Mr.SOHC 139 #1 Публикувано 20 Декември, 2025 (Редактирано) След толкова време експлоатация успях най-после да намеря малко време да съживя леко и едната от ежедневките. На кратко, масово явление при тези автомобили а и нов внос е липсата на регулаж на клапаните, да почертая правилен регулаж. Съответно динамиката се губи значително, втори пореден фактор е, че това си е 10 годишен автомобил, като по него сензорите и част от периферията по двигателя имат нужда от подмяна с нови. Масово хората са недоволни от динамиката на автомобил с такъв двигател и с право, но добре прегледан и сервизиран не е чак толкова лош. Към момента колата има подменен само панелен K&N въздушен филтър и нищо друго. В бъдеще имам замислени още няколко дребни модификации, като целта е да се запази всичко максимално оригинално и колата да си остане все така тиха и приятна, каквато е и основната и идея. С малко ровене в компютъра оправих доста дразнещи неща, които не са приятни, когато се шофира автомобила особенно в градски условия, спрях и егр клапана. Реших да я измеря финално след всичко, както и в оригинален вид както си беше, като оригиналното замерване е с панелния филтър. Колата тежи 1680кг с абсолютно празен багажник и 1/4 резевоар и моя милост вътре. двигателя си е на напълно реални 140 000км (лично си я проверих по всичките модули). Може на много хора да им се струва нищо, като прираст в пиковата мощност, но в ниските обороти има скок от около 25нм, което за напълно фабричен атмосферен автомобил не е много малко. Горивото е RON95 Shell VPower. И автомобила върви долу горе по следния начин: В бъдеще ще пускам още ъпдейти, кое и как може да се случи. Редактирано 20 Декември, 2025 от Mr.SOHC 9 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #2 Отговорено 20 Декември, 2025 (Редактирано) Еха, много добре. Ще чакаме с интерес. Абе ръчката си е добре аз съм си доволен. До 4-та скорост ли ги изреди или? Би ли споделил точния модел на филтъра? Редактирано 20 Декември, 2025 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
n.g. 6 #3 Отговорено 20 Декември, 2025 Браво за труда да и усилията и че споделяш опита си. Аз бях питал преди време дали може да съживя малко 4 ген. автомат 2.0, но ме отказаха с доводи, че не е възможно. А и автомата много спъва колата и там също трябва да се пипа за да тръгне евентуално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #4 Отговорено 20 Декември, 2025 Пета до край почти е това, съответно на 6 без проблем подминава 200, дори и преди настройката просто с премахнат ограничител. Номера на филтъра е 33-3094. Само с подмяна на филтъра се усети положително в поведението. В момента не ми се занимава да слагам хартиен и да я връщам в сток за да е измеря и така. Дросела е 55мм, генерацията с катализатора на високите обороти и идват малки и ред други рестрикции, които ще бъдат обмислени и изпробвани във времето, като пак да повторя, че идеята е да не се разваля цялостния вид на колата и комфорта. Все пак ефекта при тези двигатели няма да е същия както при същото црв, но с К24, там съм повече от убеден, че ще има драстична разлика и в круиза и пълната газ. При автоматика загубата от скоростната кутия е константна величина, съответно на входа, като се подаде повече и на изхода ще има малко повече. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #5 Отговорено 20 Декември, 2025 А предварението пипал ли си? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #6 Отговорено 20 Декември, 2025 Да, но не изцяло, само изгладих дупките по самата карта, като оставих уот-а същия поради факта, че горивата са много различни. Случвало се е да налея 95 от малка бензиностанция петрол и колата буквално да върви много, като дори ми беше съмнително, но веднага закачих диагностиката и видях, че ретардва много по-малко. Случвало се е и да налея омв 100 и да има едвам доловима разлика с нонейм бензиностанция с много слаб 95. Като в момента с този бензин горе в оборотите нагоре при уот няма ретард. Съответно мога да и направя нова изцяло индивидуална калибровка на работата на кнок сензора както и самите таблици с външно устройство и всичко да работи в много малък толеранс ако изобщо се наложи, но към момента така преценявам да върви. Естествено ако се кара с 98/100 или газ и да е нагласена на 100, ще е много по-добре и ще може да се отпусне още. Наглсил съм и и газова, но към момента не разполагам с време за монтаж и отделно малко не ми се режат маркучи в коша и останалите неща. Колата при много леко каране гори между 5.8 и 6.5 на дълго. Като в момента вероятно би паднала още, понеже сега при леко доускорение разходомера отива до 10 а не както преди до 15+. Другото нещо е, че витека изобщо и никога не може да бъде усетен, кога спира и кога тръгва. Казвам го понеже често съм засичал колеги да споменават, че на R серия двигатели това ги дразни понеже усещат нещо, като удър, не е витек, двигателя прекъсва поради една или друга причина и с правилна диагностика (не визирам уред) лесно може да се разбере от какво точно е. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 203 #7 Отговорено 22 Декември, 2025 На 20.12.2025 г. at 15:39, Mr.SOHC написа: След толкова време експлоатация успях най-после да намеря малко време да съживя леко и едната от ежедневките. На кратко, масово явление при тези автомобили а и нов внос е липсата на регулаж на клапаните, да почертая правилен регулаж. Съответно динамиката се губи значително, втори пореден фактор е, че това си е 10 годишен автомобил, като по него сензорите и част от периферията по двигателя имат нужда от подмяна с нови. Масово хората са недоволни от динамиката на автомобил с такъв двигател и с право, но добре прегледан и сервизиран не е чак толкова лош. Към момента колата има подменен само панелен K&N въздушен филтър и нищо друго. В бъдеще имам замислени още няколко дребни модификации, като целта е да се запази всичко максимално оригинално и колата да си остане все така тиха и приятна, каквато е и основната и идея. С малко ровене в компютъра оправих доста дразнещи неща, които не са приятни, когато се шофира автомобила особенно в градски условия, спрях и егр клапана. Реших да я измеря финално след всичко, както и в оригинален вид както си беше, като оригиналното замерване е с панелния филтър. Колата тежи 1680кг с абсолютно празен багажник и 1/4 резевоар и моя милост вътре. двигателя си е на напълно реални 140 000км (лично си я проверих по всичките модули). Може на много хора да им се струва нищо, като прираст в пиковата мощност, но в ниските обороти има скок от около 25нм, което за напълно фабричен атмосферен автомобил не е много малко. Горивото е RON95 Shell VPower. И автомобила върви долу горе по следния начин: В бъдеще ще пускам още ъпдейти, кое и как може да се случи. Ако изключиш ECON ще е още по-добре. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #8 Отговорено 22 Декември, 2025 Проблемът на автомата е че е с 5 предавки и са доста дълги, за да е икономичен на последната. 1-ва свършва на 65км/ч, 2-ра на 115км/ч, 3-а на 165 км/ч, та не е за гонки. Но пък няма прекъсване на въртящия момент. Клипчето е от преди 10-тина години, на тогавашният ми Акорд 7 / стоков 2.4 / АТ / фейс / комби, като бе просто от любопитство, без да знам с какъв А95 беше тогава - просто газ до ламарината на "М" и спиране. Lenovo_A1000_VID_20200711_075540.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 196 #9 Отговорено 22 Декември, 2025 @Mr.SOHC много добре изглежда, браво. Аз съм със същият двигател и ръчни скорости, та ще обмисля да взема такъв филтър + читав реглаж на клапани и чистене на дросела Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 532 #10 Отговорено 22 Декември, 2025 Само че тия спортните филтри за да имат повече дебит са по-рехави и пускат повече боклук към двигателя. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #11 Отговорено 22 Декември, 2025 Ако изключа ЕКОна няма да е по-добре а ще е все същото, разликите при включен и изключен са до около 40% тротъл, като съответно и двете съм си ги променил и при изключен е много по-чувствителна и екона завиших леко. Имайте предвид, че стоковата ламбда сонда не на всяка кола показва коректно а при пълна газ компютъра си гледа нея ако не е пипано нищо друго. Съответно и всяка кола би вървяла различно въпреки обслужването, дори и нова оем да се сложи пак има отклонение и промяна в поведението. Просто се радвайте, че има адекватен кнок контрол да пази двигателя. Като цяло е важно да не влизат врабчета след филтъра, до сега не съм виждал двигател износен от въздушен филтър, от загуба на гориво - да, от загуба на налягане на масло - да, но не и от това. Може би ще окаже влияние някъде към края на живота на втората смяна на верига, но преди това не мисля. Да не забравяме, че така прословутите R18 в Сивик 8 чупели бутала, съответно имали и повишен разход на масло, как няма да имат след, като кнок контрола им изобщо не работи, така са си излезли фабрично зададени в компютъра от завода. Не една такава съм прочел, буквално на част от тях таблиците са нулирани а останалите са с такива стойности с които не могат да направят корекция или и да направят няма да е достатъчна. Та, като гледам моята как реагира и си прави корекции е добре, четох, че първите имали проблеми със сегментите, имало повишен разход на масло и така нататък и причината нали съответно била другаде, дали? И при R18 казват, че буталата излизат слаби, но май далеч не е така. Последна вметка, Акорд 8 с К24, пряк свидетел съм единия е на над 700 000км а другия на 980 000 и двата без да са отваряни за сегменти, но обслужвани на време, да и двата горят малко масло, но малко, собстениците докладват за около 2 до 3 литра на 10 000, което смятам е приемливо. Та явно не са чак толкова слаби. 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 0 #12 Отговорено 8 Януари Прочетох темата с особен интерес. Макар и значителна част от техническата терминология да ми е напълно непонятна (особено настройките в електронната част). Все още се чудя дали K24 и да го чакам 3 месеца от Канада или Южна Корея или пък R20 и директно да го взема от България. ( атмосферни , многоточково впръскване). Притеснява ме мощността и динамиката на R20 дори да е напълно читав двигател. Не е малък автомобил и ако е натоварен с 2-3 човека и багаж дали няма да стане доста тромав. От много мнения чувам , че R20 и автоматик си става още по-тромав, спрямо ръчка. Нищо против собствениците на този вариант - ни най-малко искам да ги засегна. К24 пък е само автоматик, също не е някакъв изтребител, но поне е с 30 h.p. повече Дилемата си е R20 - европейски, по-лесно с частите и по-надежден, К24 - 30-тина h.p. повече , но вероятно по-трудно с обслужването и частите. Не се очаква някакъв изтребител или бегачка - Compact Recreational Vehicle (CR-V) , но поне да има някакъв комфорт при изпреварване на претоварени тирове на баир. Ще съм благодарен на всякакви мнения. Ако е off-topic - съжалявам - ще изтрия поста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #13 Отговорено 8 Януари Предимството на 2.4 спрямо 2.0 е по-скоро във въртяшият момент на ДВГ. Мощност имат и 2-та мотора, но в по-големият тя се усеща по-рано, което е полезно за спокойното шофиране, а не кракът в шпиц на всяко изпреварване. Но файнъли, човек свиква с възможностите на колата се адаптира към тях. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 203 #14 Отговорено 9 Януари Аз както е видно имам R20 автомат. Естествено е бавна, но зависи и от твоя темперамент и навик. Аз не съм състезател и ме устройва. Предимствата спрямо К24 за мен са : - можеш безпроблемно да сложиш газ ако се наложи -нямаш проблеми с километража в мили, фаренхайти... и честоти на радиостанции ( ако колата ти е от САЩ) - В зависимост от годината е възможно внесената кола да е със CVT, което не е проблем, но аз се страхувам ако се наложи ремонт. И набирането без да усещам предавки не ми допада - тук не съм 100% убеден, но от Северна Америка тия преди фейса нямат Led светлини. - евнтуално може да има ръжда Проблеми с тировете на равно нямаш при R20, но си признавам,че на баир е зор. Дано ти е полезно. Поздрави 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #15 Отговорено 9 Януари (Редактирано) Научил съм синковеца да изпреварва тировете в баир (когато "омалеят" от тоновете си спрямо мощността), че кара 1 вехто Сивиче 80 коня. Канадските ЦР-В-та до 2014-та са си в КМ, с автомат (а не вариатор) и 2.4-ката се газифицира без проблем - ако за някой кола на дузина години не е твърде стара вече. Редактирано 9 Януари от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #16 Отговорено 9 Януари Защо все гледате пиковата мощност 😁 К24 и R20 си стават на газ без ядове, ако говорим за директно впръскване там е същото, но малко по-скъпо понеже там лично аз бих сложил течна фаза или нищо. К24 има много повече ресурс откъм доработка било то и само с компютъра. Нютоните в ниските обороти са много повече а след индивидуална настройка нещата стават още по-приятни. Водя се от К24 в Акорд 7, понеже след оптимизиране на VTC и други неща на 4 скорост в голям баир на 2000 оборота отива да лепи в седалката а както знаем и то не е много различно по килограми спрямо crv-то. Което с R серията няма как да се постигне. Плюс и повечето пъти на К серията повечето собственици ми докладват в спад в градския разход с няколко литра. Това също с R няма как да се постигне. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 0 #17 Отговорено 10 Януари 20 hours ago, Mr.SOHC said: Защо все гледате пиковата мощност 😁 К24 и R20 си стават на газ без ядове, ако говорим за директно впръскване там е същото, но малко по-скъпо понеже там лично аз бих сложил течна фаза или нищо. К24 има много повече ресурс откъм доработка било то и само с компютъра. Нютоните в ниските обороти са много повече а след индивидуална настройка нещата стават още по-приятни. Водя се от К24 в Акорд 7, понеже след оптимизиране на VTC и други неща на 4 скорост в голям баир на 2000 оборота отива да лепи в седалката а както знаем и то не е много различно по килограми спрямо crv-то. Което с R серията няма как да се постигне. Плюс и повечето пъти на К серията повечето собственици ми докладват в спад в градския разход с няколко литра. Това също с R няма как да се постигне. До колкото знам R20 и К24 някъде до края на 2014 година са си с многоточково впръскване - MPI, a след това вече са директно впръскване - DI - на двигателите пише Earth Dreams. Докато MPI се газифицират без проблем и двата и R20 и К24, следващите от 2015 г. , които са DI могат само и единствено с т.н. течна фаза, която е значително по-скъпа. При DI си има предимства има си и някои недостатъци. Със сигурност ги знаете тези неща много по-добре от мен - аз само споделям фактология научена от тук от там. Хубаво щеше да бъде ако K24 се предлагаше масово в Европа, но няма. Засичал съм някакви, много редки, единични случаи на бройки с К24 (автоматик) произведени в Щатите за Германия с европейски спецификации , но беше преди време и повече не съм срещал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #18 Отговорено 10 Януари Преди 22 часа, Mr.SOHC написа: К24 има много повече ресурс откъм доработка било то и само с компютъра. Нютоните в ниските обороти са много повече а след индивидуална настройка нещата стават още по-приятни. Да не говорим за здравината на старата техника и специално по-широките сегменти с по-големи маслени отвори в тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3209 #19 Отговорено 10 Януари К24 не е с по-широки маслени сегменти и отвори. Даже са малки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #20 Отговорено 10 Януари (Редактирано) On 1/8/2026 at 9:24 PM, H.R. said: Прочетох темата с особен интерес. Макар и значителна част от техническата терминология да ми е напълно непонятна (особено настройките в електронната част). Все още се чудя дали K24 и да го чакам 3 месеца от Канада или Южна Корея или пък R20 и директно да го взема от България. ( атмосферни , многоточково впръскване). Притеснява ме мощността и динамиката на R20 дори да е напълно читав двигател. Не е малък автомобил и ако е натоварен с 2-3 човека и багаж дали няма да стане доста тромав. От много мнения чувам , че R20 и автоматик си става още по-тромав, спрямо ръчка. Нищо против собствениците на този вариант - ни най-малко искам да ги засегна. К24 пък е само автоматик, също не е някакъв изтребител, но поне е с 30 h.p. повече Дилемата си е R20 - европейски, по-лесно с частите и по-надежден, К24 - 30-тина h.p. повече , но вероятно по-трудно с обслужването и частите. Не се очаква някакъв изтребител или бегачка - Compact Recreational Vehicle (CR-V) , но поне да има някакъв комфорт при изпреварване на претоварени тирове на баир. Ще съм благодарен на всякакви мнения. Ако е off-topic - съжалявам - ще изтрия поста. Това с частите не тези които не са европейки мисля ще ти дойде доста тегаво. Мога да помогна да караш R20 но 3gen на газ моето ,от Варна си виждам. Имам приятел с К24 3ген който ти е градски,и двете са автомат. Така ще прецениш кой двигател. К24 при 4ген има ли проблем с валовете @dandilov. Редактирано 10 Януари от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3209 #21 Отговорено 10 Януари К24 си е К24 със своите предимства и недостатъци. Няма значение коя ген. е ЦРВ-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #22 Отговорено 10 Януари Преди 1 час, dandilov написа: К24 не е с по-широки маслени сегменти и отвори. Даже са малки. Преди години бях гледал и не са като на R-ките. Даже някъде е писано из форума, ама где? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3209 #23 Отговорено 10 Януари Абе и аз се зачудих, но на R-ката и сегментите ми изглеждата по-дебели, и буталото по-високо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1152 #24 Отговорено 10 Януари (Редактирано) Хубава тема, супер. За жалост, не всички коли от марките с директно впръскване стават на газ, била тя течна фаза или не. Иначе виждам 8hp на графиката, което за атмосферка е супер. Има ли вариант да е проблем K&N за мотора, че пуска и боклуци или? Редактирано 10 Януари от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #25 Отговорено 11 Януари За напълно стокова кола е добре и се усеща добре, като в средните и ниски обороти се усеща най-много. Естествено ако липсва катализатора или се замени с хай флоу такъв, ще скочи още нагоре, като ще позволи да се настрои правилно, да не говорим и ако се подменят и тръбите назад. Но на мен ми харесва колко е безшумна колата, като и това и е основната идея. Естествено при повече модове може да излязат +20 до 30 нагоре, но всичко е въпрос на виждане и желание. За филтъра естествено има вариант, като наближи 1 000 000км, но тогава смятам би било трудно да се разбере Разочароващо е как фабрично всичките R серии са ги осакатили така откъм управление. Нито витека е направен да работи оптимално с цеп икономия, нито и самата прогресивност на двигателя. Ще трябва да се направи по-подробен ревърс инженеринг на процесора и да се изчисти работата на всичко. По чужбина подменят компютрите с такива от K серия, но при црв-то не съм убеден дали би се получило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 0 #26 Отговорено 21 Януари А дали някой е имал сериозни проблеми с електрониката на K24 ? От Бултрако например заявиха, че нямат проблем да диагностицират кола с такъв двигател, но в бъдеще ако се появи някакъв софтуерен проблем - има вероятност разрешаването му да е трудно, а в някои случаи и невъзможно - поради липса на база данни за американски мотори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #27 Отговорено 21 Януари А какво означава софтуерен проблем? 🙂 Или работи всичко или има някакъв проблем. Софтуерно вътре така от нищото няма как да стане проблем. Отделно те като официален дилър/сервиз използват платена диагностична система чрез, която освен диагностика могат да извършват и софтуерни ъпдейти, които обикновенно се вземат от централна база данни и не съм убеден, че нямат достъп до цялата такава, защото коли се внасят от всякакви континенти и има нужда от това нещо. Някъде засичах преди време описани разлики от различните софтуерни версии за даден тип компютър. Разликте бяха дребни, като примерно кога и как да светне индикация за следваща скорост, какво друго да показва, информация/команда към даден модул и такива неща. Тук визирам за автомобили преди 2015. На следващите, които са с директно впръскване съответно би имало и други по-значими промени, както знаете еконорми, първоначални болежки и така нататък. Често проблемите биват отстранявани на други места (странично наблюдение). И последно колко често срещано е при бензинова хонда на има проблем с компютъра? 🙂 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 0 #28 Отговорено 22 Януари @Mr.SOHC Благодаря за изчерпателния отговор! Като силно потенциален собственик на такъв автомобил е нормално да имам притеснения и да разпитвам. Наистина не съм чувал бензинова кола да има някакъв проблем с компютър (особено и от по-старите). Като лаик в тази материя се чудя ако трябва да се сменя някой модул ( с оригинален такъв) дали той автоматично се разпознава от компютъра или в някои случаи е нужна някаква софтуерна интервенция. Иначе явно официалните сервизи в България една идея по-късно откриват топлата вода. Преди няколко месеца в местния клон категорично ми заявиха , че софтуерът разпознава само и единствено европейските двигатели и диагностика е невъзможна. Обаждане в софийския: "ами няма проблем - да - само трябва да си запазите час ! Единствено не можем да ви гарантираме верността на изминатите километри". Преди два дена пак се пробвам в местния клон: " ...ама кой ви е казал такова нещо, той софтуера може да си направи диагностика, но ако се наложи в бъдеще разрешаването на софтуерен проблем..." Както споменаваш: "Често проблемите биват отстранявани на други места" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1466 #29 Отговорено 22 Януари Като лаик в тази материя се чудя ако трябва да се сменя някой модул ( с оригинален такъв) дали той автоматично се разпознава от компютъра или в някои случаи е нужна някаква софтуерна интервенция. В повечето случаи, да налага се. Преди няколко месеца в местния клон категорично ми заявиха , че софтуерът разпознава само и единствено европейските двигатели и диагностика е невъзможна. Не са те излъгали, това е точно така. Имахме американка във фамилията и едвам я продадохме, не знаеш в какъв филм ще влезнеш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1152 #30 Отговорено 22 Януари (Редактирано) @Mr.SOHC, нов мотор имаме от Бултрако, баш там където им е силата, 650 кубика, даде 2 пъти грешка, не разбраха от Бултрако от къде и как идва. Не е давал повече грешка и така си остана. Вадиш ключа и продължава да работи, това беше. Записва грешка, която се казва "грешка" и до там. Все едно, просто дали Хонда или друга марка, компютър щом има, винаги може да стане фал. За К§Н филтъра питах, защото в чужбина са доста скептични към него от към пропуск на едри боклуци, специално за моите машини чета. При мен са по 2 въздушни филтъра и се бях залетял да купувам и затова и попитах. Казват, че не се препоръчват, особено за прашна среда. Все още търся инфо, че ме блазни да сложа, заради звука главно. Редактирано 22 Януари от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #31 Отговорено 23 Януари Ако трябва да съм честен до сега не съм се сблъсквал със смяна на модули и така нататък. На хибрида единствено подменях 1-2 модула, но нямаше нужда от обучение и така нататък, като единия беше по-нова версия съответно подаваше малко по-различни команди (не данни). Малко се съмнявам честно казано даден модул да има нужда да се обучава (специално при нашите автомобили) понеже вътре си има памет, която е програмирана да извършва дадени функции било то да управлява абс, еърбег или нещо друго. Модула управлява нещото за което се отнася и го прави след него а до него съответно има комуникация от ECU и/или централен модул за управление. Но това с диагностиката да разпознава само европейски версии звучи малко несериозно, но не се изненадвам, предвид хората, които работят с диагностиките. Масово явление е всеки да иска да забие кабела и едва ли не колата да си покаже проблема на място, няма как да се случи и тук идва и другия момент, че са прекалено малко местата на които ще направят диагностика в движение и да следят потока от данни и да знаят какво точно трябва да се гледа. Тъжно е, но е факт. @Mkilla Това с мотора е интересно. Закачаха ли го на диагностика или използваха онборд такава. Звучи ми поправим проблема (стана ми интересно понеже ми се подмятат едни куфари с "инструменти" за двуколесни). Твърдо съм ЗА минимум панелен филтър. Под прашна среда разбирам да се кара в пустинята, та дори и там само на мрежда пак изкарват. На хеча имам над 100к на единия двигател навъртяни и в момента блока е на стойката. Единственото износване е в следствие на температури и вероятно триене предвид това, че за тези километри е бил под 3000 оборота, докато загрее или градско. Тормоз е виждал и в над 40 градуса жега на писта и във всякакви условия и все пак ще живее трети живот на същия размер. Та, колко прах да пропускат филтрите? Да, виждал съм напрашени тръби след филтър, но ако това е причината за износване на даден двигател, проблема определено няма да е във филтъра. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1152 #32 Отговорено 23 Януари @Mr.SOHC, за филтрите, мерси. Ще го помисля още малко дали да купя и ще изгледам още видеа и ровичкане по чуждите форуми. Доста ме блазнят честно казано. За мотора, обадихме се веднага, все пак беше гаранционен, казаха да го закараме. Оставихме го, после като го взимахме казаха, че не могат да открият проблем и такава грешка реално няма. Мотора беше на около 1000км. От тогава насам, проблем не е имал но и се очаква да няма принципно, нов мотор Хонда е все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1466 #33 Отговорено 23 Януари Преди 7 часа, Mr.SOHC написа: Масово явление е всеки да иска да забие кабела и едва ли не колата да си покаже проблема на място, няма как да се случи и тук идва и другия момент, че са прекалено малко местата на които ще направят диагностика в движение и да следят потока от данни и да знаят какво точно трябва да се гледа. Тъжно е, но е факт. +1 Това е абсолютно вярно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veli93 7 #34 Отговорено неделя в 19:32 (Редактирано) Честно казано на клипа върви доста прилично, горе долу колкото стрийм с к20 на газ и ръчка до към 170км, а него го карам вече 170 000км близо и все още ми е съвсем ок динамиката, Стрийма ако е с автомат също е доста убит, общо взето Црв ако е с р20 да е ръчка или автомат к24. Понеже съм хвърлил и аз око на този модел Црв, можеш ли да споделиш как е на изкачванията, примерно Траянови врата откъм Пазарджик до преди тунела, Стрийма е способен без проблем да качи със 170 на 5-та, или Витиня от Ботевград посока София между тунел Топли дол и последния Витиня, като излезе от Топли дол с 80 на 5та, без да връщам горе гони 160 ? Ако и при Црв-то има подобен вървеж или съвсем малко по зле ще е супер и ако върви по подобен начин незнам как изобщо някой би се оплаквал от такъв вървеж на такава кола, тези резултати по изкачванията подсказват каква е и динамиката при изпреварване за това ги давам за пример.. Редактирано неделя в 19:49 от veli93 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 139 #35 Отговорено преди 23 часа На магистрала колата е добре, на шеста в оборот с леко донатискане според зависи от наклона си доускорява добре. Точно на тези отсечки нямам спомен как съм се движил, но ако има нужда си връщам предавка. Зависи колко трафик е имало и дали съм искал да изпреварвам, но извън града рядко се налага да се свалят предавки, пета рядко, четвърта още по-рядко. Другото е, че никога не натискам на висока предавка, винаги връщам и е леко натисната. Но натисна ли и да не мръдне изобщо, директно две надолу и натискане до край. Под 3000 оборота, като цяло не е най-динамичната кола, но за нормално шофиране е добре. Все пак може да върви и още повече особенно след трета предавка, но заради катализатора не смея да я таваня толкова. Може и К20 да има повече сила в ниските, не мога да кажа с точност понеже един младеж точно с такова К20 го пипнахме и тръгна много доволно (имаше афтърмаркет изпускател и някаква генерация), но бързаше и не можах да я измеря. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veli93 7 #36 Отговорено преди 2 часа (Редактирано) От това което описваш е подобно положението като вървеж +- малко, това му харесвам на стрийма, че има сила в ниските и поема по наклон с лекота от никакви обороти, но да за да те залепи здраво си иска 3000 оборота, но и той е 5 скоростен и при 100 - 3000 оборота/ 140 - 4200 и това допринася за добрата динамика също, така, че црв-то с този мотор ще ми е съвсем ок + 6тата за разтоварване на магистралата. Иначе между 2wd и 4wd дали е голяма разликата в динамиката ? Редактирано преди 2 часа от veli93 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #37 Отговорено преди 34 минути (Редактирано) Зависи кога и как се включва задният мост на wd-то, защото на сухо си почива и жипката е на предно по асфалта. Мисля че 4-та ген при рязък старт от място го включва дори на сух асфалт. Редактирано преди 32 минути от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове