to6ko_lo6ko 1 #1 Публикувано неделя в 15:47 (Редактирано) Здравейте! Предстои ми обслужване на автоматична трансмисия и този път съм решен да го направя сам. Разполагам с необходимите условия и инструменти, но при оглед виждам две пробки за източване на маслото както и една за пълнене, та въпроса ми е защо има две пробки ( само на едната има надпис oil transmision). И евентуално, от коя да източа маслото и от пробката за пълнене ли да налея новото масло или от щеката за проверка? Колата е CRV 2,2 2013 N22B4. Редактирано неделя в 16:05 от to6ko_lo6ko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 551 #2 Отговорено неделя в 16:02 Поздравления за желанието. Аз скоро си сменях на сам на ръчната кутия. Взех си такава помпа и си улесних много работата. Препоръчвам ти да си вземеш нещо подобно за да ти е лесно. https://www.onlinemashini.bg/shpric-maslo-geko-g01151/39383 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1539 #3 Отговорено неделя в 17:03 Втората снимка е АТ кутия тоест твоята, пробка за наливане няма и се ползва отвора на щеката. първата снимка е на МТ кутия. Става бързо и лесно, трябват ти около 4л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6ko_lo6ko 1 #4 Отговорено неделя в 17:30 И двете снимки са от моят автомобил и затова съм объркан. Качвам още една, по - панорамнс снимка, на която се виждат и двете пробки за източване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 551 #5 Отговорено неделя в 17:33 (Редактирано) Това ми прилича на раздатката на първата снимка, след една година и на определени модели на раздатката маслото се сменя отделно. Гледай видеа в ютюб, по-лесно е нагледно, отколкото някой да ти обяснява с думи Редактирано неделя в 17:33 от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1539 #6 Отговорено неделя в 17:37 Да прав си, това на първата снимка май не е кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6ko_lo6ko 1 #7 Отговорено неделя в 17:42 Търсих в Ю туб видеа, но там са предимно на бензинови. Странното е, че на пробката на първата снимка пише transmition oil, а не transfer case (раздатка). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 212 #8 Отговорено вчера в 06:54 Огледай добре тая пробка, защото моята сълзеше незабележимо,но майстора при опресняването го забеляза и смени там нещо дребно за 10-20 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 551 #9 Отговорено вчера в 18:02 (Редактирано) Така като гледам, точиш от пробката от втората снимка и наливаш от отвора на щеката. Само че това е ръководство за американски модел 2.4. така че указанията за обема на маслото сигурно не отговарят. Колегите с автоматите също могат кажат прави ли се промивка на кулера, както е описано и филтър ако има сменя ли се. ПП: май пише че се прави промивка само при ребилд, така че процедурата изглежда елементарна. Полесно е даже от на ръчната. Там се налива от страничната пробка до преливане. Редактирано вчера в 18:05 от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1539 #10 Отговорено преди 18 часа Точно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6ko_lo6ko 1 #11 Отговорено преди 14 часа След консултация в Бултрако, се оказа, че към скоростната кутия има раздатъчна кутия, която се обслужва с масло на "Хонда Gear oil 3". Има две дихтунги 18 и 20мм. Относно АТ там има пробка за източване, а пълненето се извършва през контролната щека със съответната фуния. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове