Shadow^Dancer 18 #1 Публикувано 14 Септември, 2008 http://www.dnes.bg/article.php?id=57290някой от нашите ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sanchesss 3 #2 Отговорено 14 Септември, 2008 Не дай си Боже такива работи. Направо настръхнах. Дано не е от нашите хора, но пак е шофьор. НА УЛИЦАТА ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ, но някои се мислят за по-по-най , за жалост! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sturshel 0 #3 Отговорено 14 Септември, 2008 тьжно но факт -сивик - новият голф..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ReSPecT #4 Отговорено 14 Септември, 2008 Аз познавам момчето и гарантирам че винаги е карал разумно незнам явно тази вечер е настапал и за съжаление е било фатално а в тая статия нищо вярно няма.Кои в българия има пари да прави състезания и да залага много пари и коли и тн пална простотия. Колата от снимката и тя не е неговата а е някаква в софия в стара загора трамваи няма!Просто нямат с какво да си запълнят статията и пишат пълни простотии а и пешеходеца е бил пиянка имал 3 промила което не оправдава високата скорост но трябва да се знае. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Fido Dido #5 Отговорено 14 Септември, 2008 Снимката е от тунела за/от Люлин в София.За съжаление, нищо не може да оправдае шофьора. А колкото до Сивик - новият Голф...Така е. И идиотите с Голфовете взеха да се усещат коя е колата...А на мен лично ми писна от нагли, безумни, пияни, неориентирани, малоумни и безсмъртни пешеходци! Правилника за движение важи и за тяхКоето, естествено, не оправдава тази безумна скорост... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislav_stz 8 #6 Отговорено 15 Септември, 2008 Скоростта е била 100, не 150. Много малко неща от медиите са истина, не го забравяйте това Колата не е истинската и пешеходеца е излязъл на място, където няма обозначение за пешеходна патека! Все пак, шофъора трябва да си понесе вината, 100 или 150, няма значение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fearless 0 #7 Отговорено 15 Септември, 2008 Аз живея на на въпросната улица цар Симеон и не съм разбрал нищо по въпроса... само ми е интересно как ще кара с 150 като 50 метра след кръстовището има гърбици ( точно пред билата ) .. и тва за гонките е измислица.Истината е че има няколко рейсъра които се събират вечер на бензиностанция Еко да пият кафе и от време на време става по някоя гонка ,но чак пък толкова... освен това района не е опасен понеже няма пешеходци... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #8 Отговорено 15 Септември, 2008 (Редактирано) За пореден път се уверявам, че 90% от Редактирано 15 Септември, 2008 от Draik Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blueeye #9 Отговорено 15 Септември, 2008 Пак се връщаме на до болка познатата тема НИКОЙ, НИКОГА, по НИКАКВА причина, НЯМА да спазва правилата, ако не бъде наказван за това или може лесно да избегне наказанието!В случая тъй като пешеходеца вече не може да бъде наказан, то неговата вина трябва да се смята за смекчаващо вината обстоятелство по отношение на водача. Ако бе карал в рамките на закона и бе отнесъл пешеходеца, наказание не би следвало да има! Докато това не стане практика, овце по улиците винаги ще има.Не говоря за кварталите например, къде в закона ясно пише, че пътните платна могат да се ползват и за пешеходни зони и за игра и скороста трябва да е такава, че при нужда колата да спре на безопасно разстояние. Там трябва да се кара бавно, разумно и внимателно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DNL 4 #10 Отговорено 15 Септември, 2008 (Редактирано) Аз чух за случилото се преди няколко дни. На това му викам да си на неподходящото място, в неподходящо време. Лошо стечение на обстоятелствата. Едва ли някой е искал да се случи, но е факт...Отишъл си е човек, а друг няма да спи спокойно дълго време. Ако нещата са наистина такива каквито ги описват, това наистина може да се случи на всеки от нас. Сложете си ръка на сърцето - кой не мачка педала от време на време. Ама хора - дайте да не е в града и то със 100 км/ч....Достатъчно надгробни камъни имаме по магистралите и междуградските пътища - превърнахме ги в гробища, обръщали ли сте им внимание? Ще ви кажа и друго - преди години на една главна улица във Варна ми изскочи пешеходец изневиделица. Аз бях на зелено...той дори не пресече в кръстовище а на средата на нищото без пешеходна пътека и пр. Аз бях с мотоциклет...съответно не успях да спра и резултата (слава богу) само счупени крайници. Няма да коментирам вина..искам само да ви кажа, че от този момент аз карам много по-различно. Тази случка ме преобърна. Само дето не е необходимо да чакаме на всеки от нас да му се случи нещо подобно за да се усмирим малко. Ай..peace! Редактирано 15 Септември, 2008 от DNL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #11 Отговорено 15 Септември, 2008 Жалко за човека,това ни напомня да караме разумно! А колкото до Сивик - новият Голф...Така е. И идиотите с Голфовете взеха да се усещат коя е колата...Стига с тоя голф,че ще взема да си продам сивика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer #12 Отговорено 15 Септември, 2008 (Редактирано) забелязвам нещо много странно: на криви кръстовища като трябва да правя ляв и все някаква японска кола ме пуска. всичките бмв-та, фолксвагени, опели, и др. "западн(ал)и" автомобили не само минават и не ме пускат, ами дори се напъват да не би да мина, нищо че на 20 метра след тях има червен светофар ... днес понеже е 15-ти и имаше адско задръстване в пловдив, и ако не беше една много готина джипка да ме пусне, нямаше да мога да си завия към работа още 5 минути. колата която ме пусна мисля че беше тойота, но не съм сигурен, нямах време да я оглеждам. ама евала на такива хора. така трябва. явно измежду нас дето караме японски автомобили се намират повече от другата порода българи. от ония дето не са груби, прости и озлобени. Редактирано 15 Септември, 2008 от Shadow^Dancer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KOS_with_NOS 18 #13 Отговорено 15 Септември, 2008 Има си затворени участъци за тази работа... Ние сме е*ати и комплексираното племе. На запад вижте кво правят хората. Аз в Испания лично не съм видял някой да кара с повече от 90-100 извън града. Да не говорим че това е със над 100 в града...нищо не оправдава шофьора. Трябва хората да си променят мисленето, защото човешкия живот е много по-важен от каквото и да било. Тука и без това не останаха хора, защо трябва да се губят и малкото останали по такъв ТЪП начин?????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest nikolai_fox #14 Отговорено 15 Септември, 2008 нищо не може да оправдае високата скорост в града някой от управниците беше предложил за наказание на такива шофьори не да лежат в затвора а да стажуват в оарила - колкото години ги осъдят толкова бачкане в оарила - да се нагледат и да се грижат на оцелелите и инвалидизирани хора след катастрофи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
El_Muchacho 1 #15 Отговорено 16 Септември, 2008 забелязвам нещо много странно: на криви кръстовища като трябва да правя ляв и все някаква японска кола ме пуска. всичките бмв-та, фолксвагени, опели, и др. "западн(ал)и" автомобили не само минават и не ме пускат, ами дори се напъват да не би да мина, нищо че на 20 метра след тях има червен светофар ... днес понеже е 15-ти и имаше адско задръстване в пловдив, и ако не беше една много готина джипка да ме пусне, нямаше да мога да си завия към работа още 5 минути. колата която ме пусна мисля че беше тойота, но не съм сигурен, нямах време да я оглеждам. ама евала на такива хора. така трябва. явно измежду нас дето караме японски автомобили се намират повече от другата порода българи. от ония дето не са груби, прости и озлобени.Днес, към 12:30 едно дупе със Сивик 6г, сив, СА 05...нещо си така се избримчи на завоя на Младост 1, десен от Макдоналдс, че се усука и щеше да влезе в мен... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wishmaster_333 0 #16 Отговорено 17 Септември, 2008 (Редактирано) Не че оправдавам шофьора но правилника за движение по пътищата трябва да важи както за водачите на МПС така и за пешеходците!Има си светофари и пешеходни пътеки не може да пресичаш където ти скимне и както ти скимне а шофьора да трепери постоянно да не блъсне някой шемет който дори не прави усилие да се огледа преди да пресече по средата на някой булевард на 50м от светофара.Не винаги шофьорите са виновни Редактирано 17 Септември, 2008 от wishmaster_333 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Big Blonde Wolf 11 #17 Отговорено 19 Септември, 2008 Че то и в бг пешеходецът е с предимство на пешеходна пътека по закон. Или аз не помня закона? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #18 Отговорено 19 Септември, 2008 Ако е тип зебра. Иначе много малко хора пресичат по пътеката. Останалите бягат от нея като дявол от тамян. Също така пешеходците са с предимство пред завиващ автомобил.А ако (недай си Боже) чукнеш някой пешеходец, се оказва, че навсякъде е с предимство. Даже и на Марс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #19 Отговорено 19 Септември, 2008 На запад вижте кво правят хората. Аз в Испания лично не съм видял някой да кара с повече от 90-100 извън града....странно щото доста испански гонки съм гледал в нета и някой са в града...нявсякъде по света се правят гонки ама просто в БГ журналистите са под всякаква критика измислени случки,силно преувеличена(погрешна) информация,залагания на коли,големи пари,постоянни гонки в Ст.Загора на всичкото и отгоре снимката се оказва на друг автомобил....незнам какво се опитват да постигнат псевдо журналистите ама за много други нередности си мълчат,защо не пишат постоянно за лошите пътища,липсващата маркировка и знаци за ''звездите'' и ''бизнесмените'' които карат пили и все минават тънко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #20 Отговорено 19 Септември, 2008 Журналистите в повечето случаи пишат това което са им поръчали, така като са им поръчали, срещу този срещу когото са им поръчали! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ShEfA #21 Отговорено 19 Септември, 2008 Няма значение дали е зебра - на пешеходна пътека трябва да се спира дори ако те гони смъртта!... по закон... аз искам да спирам, но не мога.. защото ми карат на 1см. от задната броня, с дълги фарове, псувни и размахване на ръце, и я съм натиснал спирачката, я ми се е качил в багажника! ШИТ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavkata 2 #22 Отговорено 20 Септември, 2008 (Редактирано) Конкретно Днес.беге си измислят новините от г**а и в повечето случай ги разкрасяват, за да станат по-пикантни, да се пишат коментари и да пълнеят. Знам от личен опит и то доста, доста личен...Тъпото е, че наивния и глупав българин гледа новините по бтв, чете и подобни сайтове, и вярва на глупости. Какво значение има марката на автомобила в конкретната новина, че толкова се акцентира на нея?! Редактирано 20 Септември, 2008 от Pavkata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jikata 0 #23 Отговорено 11 Октомври, 2008 Хора съчувствам на колегата.Внимавайте много защото повечето пресичат като водолази,а стане ли белята ние ще сме виновни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #24 Отговорено 11 Октомври, 2008 KOгато згазиш човек в града 90% си виновен ората му викат несъобразена скорост лошото е че ставаме все по-изнервени и припряни и не можем да караме нормално особено в София трябва да си дебил за да караш нормално с тия задръствания само да видим пролука и гаааааз после пак висене 30мин на светофар и така до крайната точка на пътуването(мъкненето) че има пешоходци-овци има ама че доста от каруцарите са говеда е неоспорим факт специално за София от 2 седмици съм пешоходец докато ми пребоядисат колата че имаше нужда от освежаване и досега замалко да набия поне 10-на човека последния ме подпря на пешоходна пътека и зелено крачещо човече имаше късмет че бях с една колежка да се размина с лека храна за вечеря да не стои в колата гладен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове