denis95 3 #1 Публикувано неделя в 17:42 Здравейте, колата е црв 3 2007 4х4 r20a2 , с ръчна кутия... Днеска ми светна лапмата за ниво на масло, точно преди работа... Бях спрял. Не съм го мерил тогава, просто нямах време, след работа дърпам щеката на ниво си е, на средата. Чета в нета викат или сензор за ниво или датчик налягане. Ще ги сменя и двете за най- сигурно, но с тия боклуци в интернет е нещо страшно, дайте мнение ако някой е сменял за марка. Не ми излиза оем за сензора и датчика, в някакъв чужд сайт ми излиза едното 100пауда другото 300 паунда, не помня сайта или кое точно е 100 и кое 300... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1549 #2 Отговорено неделя в 18:05 Не сменяй нищо, нивото ти е ниско. Гасиш двигателя и до минута две да си го премерил гледай да си на макс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #3 Отговорено неделя в 18:30 преди 25 минути, Митко Йотов написа: Не сменяй нищо, нивото ти е ниско. Гасиш двигателя и до минута две да си го премерил гледай да си на макс. тогава защо не свети постоянно... на връщане по същия маршрут не светна, преди малко карах в градско, пак не светна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1610 #4 Отговорено неделя в 19:25 (Редактирано) 1 hour ago, denis95 said: Здравейте, колата е црв 3 2007 4х4 r20a2 , с ръчна кутия... Днеска ми светна лапмата за ниво на масло, точно преди работа... Бях спрял. Не съм го мерил тогава, просто нямах време, след работа дърпам щеката на ниво си е, на средата. Чета в нета викат или сензор за ниво или датчик налягане. Ще ги сменя и двете за най- сигурно, но с тия боклуци в интернет е нещо страшно, дайте мнение ако някой е сменял за марка. Не ми излиза оем за сензора и датчика, в някакъв чужд сайт ми излиза едното 100пауда другото 300 паунда, не помня сайта или кое точно е 100 и кое 300... Правилното мерене е дълпаш щеката изтриваш,слагаш изчакваш и пак вадиш и тогаво кажи до къде е. Може да снимаш. Редактирано неделя в 19:25 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 31 #5 Отговорено неделя в 19:51 И на мойта понякога светва, за 10 000 км. между смените 2-3 пъти ми светва. Нивото на маслото си е било винаги ОК. Гася, паля и си угасва, не и обръщам внимание. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #6 Отговорено понеделник в 07:49 Преди 12 часа, CARPERA написа: Правилното мерене е дълпаш щеката изтриваш,слагаш изчакваш и пак вадиш и тогаво кажи до къде е. Може да снимаш. Масло на средата, е днеска на идване не свети Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #7 Отговорено вторник в 12:24 (Редактирано) На 28.06.2026 г. at 21:05, Митко Йотов написа: Не сменяй нищо, нивото ти е ниско. Гасиш двигателя и до минута две да си го премерил гледай да си на макс. защо на макс ? по таз логика дай всички течности да са на макс Редактирано вторник в 12:24 от denis95 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1549 #8 Отговорено вчера в 03:46 Точно така. И какво те притеснява тона ако са на макс? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #9 Отговорено вчера в 10:51 Преди 7 часа, Митко Йотов написа: Точно така. И какво те притеснява тона ако са на макс? Притеснява ме факта, че производителя е казал на средната, не на макс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1549 #10 Отговорено вчера в 15:52 Ми нали виждаш ефекта. Маржа между мини и макс при хонда е много малък и при едно накланяне на мотора датчика хваща разлика в нивото до като при повечето марки маржа е доста по голям и там не се наблюдава това нещо със светене без причина когато маслото е по средата . Не знам дали се изразявам правилно но щом искаш сменяй датчици. Съветвам те да пробваш варианта който ти даваме и нищо не те задължава да го правиш това е просто съвет да видиш как ще се държи датчика и да придобиеш лични впечатления, може и датчика да е заминал но това е много малко вероятно. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1610 #11 Отговорено преди 3 часа (Редактирано) Лампата за масло свети в оранжево за да педупреди за ниско ниво на маслото,светва в червено при критично такова. За маслото какво казва производителя. Редактирано преди 3 часа от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 414 #12 Отговорено преди 2 часа Доколкото знам лампичката свети в жълто за ниско ниво и в червено за ниско налягане на маслото, което е съвсем различно нещо. Сензорите са два и работят на принципа отворен/затворен, т.е. имат зададен праг, а не мерят по скала. От моя опит датчикът за нивото сигнализира на минимума на щеката при студен двигател и наклон. Което на топъл двигател може да изглежда като средата. Освен нивото, причина може да е състоянието на самия датчик, както и газовата уредба - моята Romano например по някаква причина шашка сигнала от въпросния сензор. Не виждам каква е драмата да се налива до максимума на щеката, даже задължително го правя - и то на max при студен двигател, че на тая щека топлото масло не се вижда. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове