Jump to content
trifon12

Кормилна рейка на хонда сивик 2023година

Recommended Posts

Нов съм във форума и имам следния проблем.закупих сивик 2023 година 2000 кубика, бензин 160 к.с. от канада.Та кормилната рейка взе да почуква като въртиш рязко волана наляво,надясно, и с времето доста се усили това почукване или потропване....та въпроса ми е.как да разбера модела на рейката, тъй като вин номера в нашите сайтове за части не излиза нищо, вероятно щото е канадска.рейката е електрическа...дали би станал от някой по стар модел на сивик,дали може да се ремонтира някъде... майстора ми каза,че да се свали рейката, трябва да се свали моста.май е доста разправия...ако някой е имал същия проблем ще съм благодарен да сподели....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той моста не се сваля трудно, нали има подемник а не е на крикове. Рейките на Хонда винаги са драматични с тия потропвания, но се правят успешно. На ток ли е или с масло? Ако е на ток, обикновенно проблема е в 1 втулка, има я оригинално, поръчва се и продължаваш до следващото разтропване. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

електрическа е, 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имала ли е удар тази кола, обикновено голям процент от тези задокеански са от застрахователи след удар.

Доста ми е подозрително кола на 2г. да й се разбие рейката.

Опиши точно при какви обстоятелства се чува това тропане(на изгасен двг, с изправен волан и въртене наляво-надясно?).

Увери се, че всичко по окачването е изрядно, преди да тръгнеш да се занимаваш с рейката.

Аз имам такова тропане, но е от тампоните на стаб.щангата.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от окачването,защото откачихме накрайниците от рейката и се чува от рейката...на място като е автомобила и движиш волана рязко наляво надясно с малък ход,чува се като тупкане...колата е имала лек удар отдясно,вероятно и в дясната гума....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ясна е работата какво я е разбило, но е трудно да се каже какво й е разбито, особено след като тропа при откачени накрайници, без съпротивление, аз лично бих изключил втулките, което усложнява диагнозата и евентуален ремонт.

Пиши до Хонда Канада с ВИН-а и попитай за номера на рейката.

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам дали ще се справя с тази задача, не съм много в час....ако знаете точно сайта и как стават нещата..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този мейл:  honda_cr@ch.honda.com 

Пращаш следното:

Заглавие: Honda Civic steering rack

И пишеш нещо от сорта:

Hello,
Could you please provide the serial number of the steering rack for a Honda Civic with VIN: пишеш ВИН номера.

Thanks in advance!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@trifon12, тук може да видиш номера на части

https://www.hondapartsnow.com/parts-list/2023-honda-civic/steering-column-wheel-steering-gear-linkage.html?diagram=4418310

Рейките са няколко модела и зависят от нивото на оборудването, т.нар trim.

Screenshot_48.thumb.png.b903c89bbe0903d0a6542c88377a0586.png

image.thumb.png.9f4617c6a6d84f9ca606170be568ab78.png

Нека по-компетентните колеги да посочат коя е въпросната втулка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А с оред вас дали ще трябва някакво обучение на рейката,ако евентуално се замени с друга ново или втора употреба...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно ще иска калибрация на сензора за ъгъл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах до хонда Канада,но ми отговориха да се свържа с най.близкия дилър.така,че май ще ходя до бултрако....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам и още едно питане,тъй като колата е от канада ще е трудно да се калибрира защото не може да се прочете вин номера тук.дали маже да кажете в официалния сервиз на хонда в бг ще могат ли да се справят...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами звънни и ги попитай, но мисля, че всяка една диагностика на Хонда ще се справи.

По принцип на по-стари модели става и по 'механичен' път, но при този Сивик не съм сигурен.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баа, и това ли е drive by wire?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Намерих втора употреба,голям късмет за 1000 лв.оказа се перфектна,само сложихме моя ел двигател,че с другия искаше калибриране...

В.бултрако къщо можеха да ми доставят,но доставката е до 4 месеца и цената беше 3300лв

Редактирано от trifon12
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...