Mandalorian 65 #1 Публикувано 12 Януари Поръчах нов клапан + уплътнение и се заех да ги сменям. В процеса разбрах, че мястото е доста ограничено и няма видимост. Някак си ми се струваше, че като сваля филтърната кутия ще е по - достъпно, но уви. Въпросът ми е: Някой дали го е сменял без да сваля колектора? (L13A i-DSI и L12A i-DSI) Дори и да извадя клапана, старото уплътнение със сегашния достъп ще е доста "интересно" да се извади Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 4 #2 Отговорено 12 Януари Дали ще помогне това видео?https://youtu.be/BvnVDh3d2Jo?si=Niv3QqwDcO1sI1-BИзпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 4 #3 Отговорено 12 Януари Какви са признаците за смяна на PCV клапана? Предполагам, че на таблото няма да свети лампичка? Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 65 #4 Отговорено 13 Януари Благодаря, гледал съм видеото, но това е за 2-ра генерация с i-VTEC, разположението е различно и по - достъпно. Може и да извади грешка заради PCV клапана, но зависи как работи или дали изобщо работи. При мен има омасляване около уплътнението като това във видеото по - горе и това е причината да искам да го сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 4 #5 Отговорено 13 Януари Тук има на руски като номера на клапана и уплътнението са същите. Явно си е сложна процедура. https://www.drive2.ru/l/593666186206556820/Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 46 #6 Отговорено 14 Януари И аз съм намислил да го сменям и съм поръчал клапан с уплътнение. Причината е същата, около клапана е омаслено. За мястото си абсолютно прав, много е тегаво и с труден достъп. За това аз съм решил смяната да я комбинирам с проверка на клапаните (евентуално реглаж). За целта се сваля и всмукателния колектор заедно с дросела, тогава вече има място според мен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 65 #7 Отговорено 15 Януари В момента чуденката ми е откъде е по - лесно да се подходи: Отгоре - сваляне на колектор, дросел Отдолу - сваляне на стартер (както е предложил @vandim) @CNC Setter, да се комбинират нещата е добра идея. Ако свалям всмукателния колектор мисля да почистя EGR пътищата, нова гарнитура. Имайки предвид ниските температури ми се искаше на пролет да я разглобявам чак толкова, но забелязах омасляването наскоро и не искам да я карам така. Предстои ми смяна на маслото и искам да сменя клапана преди това. Тук се вижда добре клапана и капака на който влиза уплътнението: 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 46 #8 Отговорено 15 Януари Да се почистят ЕГР пътищата също е добра идея. А коя гарнитура имаш в предвид от снимката, номер 9 или 13 ? Аз съм поръчал 4-те броя гарнитурки (номер 9) за колектора, не знам дали ще има необходимост от замяна, но за всеки случай. Също така чакам да дойде и нова гарнитура за дросела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #9 Отговорено 15 Януари Няма лесно! На толкова шибано място е монтиран, че единствено със сваляне на колектора, тъй като и самото вадене си е приключение, особено ако успееш да го счупиш! Както казва Setter, най-добре да се комбинира с реглаж на клапани, които са същия филм. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 65 #10 Отговорено 15 Януари 7 hours ago, CNC Setter said: А коя гарнитура имаш в предвид от снимката, номер 9 или 13 ? 13, чел съм из форума, че е препоръчително да се смени. 9-ките също за всеки случай. 12-ката е плочата за чистене. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове