Jump to content

dumbeca

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно dumbeca

  • Ранг
    Начинаещ

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Място
    Varna

Последни посетители

2596 профилни разглеждания
  1. Колега, а като останеш на лампа колата пали ли нормално от първия път? Щото моята иска да и подкачиш на контакт 2 пъти и тогава пали нормално от раз. Това е когато е останало малко в резервоара само.А иначе резервата е 5л, за колко стига зависи от теб
  2. При мен последната седмица не се е случвало, но и преди е било така, може дълго време да е ok и изведнъж пак да се появи. Ще видим пак на дълъг път.. Но скоро заминавам за доста време така че като се върна ще го мисля.И аз смятам да слагам газ, още не съм решил инжекцион или обикновено. Ти с какъв двигател си? d15z6 ли?
  3. Японка,6г.хеч, d15z6.Проблема е следния: Колата губи малко мощност. Загубата не е много драстична, но се усеща, особено на магистрала примерно. Разхода извън града се вдига на 6.5-7, като нормално е 5.5. И тук идва интересната част. След като за минута откача акумулатора всичко после е ок. На следващия ден като я запаля отново същия проблем. На дълъг път се случва изведнъж да изгуби мощност както си е в движение и нищо освен да откача минуса не помага. Няма грешки, не свети чек. До тук съм проверил OX sensor, IAT, MAP, TPS. Всичко е по книга. Остана EGR но там не съм мн сигурен как да го диагностицирам. Теорията е, че някой датчик натрупва в ECU-то грешни данни и той сменя режима. Друго което ме съмнява че бърка работата е процепа в генерацията между крайното гърне и фланеца на тръбата. Смятам да отстраня това най-напред, а през това време aко някой има някаква идея/предположение ще съм благодарен.
  4. 2рата ламбда трябва да държи горе долу постоянна стойност,а твоята играе доста. Предполагам мериш на загрял мотор, празни обороти?
  5. Мерси! Мислех че съм го пропуснал да го закача
  6. Оградил съм го в червено. Свързано е с една букса (2пина, явно соленоидче някакво) и един маркуч свързан към канистера за изпаренията. Въпроса е трябва ли да има друг маркуч отгоре или функцията му е да вент-ва.
  7. Преди месец правих същия ремонт на 96 D15Z6, отново с голям разход на масло и хлопащи бутала. Картината с клапаните беше същата. Гумичките бяха в добро състояние, но все пак ги смених. За 20-25лв (мисля че бяха по 1,5/бр.) не си струва да не ги смениш като така и така си отворил двигателя. Съвета ми е - сменяй.
  8. Не е нормално. Вложки и/или сегменти.
  9. Ще стане ли климатика от англичанката 97' на японката 96'?
  10. Отиди или на ЕЛКОН или пробвай с вградената диагностика (буксата на късо) и следиш колко пъти ще мигне. По кода ще разбереш какъв е проблема.Успех
  11. Не мога да кажа, че съм отдавна посетител на форума,повече чета отколкото пиша (май само чета).Това което ми е направило впечатление е враждебното отношение към обикновения user,неграмотния правопис на доста хора,чак ми се отщява да чета понякога.И последното е хауса из темите. Имам наблюдения из други форуми и разделянето на секции за отделни модели и прочие помага за въвеждане на ред.Това е от мен. По една тема на месец и ще направя 50 поста,не че имам какво да продавам ама.. И не виждам смисъл в делене на стари и млади,стига да не се пишат глупости. чао от мен!
  12. Наскоро и аз смених лагер отзад. Сивик 6г. 120лв а смяната е лесна и става за 15 минути. Карах с виещият лагер няколко месеца докато го сменя,нищо не се случи но шума е побъркващ!
  13. На D15Z6 са 240cc колко цикъла са незнам, трябва да се пробва 240?? От къде получи тази информация? На 180/8 разхода е до колкото мога да преценя точен. Ако направиш някоя успешна настройка пиши.
  14. Ако някой събира данните за injector size и cycle на различните двигатели - d15z6 -> 180/8
×
×
  • Създай нов...