарочно нулирах километража преди да тръгна. Като се върнах показа - 6.6. Бях шокиран. А колата още не е разработена както трябва - на 1100км. е. Още ще пада. Може да харчи толкова малко, понеже отначало до сега я карам с по-висок октан гориво- 100. При такива цени на горивата, ако има как и 200 ще зареждам ... и продължават да падат- НЕКА.Аиде сега аз нещо да питам. Гледам европейският Акорд 2.4 (201кс.)ускорява с ръчка за 7.8сек. , а с автоматик 9.5сек, което е по-бавно от моя - 9.3сек. Виж - http://www.honda-varna.com/cars/accord0901.htmlГледам хамериканските модели 2.4, като твоя са два - 177кс. и 190кс. Никъде обаче не можах да намеря ускоренията им.Каква е твоята и имаш ли някакви данни за ускорението със и без автоматик?И последно ще вемаш ли джантите, че да знам кво да правя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_hondichka 0 #37 Отговорено 5 Декември, 2008 Здрасти! Първо за джантите-отказвам се ,благодаря.Ще карам зимата 16–ки,така или иначе ,купих зимни гуми,пък лятото,живот и здраве ще взема 17или18 зависи какво си харесам.Ето ти сега и данните за моята хонда от книжката,която си има :4930мм-дължина1847мм-широчина1476мм-височина1480кг-тегло2354куб.см133киловата(180к.с.)223Nm-въртящ момент227км-максимална скорост0.26-въздушно съпротивление13.7-градско6.9-извънградско9.4-комбинирано9.2-ускорение от 0 до 100Двигателя е без номер,за това не го пиша.Колата е от Дубай и явно има някакви разлики с американските.Например-километража си е в километри,даже няма въобще мили и всички други мерки са си като европейските.Именно за това я взех точно от там-хем е американски модел,хем е с европеиски мерки.До тук със всичко ми излезе 55кИ аз съм на 1000км. Щом я взех,първо я подкарах на дълъг път - 250км. минах. Карах много внимателно и не съм вдигал повече от 120км.Даде ми 6.3,невероятно.После минах и 100км. само градско 11.4,но това беше без да спирам.Иначе минавам няколко километра,спирам,след час два пак я подкарвам няколко километра-при това положение ми дава 17-19. Изпробвах я и на магистралата с газ до дупка- 200-240(можеше и още ,но ми дожаля)-изхарчи малко под 10,пак доста ме учуди.Очаквах да е повече.Предишните ми две хонди също бяха с автоматични скорости и леко се замисляха,докато с тази японците са надминали себе си,явно е съвсем нова разработка,нещо уникално е,при много ниски обороти има страшно много сила,а след 4000,направо излита,усещането е все едно се включва турбо.А разхода ми е последна грижа,засичам го само за информация.Карам и едно бмв 525xi-218k.c. 2006г. с ръчни скорости-под 22 градско не пада.На 24000км е вече.И да ме прощават феновете на тази марка,но хондата върви повече.Та за това не ми вярват ,че е само 180коня.Даже и на мен ми е странно-върви като поне 250коня.Не случайно пак си взех хонда.В никакъв случай не плюя другите марки,просто съм обективен и казвам само неща,които лично съм проверил.Също така,в този ред на мисли , ще кажа и за една друга марка.Жена ми кара Опел Астра 1.6 туин порт,както я водят там,115к.с с изитроник(скоростна кутия,която всеки път когато превключва създава впечатление у незапознатите,че се счупва )Та тази прекрасна кола мечта,понеже аз я зареждам един път в седмицата и винаги я пълня до горе-дава разход 14-16(така пише и на компютъра,ама си мислех,че не е в ред)Колата е нова и е в гаранция,карах я няколко пити в сервиза,най-вече заради скоростите,които как все още са здрави,не знам. И нищо-отговаряха ми,че скоростите са си такива-били несполучливи по принцип.А за разхода казваха,че бил така висок заради скоростите...И нищо не могли да направят.Това е от мен за сега ,дано не съм бил много досаден. Друг път мога да разкажа и за други коли... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове