Tino 293 #281 Отговорено 1 Октомври, 2008 @Vex - Понеже не съм наясно изцяло с принципа на Круизконтрола за това питам , представям си нещата с логически размишления Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iXi 0 #282 Отговорено 2 Октомври, 2008 Tino, Мислим за версия която да има възможност да управялява различни модули. Турбо, Круиз, климатик, камери за задно и т.н. За да се направи гъвкаво обаче ще се усложни значително потребителският интерфеис ( както софтуерно така и хардуерно ( най-малкото ще има един куп жици и/или куплунзи ) ) Освен това, ще трябва да се разработят допълнителни външни модули за целта. Едния е готов - UniModul ( събира информация от датчиците - независимо от ECU - то), това за коли,при който по една или друга причина не може да се осъществи комуникация ( чипнати, без ECU, ...). Но като цяло, идеята е Infoboard да бъде максимално прост за монтаж и използване. Тоест един прост бордови комютър - събира информация, обработва я, прави изчисления и визуализира...Ооопс малка скобка - ресетва ECU - то при нужда, това не се отнася към визуализацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #283 Отговорено 6 Октомври, 2008 Колеги може ли вече да се поръчва. Че нямам търпение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #284 Отговорено 8 Октомври, 2008 Прототипа на универсалния модул вече е готов, остава да поръчам платки и кутии за него. Ето две снимки за по-любопитните: Паралелна работа на Infoboard Honda и Infoboard Uni: Разликата в показанията е заради честотата на опресняване на дисплея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vex #285 Отговорено 8 Октомври, 2008 Аз да внеса малко предложения относно новата версия, за която мога да кажа само - благодаря за този чудесен продукт - честотата на опресняване на дисплей-а да се определя от температурата, защото под 10 градуса при бързото опресняване на софт и бавната реакция на кристалите, почти не се чете.- при дигиталното табло, км/ч се сменя доста бързо (както и оборотите), и често при бърз поглед не се чете лесно. Ако е възможно на всеки 2-3 извлечени данни, да показва средно аритметично.- или пък ако е съзможно в настроиките да има опция за това колко бързо да опреснява.- новия дисплей да има буксичка на самата кутията, за да може да се извърши евентуално сваляне на дисплей-а от лепката след като вече сме прокарали кабела зад таблото. Например да го предпазим от слънце когато е паркирана колата, или ако се наложи смяна на кабела поради прекъсване.- в тази връзка, дали има възможност да запазва перманентните данни след разкачане?- случва ми се на няколко пъти сутрин на студено при палене, като падне тока и се ресетва часовника. Ако горното не е изпълнимо, дали не може краткотраините прекъсвания да се овладеят?Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dumbeca 0 #286 Отговорено 8 Октомври, 2008 Колеги може ли вече да се поръчва. Че нямам търпение. И мен това ме интересува. Кога ще се приемат поръчки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dilqn_Mitev 6 #287 Отговорено 13 Октомври, 2008 Колега Икси кога ще закачиме машинката на моята колица пак?Аз ти писах лични но..или не си видял или не си го получил.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DeLSoL 1 #288 Отговорено 15 Октомври, 2008 Предполагам,4е и цената ве4е ще е по висока? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #289 Отговорено 15 Октомври, 2008 Предполагам,4е и цената ве4е ще е по висока? Не позна За щастие повечето материали бяха поръчани преди месеци и поне за тази партида ще си останем с предварително обявената цена, а за после ще търсим начини да я запазим същата, като оптимизираме разходите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rosenmvr 0 #290 Отговорено 15 Октомври, 2008 (Редактирано) Прототипа на универсалния модул вече е готов, остава да поръчам платки и кутии за него. Ето две снимки за по-любопитните: Паралелна работа на Infoboard Honda и Infoboard Uni: Разликата в показанията е заради честотата на опресняване на дисплея. С нетърпение чакаме тази разработка и от фият форума с удоволствие бих предоставил фият мареа 2.4 жтд за проба .Дано няма проблеми с нашите коли ,кога да очакваме първите бройки. Редактирано 15 Октомври, 2008 от rosenmvr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #291 Отговорено 15 Октомври, 2008 С нетърпение чакаме тази разработка и от фият форума с удоволствие бих предоставил фият мареа 2.4 жтд за проба .Дано няма проблеми с нашите коли ,кога да очакваме първите бройки.Благодаря за предложението! Ще пиша във вашият форум да видим какво ще правим с тези фиати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Informer #292 Отговорено 15 Октомври, 2008 Трудно ми е да дам реален срок, ако не хванеш бройка от тази партида, после ще се чака за части поне 2 месеца, така като си знам доставчиците...Иначе за разработката ще сме по-бързи понеже имаме разписани вече основните комуникационни протоколи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rosenmvr 0 #293 Отговорено 15 Октомври, 2008 Ако зависи от мен да хвана партидата ме смятай за готов само кажи кога и кафе можем да го пробваме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #294 Отговорено 15 Октомври, 2008 и аз съм желаещ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DeLSoL 1 #295 Отговорено 15 Октомври, 2008 И за хонда ли ще чакаме части или да очакваме по скорошно развитие? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DeLSoL 1 #296 Отговорено 15 Октомври, 2008 Извинявам се,не погледнах,че си ми отговорил по горе...Само остана да ни кажеш и за сегашната партида как стоят нещата.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ludia Max 0 #297 Отговорено 16 Октомври, 2008 Май никой не може да чака.И аз искам екстрата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DeLSoL 1 #298 Отговорено 17 Октомври, 2008 Така си е..въпроса е да се надяваме ли на тази партида... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #299 Отговорено 17 Октомври, 2008 Значи, доста се чудихме с колегата как да го направим, така че да няма сърдити. До сега цяла година получавахме постоянно поръчки по всякакъв начин, било то на лични, в темата или на сайта, но ще ни е трудно да издирим кой, кога и къде е поръчал, дали още иска и т.н. подробности. За това решихме в понеделник да пуснем сайта за поръчки, а поръчки във форума и темата няма да приемаме. Ще обслужваме поръчките по реда на пристигане, а когато бройките свършат, на неполучилите ще изпратим писма и приблизителен срок за следваща доставка. Когато направим още бройки ще изпратим отново писмо за потвърждение на поръчката. Захванали сме се сериозно с производството, така, че желаещ без устройство няма да остане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DeLSoL 1 #300 Отговорено 18 Октомври, 2008 понеделник колко часа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #301 Отговорено 18 Октомври, 2008 А каква ще бъде цената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #302 Отговорено 20 Октомври, 2008 Започна приемането на поръчките, цената е 150 лева, поръчки се приемат само в сайта -> ТУК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #303 Отговорено 20 Октомври, 2008 Какви са последните размери на кутийката, и може ли лесно да се смени подсветката че хич не ми пасва на интериора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blackw 0 #304 Отговорено 20 Октомври, 2008 Ще помоля някой с хеч японски 6 ген да прати снимки къде го е монтирал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #305 Отговорено 20 Октомври, 2008 Какви са последните размери на кутийката, и може ли лесно да се смени подсветката че хич не ми пасва на интериора?Цвета незнам дали може да се смени лесно. Не сме го сменяли до сега. Преговаряме за бели дисплеи, но кой знае дали ще ни огрее...Размерите ги има в сайта: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DeLSoL #306 Отговорено 20 Октомври, 2008 Informer виж си пощата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #307 Отговорено 20 Октомври, 2008 Informer виж си пощата...Коя поща, мисля, че отговаряме на всички писма и лични съобщения... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #308 Отговорено 20 Октомври, 2008 Направих заявката си към 9 ч. сутринта но нямам отговор,как да разбера че съм в играта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Nike2 #309 Отговорено 20 Октомври, 2008 И аз това се питам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #310 Отговорено 20 Октомври, 2008 За Сивик 4г. ВТ-В16А1 ще може ли да се монтира? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Informer #311 Отговорено 20 Октомври, 2008 За Сивик 4г. ВТ-В16А1 ще може ли да се монтира?Незнам, трябва да знам годината на производство и дали има букса за диагностика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Informer 2 #312 Отговорено 20 Октомври, 2008 Направих заявката си към 9 ч. сутринта но нямам отговор,как да разбера че съм в играта Ако сайта е написал, че е получил заявката, 100% ви има в списъка. Утре сутринта ще разпратим потвърждаваща поща и ще пуснем първите бройки по куриер. Пощата я пускаме на ръка за да контролираме наличностите и пратките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev1987 1 #313 Отговорено 21 Октомври, 2008 Изкам да поитам ще получим ли саобщение като ги пратите по кориера или ще чакаме кориера да се обади. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Informer #314 Отговорено 21 Октомври, 2008 Изкам да поитам ще получим ли саобщение като ги пратите по кориера или ще чакаме кориера да се обади.Ще получите, така решихме. Все още дооправяме системата за поръчки и я настройваме така, че да е най-удобна и за вас и за нас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #315 Отговорено 21 Октомври, 2008 а горе долу колко налични бройки имате,защото номера да поръчката е 15Х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bObChU 1 #316 Отговорено 21 Октомври, 2008 споко хоратааааа както каза гришата ще има за всички!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #317 Отговорено 22 Октомври, 2008 Моят го получих преди малко! Благодаря колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #318 Отговорено 22 Октомври, 2008 Току що получих и моя екземпляр - БЛАГОДАРЯ ! ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #319 Отговорено 22 Октомври, 2008 И аз съм в играта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DeLSoL #320 Отговорено 22 Октомври, 2008 Колицата ми се видя в чудо от тестове днес Утре, другиден ще споделяме впечатления...за сега сам мн. доволен. Мн добра работа...Информер исках само да те питам как закрепи устроиството на мястото на часовника на англичанката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове