trifon12 1 #1 Публикувано 20 Септември Нов съм във форума и имам следния проблем.закупих сивик 2023 година 2000 кубика, бензин 160 к.с. от канада.Та кормилната рейка взе да почуква като въртиш рязко волана наляво,надясно, и с времето доста се усили това почукване или потропване....та въпроса ми е.как да разбера модела на рейката, тъй като вин номера в нашите сайтове за части не излиза нищо, вероятно щото е канадска.рейката е електрическа...дали би станал от някой по стар модел на сивик,дали може да се ремонтира някъде... майстора ми каза,че да се свали рейката, трябва да се свали моста.май е доста разправия...ако някой е имал същия проблем ще съм благодарен да сподели.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1127 #2 Отговорено 20 Септември Той моста не се сваля трудно, нали има подемник а не е на крикове. Рейките на Хонда винаги са драматични с тия потропвания, но се правят успешно. На ток ли е или с масло? Ако е на ток, обикновенно проблема е в 1 втулка, има я оригинално, поръчва се и продължаваш до следващото разтропване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #3 Отговорено 21 Септември електрическа е, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 915 #4 Отговорено 21 Септември Имала ли е удар тази кола, обикновено голям процент от тези задокеански са от застрахователи след удар. Доста ми е подозрително кола на 2г. да й се разбие рейката. Опиши точно при какви обстоятелства се чува това тропане(на изгасен двг, с изправен волан и въртене наляво-надясно?). Увери се, че всичко по окачването е изрядно, преди да тръгнеш да се занимаваш с рейката. Аз имам такова тропане, но е от тампоните на стаб.щангата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #5 Отговорено 21 Септември Не е от окачването,защото откачихме накрайниците от рейката и се чува от рейката...на място като е автомобила и движиш волана рязко наляво надясно с малък ход,чува се като тупкане...колата е имала лек удар отдясно,вероятно и в дясната гума.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 915 #6 Отговорено 21 Септември (Редактирано) Ами ясна е работата какво я е разбило, но е трудно да се каже какво й е разбито, особено след като тропа при откачени накрайници, без съпротивление, аз лично бих изключил втулките, което усложнява диагнозата и евентуален ремонт. Пиши до Хонда Канада с ВИН-а и попитай за номера на рейката. Редактирано 21 Септември от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #7 Отговорено 22 Септември не знам дали ще се справя с тази задача, не съм много в час....ако знаете точно сайта и как стават нещата.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 915 #8 Отговорено 22 Септември На този мейл: honda_cr@ch.honda.com Пращаш следното: Заглавие: Honda Civic steering rack И пишеш нещо от сорта: Hello, Could you please provide the serial number of the steering rack for a Honda Civic with VIN: пишеш ВИН номера. Thanks in advance! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 742 #9 Отговорено 22 Септември @trifon12, тук може да видиш номера на части https://www.hondapartsnow.com/parts-list/2023-honda-civic/steering-column-wheel-steering-gear-linkage.html?diagram=4418310 Рейките са няколко модела и зависят от нивото на оборудването, т.нар trim. Нека по-компетентните колеги да посочат коя е въпросната втулка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #10 Отговорено 23 Септември А с оред вас дали ще трябва някакво обучение на рейката,ако евентуално се замени с друга ново или втора употреба... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 915 #11 Отговорено 23 Септември Най-вероятно ще иска калибрация на сензора за ъгъл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #12 Отговорено 25 Септември Писах до хонда Канада,но ми отговориха да се свържа с най.близкия дилър.така,че май ще ходя до бултрако.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #13 Отговорено 30 Септември Имам и още едно питане,тъй като колата е от канада ще е трудно да се калибрира защото не може да се прочете вин номера тук.дали маже да кажете в официалния сервиз на хонда в бг ще могат ли да се справят... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 915 #14 Отговорено 30 Септември Ами звънни и ги попитай, но мисля, че всяка една диагностика на Хонда ще се справи. По принцип на по-стари модели става и по 'механичен' път, но при този Сивик не съм сигурен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6917 #15 Отговорено 5 Октомври Баа, и това ли е drive by wire? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon12 1 #16 Отговорено 16 Октомври (Редактирано) Намерих втора употреба,голям късмет за 1000 лв.оказа се перфектна,само сложихме моя ел двигател,че с другия искаше калибриране... В.бултрако къщо можеха да ми доставят,но доставката е до 4 месеца и цената беше 3300лв Редактирано 16 Октомври от trifon12 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове