Jump to content

Recommended Posts

Поръчах нов клапан + уплътнение и се заех да ги сменям. В процеса разбрах, че мястото е доста ограничено и няма видимост. Някак си ми се струваше, че като сваля филтърната кутия ще е по - достъпно, но уви.

Въпросът ми е: Някой дали го е сменял без да сваля колектора? (L13A i-DSI и L12A i-DSI)

Дори и да извадя клапана, старото уплътнение със сегашния достъп ще е доста "интересно" да се извади :huh:

Какви са признаците за смяна на PCV клапана? Предполагам, че на таблото няма да свети лампичка?

Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk

Благодаря, гледал съм видеото, но това е за 2-ра генерация с i-VTEC, разположението е различно и по - достъпно. Може и да извади грешка заради PCV клапана, но зависи как работи или дали изобщо работи. При мен има омасляване около уплътнението като това във видеото по - горе и това е причината да искам да го сменя. 

Тук има на руски като номера на клапана и уплътнението са същите. Явно си е сложна процедура.
https://www.drive2.ru/l/593666186206556820/

Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk

• Thanks 1

И аз съм намислил да го сменям и съм поръчал клапан с уплътнение.

Причината е същата, около клапана е омаслено. 

За мястото си абсолютно прав, много е тегаво и с труден достъп. 

За това аз съм решил смяната да я комбинирам с проверка на клапаните (евентуално реглаж). 

За целта се сваля и всмукателния колектор заедно с дросела, тогава вече има място според мен. 

• Upvote 1

В момента чуденката ми е откъде е по - лесно да се подходи:

Отгоре - сваляне на колектор, дросел

Отдолу - сваляне на стартер (както е предложил @vandim)

@CNC Setter, да се комбинират нещата е добра идея. Ако свалям всмукателния колектор мисля да почистя EGR пътищата, нова гарнитура. Имайки предвид ниските температури ми се искаше на пролет да я разглобявам чак толкова, но забелязах омасляването наскоро и не искам да я карам така. Предстои ми смяна на маслото и искам да сменя клапана преди това.

Тук се вижда добре клапана и капака на който влиза уплътнението:

• Upvote 1
  • Thanks 1

Да се почистят ЕГР пътищата също е добра идея. 

А коя гарнитура имаш в предвид от снимката, номер 9 или 13 ? 

Аз съм поръчал 4-те броя гарнитурки (номер 9) за колектора, не знам дали ще има необходимост от замяна, но за всеки случай. 

Също така чакам да дойде и нова гарнитура за дросела. 

E__0300.gif

• Upvote 1

Няма лесно! На толкова шибано място е монтиран, че единствено със сваляне на колектора, тъй като и самото вадене си е приключение, особено ако успееш да го счупиш!

Както казва Setter, най-добре да се комбинира с реглаж на клапани, които са същия филм.

• Like 1
  • Thanks 1

7 hours ago, CNC Setter said:

А коя гарнитура имаш в предвид от снимката, номер 9 или 13 ? 

13, чел съм из форума, че е препоръчително да се смени. 9-ките също за всеки случай. 12-ката е плочата за чистене. 

• Upvote 1