Jump to content
Sign in to follow this  
n.g.

Тропане на предницата

Recommended Posts

Здравейте, Банда!

Имам драма с окачването отпред. Хонда ЦР-В 4 2013г 2.0 155 автомат

Отначало похлопваше при качване на малки бордюри и неравности. Сменихме носачи комплект и това се оправи.

Остана тропане при по големи неравности и дупки. По препоръка на майстора сменихме лагер-тампоните и амортисьори.

Сега колата вози много стегнато повечето тропане изчезна.... НО.... остана едно много досадно потропване при влизане на дясното колело в голяма дупка или от слизане от малък бордюр с лек завой (не слзиат двете колела едновременно).

Паркомястото ми е на много нисък скосен бордюр и всеки ден при потегляне и слизане от там се чува едно тупкане, потропване, когато купето се усуче. Усещам го от предницата вдясно.

Майстора каза, че остава да е от рейката. Имало случаи, в който има луфт в нея и се чува все едно е от предницата.

Аз обаче по кормилната система не усещам никакви хлабини. Волана не се усеща нищо.

Моля за мнение как да процедирам защото е изключително досадно да имаш СУВ и да тропа като дурта вектра. Вярно не е винаги и при всяка неравност, но много разваля удосолствоето от шофиране.

Слушай си майстора или си намери друг за второ мнение. Ние как да ти помогнем от компютъра за шум в окачването???

Ами ако някой е  имал същия или подобен проблем и може да сподели от опит. Не очаквам по описанието да ми кажете къде е проблема.

Добре щом държиш и намираш смисъл... имал съм проблем с тропане на предницата и се оказа биалетка.

И аз от биалетките бих тръгнал, че са евтини и трудно се хващат в начален стадий. Иначе съм имал тропане и от вътрешни кормилни накрайници. И на мен всички ми казваха рейка тръгнала, рейката тръгнала и накрая се оакзаха само накрайниците. 

Така че си трябва добур майстор.

• Like 1
  • Thanks 1

Още по - евтино и твърдо вероятно да са, тампоните на стабилизиращата щанга. 

• Upvote 1

След обстойна проверка се окачва, че ВСИЧКО е здраво. Диагнозата е - кормилна рейка.

Как електрическа рейка тропа като носач или нещо пдообно, при усукване на купето и ситни неравности, не мога да преценя, не съм експерт.

Оставям темата така, защото не мисля, че е рейката и няма да се хващам да се сваля и преглежда - пари на вятъра.

Ако някой има опит да сподели.

Ако се усили и току виж може да се хване нещо друго ще го мисля тогава. Трудно ще се примиря с тропането на такъв клас автомобил в това състояние и с толкова добра поддръжка от моя страна но.... за сега няма други вариянти.

Вътрешни накрайници на рейката?

• Upvote 1

Аз също съм по-скоро за биалетки или кормилни накрайници, смени си първо тях по-евтино е и можеш и сам. Слагай качествени части, защото има боклуци които дори видимо здрави и скоро сменяни се разтропват за година с тия "хубави" пътища.