Jump to content

sjekov

Фен
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно sjekov

  • Ранг
    кибик
  • Рожден ден 3.08.1979

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

2961 профилни разглеждания
  1. Взех си кола от Германия преди 3-4 месеца. Впечатления:Колите там найстина са по-скъпи от Италия примерно. с 10-20%Сигурен съм като отидеш и видиш някоя кола на 100 000 и сравниш с същите километри в БГ ще ти стане ясно коя на колко е. Хубави оферти има от часни лица. Но много бързо офейкват. Примерно Мазда 6 2 литра автоматик всички екстри на 102000км за 5300 Е ми я отмъкнаха под носа. Хубава кола и тука и там струва пари. Има брички много трябва да се внимава. Много внимателно гледай в интернет от там си личи още дали колата е читава. Можеш да вярваш доста на интернет сайтовете www.autoscout24.de и www.mobile.deНа мен ми свалиха много малко от цената но тя колата беше свалена преди това доста. Германците са свидливи.
  2. На "Сливница" в отсега между сточна гара и "Раковски" има 2 магазина за акумулатори (всякакви). Слагат ти го те замерват ти дали зарежда колата и ти пишат гаранцията. Можеш да им оставиш и стария но даваха 5-10 лева.
  3. Колега. колата найстина е 105 коняhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4384.htmlАз съм имал такава за 4 години (60 000 км , бензин) и по окачването съм сменял много малко. 2 пъти задните тампони (първия път като я взех по 63 лева в бултрако/бр + смяна +сходимост под 200 лева). карета слабо място са им, но смея да кажа че са доста издръжливи. Тракаха като я взех и ме изкараха още 40 000 км.Накладки - започват от 35 леваДискове - към 120 леваБолежки: внимавай дали работят машинките на стъклата. Скърцания в моторчетата чистачките. Капачките на дръжките над вратите се губят. Пласмасовите прагове който са под вратата като влизаш се чупят. При някой съм виждал Ръжда на задните вежди. Моята нямаше такава. При някой уплътненията на прозорците на вратите изгарят.Казвам лошите черти. Но ако се вгледаш са глупости. Много съм доволен от колата. Сегашната ми кола пак е хонда.Ако е наред двигателя се хвърляй на нея. Добри колици са.
  4. Още за Опелите (Astra G - доста подобна на вектрата):- няма независимо окачване на задната ос - много зле возия с опасност задницата да те изпревари на завой с неравности- на мен за 4 години не ми се с случвало да не запаля с сивика - с астра G ми се е случвало за година.- по опела се чупят глупости но натрупването им води до лошо впечатление и раздразнение.- разхода на гориво са по високи от на съответния двигател на хонда (говорим за същите коне).- астра Г дискове с накладки 250 лева за сивика 150 лева. Заради по големите дискове и накладки на астрата.- ABS датчиците на опелите са проблемни.+ астрата е с 4 звезди на краш тест. (от 2 леки катастрофи с нея съм се оттървал с драскотини).Не съм облъчен от Хонда. Просто съм карал Опел и не ми хареса.
  5. И аз съм дал нещо на форума. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=15066&hl=За колегата който каза че керамичните не държат много, бих казал че съм сменил само съпротивлението за 1-2 степен с 1,5 ома (10 вата) и вече втора зима си карам така. Не мисля че ще има проблем все пак то е в въздуховода а там е доста студено зимата.
  6. Ето така се сваля и си го оправяш. 4 лева са ти материалите от там нататък си ти. Ако се чувстваш бос всеки който учи в техникум може да ти го оправи.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=15066&hl=Има и линк с снимков материал как се сваля резисторния блок. Четеш какви са съпротивленията и слагаш. Ако искаш имам един резервен резисторен блок мога да го потърся и да ти го продам. Но моя е от англичанка твоята ако е японка няма да паснат. Така че по добре запретни ръкави и действай. Ако сега не го направиш на следващата повреда (дано да е след 20 години) ще ти се наложи.
  7. За мен има. Един колега му докараха Civic от щатите на 25 бона на една година. Тука се има на предвид ЕХ изпъжнение, което е с всички екстри + автоматик без кожа. Цената е доволна. Има няколко хора който внасят от щатите и схемата е горе долу такава. Цена от cars.com + 1000 $ горница за тях. ~ 1500 $ транслорт и тука данъците. Излиза 30-40% по евтино от тука. Но трянва колата да е на добра цена. Иначе тази разлика в цените се "изяжда" от данъци и такси т.е. за по стари коли разликата в процентите намалява.. А най далавера е Джип от там. Применно изчислявах новото Санта фе за 35 К всичко. Двигател бензин и всички екстри. Цени в мобилето 50 К дизел не толква напомпан. Има го и другия момент колите трябва задължително да са втора употреба.
  8. По принцип Мото Експерт правят 10% -тина отстъпка в края на сезона имат good year от там съм си купувал. Но по принцип там цените са с една идея по високи. За 185/65/15 ми искаха 150 лева зимата. Което значи че с 10 % ти си на цена като на другите места. А имат и сайт от който можеш да си свалиш pdf с цените на гумите http://www.motoexpert.bg/bg/offers
  9. Ами ако всичко е спекулаций и ако няма значение гумата а шарката тогава отиваш и купуваш за 100 лева 4 втора упортеба и си решаваш проблема. Аз лично вчера се пързалях по жълтите павета и за малко да ударя един мерджан който беше решил че има време да се престрой в моя лента. Затова си мисля че човек трябва да отделя повече внимание на гумите. Аз съм гледал и в руски форуми за гуми и от двата източника се вижда че едни и същи гуми се представят по добре от други. Преди време преди да прочета в Адак за гумите си взех Fulda Diadem Linero ами много зле (не Fulda а специално този модел). Малко дъжд да има се пързалят. На 2 години са и издлеждат като че ли съм ги стрелял с бренеке нацепени напукани. Погледнах в Адак ПРЕДПОСЛЕДНИ. А цената им не беше най-ниската. За зимата си взех Goodyear ultragrip 7 (No 1 според Adac) ами много голяма разлика колата стана по безшумна (сравнявам ги с зимните ми преди това Marangoni) по добре се държеше на сняг и на вода. Още нещо има класация в Адак за (billiger) евтини гуми. За зимни препоръчват Sava ако влезеш по форумите много ги хвалят. Затова че човек може според мен да си прави преценка и да си взима по евтини гуми който са нагоре в класацията. А не като мен с Фулдата да си чудя защо дадох толкова пари а се пързалям из София. Хайде че писанието ми стана много дълго хората не са длъжни да ми четат бъртвежите
  10. на БГhttp://news.automedia.bg/read/3958.htmlhttp://www.adac.de/Tests/Reifentests/Somme...urcePageID=8762http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Somme...urcePageID=8762Всеки може сам да прецени дали тази информация е от значение за него. Аз лично се съобразявам с нея
  11. Аз с Force разглобих една англичанка. Няма проблеми до сега http://www.distribution.euromarket-group.com/?cid=16
  12. Ако искаш да ги видиш в цялата им прелест? http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=17993. Ако искаш мога и да ти ги подам?
  13. http://bgphoto.net/photos/30579/o633381880911729392.jpgЕто тука се виждат ясно. Над педалите. Ако е както казва колегата от пластинки в поафона, обади се ще ти го продам.
  14. sjekov

    Виц на деня

    Още един фенhttp://photo-forum.net/index.php?APP_ACTIO...;CATEGORY_ID=26
  15. МИналата седмица смених на моята англичанка. Valeo - 250 лева - комплекта. Много е добре не можеш да разбереш кога отделя съединителя. Това беше най евтиния вариант. Имаше японски не се сещам марка по 300+ лева.
×
×
  • Създай нов...