Jump to content

ivoto

Фен
  • Мнения

    126
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно ivoto

  • Ранг
    A Dark Lord of the Sith
  • Рожден ден 14.06.1973

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  • Интереси
    Фотография (любител), кинология (немско овчарско куче), филми с яки лафове или простотии.
  1. И аз имам някакъв проблем със спирачките, който едва ли е същият като този на започналият тази тема. За да не отварям нова, реших да пиша тук. И тъй... Колата е D14A4 японка, хечбег, производство 1998 г. с ABS. Карам я от края на 2007 г. Миналата година се появи този проблем. При скорост над 40 км./ч. и при по-голямо спирачно усилие (не аварийно спиране с участие на ABS-а, но и не съвсем плавно спиране) колата тресе. Вибрациите се усещат много ясно на волана, а и от пътника до шофьора. Ходих на майстор. Диагнозата - криви дискове. Смених ги. Сложих нови дискове Брембо (за 90 лв. единия) и нови накладки (комплект 40 лв.). Майсторът провери и барабаните отзад. Регулира ги нещо там. Проблемът изчезна. От 2-3 месеца се появи отново със същата сила. Стилът ми на каране е такъв, че много рядко пипам спирачката, баирите ги спускам изцяло на скорост и т.н., т.е. далеч съм от мисълта, че може да съм "нагрял дисковете до червено" и след това минавайки през някоя локва да съм им е*ал мамата... Любопитно ми е да чуя коментари по въпроса. Не мога да си играя на смяна на дискове и накладки през половин година, защото не съм състезател. Спирачната течност никога не е сменяна, защото ми казаха, че пипне ли се и започват течове отвсякъде. Съмнява ме, че проблемът е в самите спирачни апарати, които са довели до повторното изкривяване на дисковете или пък нещо с ABS-а... Знам ли?!
  2. Има ограничение на скоростта 50 км./ч. преди Орлов мост, като се идва от х-л "Плиска", малко преди да свърши мантинелата, разделяща двете платна. Карам си аз по Цариградско с 80-90 км./ч. и се сещам, че там някъде има знак, ама не помнех колко беше 50 км./ч. или 60 км./ч. Взирам се аз напред (беше тъмно), а пред мен по диагонал отдясно автобус. Намалям към 60-70 км./ч., изведнъж виждам знака за ограничение на скоростта до 50 км./ч. и намалям още малко, а в това време някакъв кретен с баничарка ме задминава в лявата лента сигурно с 80-90 км./ч., ако не и с повече. И светкавицата на камерата светна. Ха сега ситуация - камерата предполагам е заснела двете коли - моята и на малоумника, който ме задминава. Въпросът е отчела ли е скоростта на движение на двете коли или и аз ще дам фира покрай оня кретен?
  3. На Лъвов мост не съм се заглеждал, но камери за минаване на червено има на кръстовището на М. Луиза и ЦУМ. Там има на три места:Като се идва по М. Луиза от Халите; Като се движите покрай ЦУМ по посока Хр. Ботев; Като се движите по Т. Александров покрай Булбанк идвайки от Хр. Ботев. Не съм видял камера само, ако се движите покрай църквата Св. Неделя. Камерите са означени с червени елипси, а със стрелки е указана посоката на движение. Тези камери са монтирани на 10-15 м. преди светофарите и имат светкавици под тях. Обърнете внимание, като минавате през кръстовището някой път. На кръстовището на Ботев и Т. Александров при движение от центъра към Люлин също има някаква подозрителна кутия, монтирана горе преди светофара. На някои кръстовища има камери монтирани до самите светофари, но те са така сложени, че не могат да снимат в един кадър самата кола и светофара над нея, който свети червено.
  4. Аз пътувах по тъмно от Кулата към София и видях само едната камера. Намира се на околовръстното на Благоевград. Подминавате разклона вдясно за влизане в града (табелата "Благоевград") се вижда малко след разклона. След това внимавате, защото всеки момент ще налетите на камерата. Тя се намира в средата между свете платна, срещу една бензиностанция на "Шел". Но колегата alpinab да каже къде е видял и другите камери.
  5. Колега, кажи къде са горе долу тези кутии.
  6. Снима само тези, които хвърчат по бул. "Цариградско шосе", но над колко км./ч. е настроена да се включва не знам. Чувал съм го от полицай. Има много висока разделителна способност, така че...
  7. Който не знае да кажа, че на покрива на х-л "Плиска" има камера за превишена скорост, която държи "под обстрел"... всеки да си наорави сметката откъде до къде.Камера за минаване на червено има на светофарите на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и бул. "Т. Александров". Мен са ме снимали как идвайки от Лъвов мост спирам на червено. След това (на следващия светофар) ще правя ляв завой покрай х-л "Шератон" към бившия партиен дом. Докато си чакам аз на червено, светва точно този втория светофар за левия ми завой. Аз и други коли тръгваме, за да го хванем и защото междувременно не пречим на никакво движение с тези си действия и... честитка по пощата. Та сигурно на това кръстовище има и други камери. Не знам дали горят и тарикатите, които са като мен в горната ситуация за ляв завой, но понеже там лентата се пълни от 3-4 коли и те се редят по трамвайните релси, а някои заобикалят колоната отдясно и се хакват най-отпред.А някой да е горял от камера за превишена скорост на бул. "Т. Александров" или на бул. "Ботевградско шосе" или пък в района на Д. Богров (където пак е 50км./ч.)? Да си казва, че да се пазим. То тези места са си писти и там никой не кара с 50км./ч.
  8. Беше за минаване на червено - 50 лв. + 10 точкиАко се премине цялата стоп-линия, дори и да не се навлезе в кръстовището, пак е нарушение (питах в КАТ).
  9. Днес получих по пощата призовка да се явя в КАТ на Дървеница. В нея пише, че съм извършил нарушение на Закона за движение по пътищата на дата... в ... часа. Какво точно не пише.Някой получавал ли е подобно нещо? Призовка не трябва ли да се връчва лично от призовкар срещу подпис на получателя?!Ако не отида, какво ще стане?
  10. ivoto

    ПТП в Гърция

    Въпросът вече има развитие.Значи скоро ще му е делото (гражданско) в Гърция. Гръцки адвокат му е казал, че ще се оръси около 500-600 EU (по-голямата част от които съдебни такси, а по-малката - хонорар за адвоката) и с това мъчението за него приключва. После застрахователите да му мислят...Та колеги, имайте го предвид като ходите в Гърция и внимавайте с много бройните колоездачи и мотопедисти по тесните им улички.
  11. И аз преди няколко дни се бях залетял към "Бултрако" в София, защото скоро ще смяням масла и филтри, а това на скоростите е вече на 40000км. (смених го веднага щом я куших с MTF, закупено от "Бултрако"). Като видях цените (28 лв. за 1л. бутилирано и 18лв. за 1л. наливно, което се смена само там в сервиза им) нещо ме накара да попитам приемчика, аджеба на колко се сменя пустото масло, защото и аз си мислех, че трябва на 40000км. Той рови в някакъв дебел каталог и се оказа, че смяната е на 80000км.
  12. ivoto

    ПТП в Гърция

    Мой приятел претърпя миналата година леко ПТП в Гърция. Виновен е той - отнемане на предимство на знак "Стоп". Човекът си спрял, погледнал наляво, изчакъл да премине една кола, после погледнал надясно - чисто. Потеглил леко и тогава отдясно изведнъж се появил един мотопед. Казвам изневиделица, защото случката се развива в населено място, а на кръстовището има паркирани МПС на всички ъгли бае задължителните мин. 20 м. без такива. Тоест не е имало добра видимост, а мотопедаът е нисък и абсурд да бъде видян при подобни обстоятелстава.Последвал удар на колата в мотопеда с не повече от 5 км./ч., защото човекът не е пилил гуми, а си е потеглил нормално. Жената на мотопеда има леки травми - уплаха и охлузвания, макар че в мед. експертиза пише - черепно-мозъчна травма, вследствие на завличане от МПС, разни охлузвания и като капак... конюктивит.Въпросът ми е: какво ще покрие застраховката "Гражданска отговорност" (има си зелена карта, всичко)? Човекът не е употребил алкохол и си е имал книжка? Вероятно потърпевшата ще заведе иск за около 4000-5000 ЕВРО. Застрахователят (в случая ДЗИ) е уведомен по надлежния ред за случилото се.Моля, ако някой знае нещо по въпроса да помогне с мнение по въпроса.Благодаря предварително!
  13. Минавал ли е някой скоро по този път. Мисля да ходя до Буйново, та се чудя, дали да рискувам с този път.Батак - Доспат е доста лош.
  14. Гледам че отпред е хваната с два винта. А отзад където е пепелника как се сваля?
  15. Нови цени: за трите - 90 лв. за две - 80 лв. Актулна информация от 29.05.2009г. -ПРОДАДЕНИ
×
×
  • Създай нов...