Jump to content
balxv

Двигателно Масло

Recommended Posts

Здравейте,

Карам Civic 1.5T CVT Sport и ще сменявам маслото като досега използвах 0w-30 на Ravenol. Сега съм се насочил към 0w-20 на Amsoil - (https://amsoil.bg/produkt/signature-серия-0w-20/), както и филтър Amsoil EA15K13 (https://amsoil.bg/produkt/маслен-филтър-ea15k13/). 

От сервиза препоръчват 0w-30, и до колкото знам 0w-20 ги ползват главно в Америка и Канада. Въпросът ми е, окей ли са това масло и филтър?

Редактирано от balxv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм, че 0-20 е една идея по-добро защото има по-малко вътрешно съпротивление, заради това, че маслото е по-рядко от 0w-30. 

Интересното нещо е, че днес ходих до Бултрако да ми направят софтуерния ъпдейт на ECU-то, който е свързан с разреждането на маслото с бензин. Не знам точно техническите специфики.. Но попитах и там за маслото и те ми казаха, че е по-добре да се слага 0w-20. Та най-вероятно ще премина на 0w-20, остава въпроса какви са мненията на колегите за Amsoil като марка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0/20 по-добра икономия, 0/30 по-добра защита на двг, особено за турбо бензинки.

Ако сложиш 0/20 Амсойл няма да сгрешиш, но аз лични бих я карал с 0/30.

Остави ги бултрако, каквото им е пуснато, това правят, не влагат техническа мисъл, както и всеки един оторизиран сервиз, което е напълно разбираемо, работата им е да изпълняват това, което им е пуснато отгоре, а дали е най-правилното го показва времето.

В днешно време икономията е приоритет и никой не го е грижа дали един двг ще изкара повече от гаранцията.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0W-30 е за предпочитане, точно заради всеизвестният проблем с разреждане на маслото с гориво при L15BA. Особено, когато има и ежедневно градско каране.

Може да ползваш и 0W-20, но трябва да го менкаш на 4 - 5 хил. км., за да не стане на 0W-8 и да задереш цилиндри, турбо и биелни лагери.

Ако имаш филтър за твърди частици (OPF), или още го наричат PF, тогава задължително масло по ACEAC2.

Например: RAVENOL FES SAE 0W-30, или RAVENOL VSF SAE 0W-30.

Ако нямаш (OPF), тогава може и ACEA A5/B5 като AMSOIL Signature Series 0W-30, AMSOIL Signature Series 5W-30

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...