Jump to content
Oilgerm

Задно стъкло реотани

Recommended Posts

Колеги , не греят задните реотани, не е от бушона защото на огледалата греят, а са на един бушон мисля..Възможно ли е всичките да са изгорели и да трябва да се сменя  цялото  стъкло или някъде по веригата нещо не е наред...За комби иде реч..

Редактирано от Oilgerm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП някой ако има схема за кабелите , точно за реотаните да знам кой да търся , възможно е да е прекъснат някой от снопа  отзад..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Проследи ли да няма прекъсване на джама някъде?

Мерни идва ли ток до там!

Редактирано от s.s.d.d.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По всяка вероятност е прекъсната писта, огледай хубаво, ако успееш да видиш къде точно е прекъсната, има специална боя, с която можеш да я поправиш.

Но все пак виж дали стига напрежение до буксата, ако нямаш мултиметър, можеш да ползваш 12в. крушка с нажежаема жичка.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моят не работи. Все се каня да проверя какъв е проблема. Наложи ми се да сменя задната врата и от тогава е така. Те вариантите са малко. Или прекъснат кабел по веригата или прекъсване в самия реотан. По - горе са те насочили какво да провериш :)

Сподели после какъв е бил проблема :)

Редактирано от Г.Писаров
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е във това , че се слага/маха фолио на стъклата, скъсват се реотаните при свалянето, и моите са скъсани и нямам идея дали може да станат без смяна на стъкло. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писано е по - горе - има специална боя, с която може да се ремонтира прекъснатото място. 

Това за фолиото си е така. Аз не съм махал фолио, само съм слагал. Но не се сещам дали преди това работеше реотана :) Трябва да се хвана и да проверя дали стига ток до там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бяха накъсани доста жици,запоихме ги,но пак не идва ток до реотаните,здрави има със сигурност но тока липсва .Възможно ли е релето отпред?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То всички трябва да са здрави.

Виж идват ли 12 волта с друга маса, не на другия край на реотаните!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не,не идва нищо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 7.11.2025 г. at 12:15, Oilgerm написа:

...За комби иде реч..

Щом като е комби, първо провери дали идва напрежение на двете букси в края, задължително на двете, и то поотделно, съответно на едната трябва да има плюс а на другата маса. Ако липсва и си сигурен че огледалата и задния отоплител са на един и същ предпазител и реле, то тогава може да се насочиш към гофрирания маншон между вратата/капака и купето, не са редки случаите с прекъсване на проводник там.

ПП-докато съм писал си отговорил, плюс-а ще го измерваш спрямо общата маса на купето, а не на капака. А маса-та ще я измерваш спрямо друг източник на напрежение от купето, а не от капака. Понякога прекъсва проводника за маса, но ако ти работят коректно чистачката и светлините е малко вероятно да е от нея.

Редактирано от CCord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целия сноп проверявах, за реотаните е сив кабела, никъде не видях да е прекъснат освен,където запоявахме.Буксите няма никой и там..

ПП работят чистачки ,светлини, на огледалата реотаните..

Редактирано от Oilgerm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 или 10 бушон под таблото отляво виж и 41 или 42 при двигателя са за реотаните на стъклото.

Редактирано от s.s.d.d.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 номер знам, че е вътре за реотаните в купето, гледах го добре е ..9 -10 за какво е?Утре ще видя и другите при двигателя..

ПП 41-42 в малката кутия или голямата при мотора са?

20251107_115601.jpg

20251107_115558.jpg

Редактирано от Oilgerm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен визуално се проверяват и с мултицет за верига!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...