BALKY 0 #1 Публикувано 5 Ноември, 2007 Здравейте, имали някой с HONDA_Accord , койтоскоро да е купувал зимни гуми?Трябва да купувам и искам съвет кое най-подходящо като ЦЕНА_КАЧЕСТВО.По принцип нямам възможност да отделя пари за много скъпи гуми ((Предлагат ми DEBICA_105лв. или TIGRA_95лв.Имате ли наблюдения, за тези гуми?Дайте идея ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #2 Отговорено 5 Ноември, 2007 Оня ден си купих Vredestein Icetrac 175/65/14 за 105 лв. едната. Като цена-качество смятам, яе са добре. Холандски са и според ADAC са вървите 15 от над 800 тествани. Мишелина иначе вървят от 125 нагоре( Пак зависи от рамера, колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #3 Отговорено 5 Ноември, 2007 Здравейте, имали някой с HONDA_Accord , койтоскоро да е купувал зимни гуми?Трябва да купувам и искам съвет кое най-подходящо като ЦЕНА_КАЧЕСТВО.По принцип нямам възможност да отделя пари за много скъпи гуми ((Предлагат ми DEBICA_105лв. или TIGRA_95лв.Имате ли наблюдения, за тези гуми?Дайте идея )размер 195/60R15 ? Днес 2ма колеги ми обясняваха че ще си купуват Sava Eskimo S3 - http://kamortires.com/search.php?lang=bg&a...%D2%FA%F0%F1%E8малко по-скъпи са този размер 112лв но като че ли има добри отзиви за тях - даже гледах тестове на ADAC, където Сава бяха най-добри от "евтините" зимни гуми. Фирмения магазин бил някъде срещу КАТА за Тигрите май предимно лоши неща съм чувал... Според мен избирай м/у Дебица и Сава и двете минават за не скъпи и прилични. Аз миналата година купих за отпред 2 Марангони Метео Еsc , ама просот ги взех на много добра цена, не за друго - не се оплаквам, ама не съм ги карал в истински сняг да знам как са Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RATAMAHATA 0 #4 Отговорено 5 Ноември, 2007 Аз си взех Мишелинки от Долни Богоров, много запазени (мустаците още си бяха на тях) за 60лв парчето. Вече няколко дена карам с тях и мога да кажа, че са мноооооого добри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #5 Отговорено 5 Ноември, 2007 Вредещайн сноутрак това е най-доброто цена качество . Много съм се консултирал преди това . И най-вече се позовавам на авторитет . Демек имах прятел, който работеше в центрове за гуми "европа" много ги чатка и много се интересува . За мен това е избора и е на прилична цена . Иначе и цонтинетал контакт е супер но цената не ми хареса особено "В" индикация ...п.п. Тъкмо прочетах теста на зимни гуми в Ауди билд и интереснто е че мойте се представяха с 6-ци на сняг и на аквапланинг ... Недостатък малко по-шумни са ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sjekov 1 #6 Отговорено 5 Ноември, 2007 Според ADAC за 195/65 R 15 T зимни най-добри (за миналата година 2006) :1. Goodyear Ultra Grip 72. Dunlop Wintersport 3D3. Vredestein Snowtrac 24. Pirelli W190 Snowcontrolhttp://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...urcePageID=8979За евтини зимни гуми с същия размер.Препоръчителни:1. Sava Eskimo S3Добри :1. Rigdon M+S 179 2. Viking Snowtech3. Tyfoon Eurosnow M+S 4. Respa Ökon MS790Зле:1. Falken HS 437 Eurowinter 2. Marangoni Meteo HP3. Debica Frigo 2 4. Lassa Snoways II5. Roadstone Euro-Win 650 6. Ceat Artic III7. Nexen Winguard 8. GT Radial Champiro WT plushttp://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...urcePageID=8979За тази година няма тестове на 15-ки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Paleca 2 #7 Отговорено 5 Ноември, 2007 Колеги от 3 години карам с Сава Ескимо С3 и съм много доволен! Незнам как ще се държат тази зима на сивик-а...но мисля, че пак ще се представят подобаващо ....защото съм ги карал на предишната ми кола (Жигулка )ПС: Живея в Бояна....където няма равна улица Исках да тествам тази зима Гиславад НордФрост3 ама уви нямаше 13-ки и пак си взех Сава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пешо 2 #8 Отговорено 5 Ноември, 2007 Мисля да си взема Мишлен Примаси Алпин 3. Само се триумя дали ще имам проблем с размер 195/65/15? Някой слагал ли е такъв размер на Акорд 1998-2002? Разликата в диаметъра спрямо стандартните 195/60/15 е 20 mm и според калкулаторите за гуми е недопустима... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolcho 0 #9 Отговорено 5 Ноември, 2007 А някой случайно да има впечатления от Корморан? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord6 0 #10 Отговорено 5 Ноември, 2007 На Логото сложих Sava Eskimo S3 175/70/R13, но още нямам впечатления.От евтиния клас съм ползвал Lassa Snoways 185/65/R14 - страхотна гума за сняг. Ползвал съм ги около 4 год. и дори по време на големите снеговалежи, когато някои влакове не се движеха, не съм имал абсолютно никакви проблеми. Обаче имам някои забележки относно поведението им на дъжд - на няколко пъти поднасяха на завои. Съдейки по шарката, мисля че проблемът на Lassa Snoways се състои в това, че има само един и то много тънък канал по обиколката на протектора.Затова се спрях на Sava Eskimo S3, която има 3 канала. Възможно е на сняг тази гума да отстъпва, но за мен е по-важно да има добро поведение на мокро, отколкото на сняг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest west bam #11 Отговорено 6 Ноември, 2007 Аз си взех Мишелинки от Долни Богоров, много запазени (мустаците още си бяха на тях) за 60лв парчето. Вече няколко дена карам с тях и мога да кажа, че са мноооооого добри. Е бате и аз мился да мина пресз Богров един френд работи там и мился да си жзема някви от там каза, че имало добри гуми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #12 Отговорено 6 Ноември, 2007 Николчо - корморана е полски мишлен - взимай супер е ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gkb 37 #13 Отговорено 6 Ноември, 2007 Мисля да си взема Мишлен Примаси Алпин 3. Само се триумя дали ще имам проблем с размер 195/65/15? Някой слагал ли е такъв размер на Акорд 1998-2002? Разликата в диаметъра спрямо стандартните 195/60/15 е 20 mm и според калкулаторите за гуми е недопустима... аз съм с акорд и съм с такъв размер мишелин /вчера го взех/ та е екстра но на мен на колата и дават 195/65/15 а не на 60 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #14 Отговорено 6 Ноември, 2007 И аз сьм така направо не ми се слагат тия писалки колата изглежда доста зле без баниците ама какво да правя от 205/50/15 минавам на 165/70/13 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djmck 0 #15 Отговорено 6 Ноември, 2007 И аз сьм така направо не ми се слагат тия писалки колата изглежда доста зле без баниците ама какво да правя от 205/50/15 минавам на 165/70/13Ми то и аз от 205/45/R16 отивам на 175/70/R14 Кофти ама няма как... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #16 Отговорено 6 Ноември, 2007 Фулда Кристал Монтеро 2 гума и шарка на няколко месеца.Цена на 13 Р е 90-95 лева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STD 0 #17 Отговорено 6 Ноември, 2007 Аз имам такъв Акорд и му сложих миналата седмица 4 нови същия размер - Toyo от по ефтинките.. 121 лева парчето.Като цяло колата е малко по тромава в сравнвние с летните.. ама за сметка на това като се лопаш по дупките и по меко се усеща Ще видик как ще бъдат на сняг като навали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #18 Отговорено 6 Ноември, 2007 И аз сьм така направо не ми се слагат тия писалки колата изглежда доста зле без баниците ама какво да правя от 205/50/15 минавам на 165/70/13Ми то и аз от 205/45/R16 отивам на 175/70/R14 Кофти ама няма как...а според мен в големите тенекии (демек джанти) няма нищо красиво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest joro_bul #19 Отговорено 6 Ноември, 2007 (Редактирано) Аз си взех Nokian WR G2 на 85лв. и съм много доволен 175/65R14http://www.reifensuchmaschine.de/nokian-re...okian-gr-w2.htm Редактирано 6 Ноември, 2007 от joro_bul Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 43 #20 Отговорено 6 Ноември, 2007 Аз качих BFGoodrich за по 113 лева бройката. Не смятам, че трябва да се купуват скъпи гуми, които ще се карат 3-4 месеца годишно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове