Ronin7 428 #1 Публикувано четвъртък в 09:34 (Редактирано) Здравейте, През последните месеци цените на маслата се повишиха значително, не е изключено да се увеличат и още повече. Нашият съфорумник @dandilov е попаднал на фирма, която предлага продуктите на марката Addinol на добри цени. Тази тема има за цел да провери какъв би бил интереса за организиране на общи поръчки на масла Addinol от съответния доставчки. Ето и сайта - https://www.chemclix.com/en/Schmierstoffe/Maschinenoele/Motor-und-Getriebeoele/ На този етап не мога да потвърдя дали/каква промяна ще претърпи цената на продуктите до България, затова нека вземем предвид 10-15% завишение. След като имаме представа какъв би бил размера на поръчката/почръчките, ще има повече яснота за ценообразуването. Всеки който би искал да се включи, моля да разгледа и да напише накратко продукт и количество, което би искал да поръча. Редактирано четвъртък в 09:35 от Ronin7 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 52 #2 Отговорено четвъртък в 10:20 Имам интерес към следното масло 5 литра туба. https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-PREMIUM-0530-DX1-5L-Kanister/140154 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3347 #3 Отговорено четвъртък в 15:40 Здравей, Наско и благодаря за темата! За мен: 1 туба 4 литра Addinol Motorenöle – PKW SUPERIOR 030 4L Kanister: https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-SUPERIOR-030-4L-Kanister/140131 2 туби 5 литра Addinol Motorenöle – PKW PREMIUM 0530 DX1 5L Kanister: https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-PREMIUM-0530-DX1-5L-Kanister/140154 Поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 52 #4 Отговорено четвъртък в 15:56 Добавям още една туба към горното ми мнение, че имам две коли. Стават две по 5 литра: https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-PREMIUM-0530-DX1-5L-Kanister/140154 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 376 #5 Отговорено четвъртък в 18:26 (Редактирано) Напълно поддържам инициативата на Дани поета от Наско, макар че не се включвам в момента тъй като имам едни запаси, НО предвид на ситуацията, която няма да се подобри това е ясно, може да ни намали предстоящите разходи за смазочни материали Редактирано четвъртък в 18:27 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3347 #6 Отговорено четвъртък в 18:29 Off Topic @Тъмнозелен самурай G86-P Абе и аз си имам запаси, но тия цени в сайта май няма да се задържат толкова ниски много дълго. Та затова предпочитам да си добавя малко количества. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #7 Отговорено четвъртък в 22:04 (Редактирано) Ако това е аналог на Ravenol DXG, ма пишете с една 5-литровка. https://www.chemclix.com/Addinol-Motorenoele-PKW-PREMIUM-0530-DX1-5L-Kanister/140154 Дани, това "Viskosität (100°C): 10,9 mm²/s" не е ли нисичко? А защо са им блърнати етикетите??? Явно не е поради THE ART OF OIL, а и дано артистизмът да не избие нейде. Технологиите ме интересуват, а не маркетинг и реклама! Редактирано четвъртък в 22:09 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1037 #8 Отговорено вчера в 08:47 Преди 10 часа, ceco_accord написа: Ако това е аналог на Ravenol DXG, ма пишете с една 5-литровка. Минало е покрай Равенола Това си е най-обикновен хидрокрек без грам синтетика в него с ресурс до 5-6к смесено. По-добре търсете Петро Канада, ако ще го тъните толкова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3347 #9 Отговорено вчера в 13:18 Е, хайде де. Тая тема е за поръчки. За дискусиите си има друга тема. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #10 Отговорено вчера в 18:31 (Редактирано) Преди 9 часа, Rakeem написа: Минало е покрай Равенола Това си е най-обикновен хидрокрек без грам синтетика в него с ресурс до 5-6к смесено. Грешно се изразих, но и 5-6К биват. Малката не мое да направи толкова само градско, щот и средната е ваканционен помощник, а голямата е само за извънградско + че последните 2 са на газ. Аз ще го пробвам, а на цена ще е под Петрото, макар и тъненето да не е решаващ фактор, ама що да давам +18,5 евро за същото от БГ? Редактирано вчера в 18:37 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 376 #11 Отговорено преди 15 часа 12 hours ago, ceco_accord said: Грешно се изразих, но и 5-6К биват. Малката не мое да направи толкова само градско, щот и средната е ваканционен помощник, а голямата е само за извънградско + че последните 2 са на газ. Аз ще го пробвам, а на цена ще е под Петрото, макар и тъненето да не е решаващ фактор, ама що да давам +18,5 евро за същото от БГ? пък който иска ПАО шмао да скача на 0w30 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #12 Отговорено преди 10 часа @Ronin7 Наско, сори - оттеглям си мерака за 0530-ката: https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-PREMIUM-0530-DX1-5L-Kanister/140154 Искам 2 туби от това: https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-SUPERIOR-030-4L-Kanister/140131 Малко объркващо е че линка е за 4 литрови, а на снимката е 5 литра. Ако има 2х5л - чудесно. Ако са 4 литрови, пак ще ми стигнат, ама на мамец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1037 #13 Отговорено преди 7 часа Бре, тази 0/30ка е абсурдно добра за тези пари, чак ми е съмнителна. 40-50% ПАО, Алкалирани нафталини и много силен А3 пакет на Инфинеум, което гарантира дълъг ресурс. Ако се заформи поръчка и аз мога да се включа с една туба от това https://www.chemclix.com/en/Addinol-Motorenoele-PKW-SUPERIOR-030-4L-Kanister/140131, само дано няма нещо гнило, че при текущата конюнктура, безплатното сирене е само в капана за мишки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #14 Отговорено преди 6 часа (Редактирано) Айде бе хора - юруш на канистрите! Да съберем някакъв приличен литраж, па Наско да влачи насам. Иде зима - 0-та ще е добре, па до нАпролет ще е ясно, стАат ли тЕа Адреноли, или оле-оле. Редактирано преди 6 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3347 #15 Отговорено преди 4 часа (Редактирано) Който се съмнява дали стават, или не, да провери лабораторните анализи на отработки в oil-club.de. От друга страна, Addinol са немски производител, произвеждат се в Германия, по всички стриктни немски стандарти за качество на производствения процес и на крайния продукт. Като изключим Ravenol, заради цените им, за мен са по-добри масла от другите алтернативи на пазара. Ако не бях убеден, нямаше да поръчам. Също така, сегашните цени, в сайта, не се знае докога ще се задържат! Така, че: Възползвайте се сега! Редактирано преди 4 часа от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1037 #16 Отговорено преди 3 часа Само за справка, цената е без ДДС + всички останали разходи по доставката, аз не обърнах внимание в началото и малко се ошашавих. Въпреки това 0/30, ако стъпи до 45 евро, е добра оферта и си струва да се мисли за внос отвън(тук се намира за 54), 5/30 е в кофата за тези пари. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3347 #17 Отговорено преди 3 часа (Редактирано) Ха! Май никой от нас не е обърнал внимание на това... Благодаря на @Rakeem! Да, въпреки това, мисля че цената си остава сравнително нормална, с оглед на тукашните цени на маслата. Относно производителя, мога да споделя следното, използвано от нет-а: "ADDINOL е изцяло собствен и независим бранд масла. Компанията не е под „шапката“ на друг по-голям нефтен производител или международен конгломерат (като Shell, ExxonMobil или Total). Основни факти за марката: Самостоятелен производител: Официалното име на компанията е ADDINOL Lube Oil GmbH. Тя е от малкото останали средни по размер, напълно независими германски компании в петролната индустрия. Собствена база и разработки: Всички продукти се разработват в собствена лаборатория и се произвеждат в една от най-модерните рафинерии за смазочни материали в Европа, намираща се в град Лойна (Leuna), Германия. История: Марката е създадена през 1936 г. (като Mineralölwerk Lützkendorf). Името ADDINOL идва от съкращението на "Additive in Oil" (Адитиви в маслото) – едно от най-популярните моторни масла в бившата ГДР, което по-късно става и официално име на цялата компания. Глобално присъствие: Брандът оперира самостоятелно чрез мрежа от международни партньори и собствени дъщерни дружества (включително официален клон ADDINOL България) в над 90 – 120 държави по света. Накратко: Когато купувате ADDINOL, вие купувате продукт на директен немски производител, а не пребрандирано масло от друга корпорация." Сега остава да наберем достатъчно голямо количество така, че Наско да успее да договори 20% отстъпка, за да покрием ДДС-то и да си купим маслата на още по-добра цена! Редактирано преди 2 часа от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 50 #18 Отговорено преди 27 минути Здравейте, без да обижда никой и аз вчера се заиграх в търсачката и в немския сайт цените излизат с едни 5 евро от горе или поне на това което аз гледах отколкото в дадения Сайт от първия пост. Не ми остана време да помисля защо е така ама сега ми се изясниха нещата ДДС! Като гледам нямат намаление (безплатна доставка ) над определена сума в Германия. Изглежда стабилна фирма с добри продукти. най вероятно ще пробвам ама ще изчакам черния петък (на мене ми идва тогава да купувам ) и може да си взема на Равена (без да правя реклама). Темата е отворена интересна за мене. Благодаря на колегите които си правят труда да известието от времето си за благото на другите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове