Stelio 0 #1 Публикувано 9 Август Здравейте! От известно време се боря с един проблем и обикалям по сервизи и до сега нищо. Проблема е следния компресора се включва на интервали което четох че е нормално но явно поради недостига на фреон от ляво не охлажда а от дясно охлажда леко. След зареждане на фреон работи 1 ден ,в колата става голям студ. После се чува едно съскане и система почва да работи не правилно ,в жегите вкарва единствено топло и леко хладно в дясно. Колата е карана в Хонда Бургас, още един сервиз и един сервиз за автоклиматици в София. Навсякъде чувам различни неща и вече леко се обърках. До тук са сменени * Компресор на 1 година и половина * Климатичен радиатор * О пръстените * и тези игли чрез които се зарежда фреона (не знам как точно се наричат) Вече не знам какво да правя и къде да я карам а без климатик на път просто не става. Ще се радвам на вашето мнение Благодаря Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 303 #2 Отговорено 9 Август Отиди при Горан в горно Езерово и говори с него, по принцип трудно се врежда човек при него и то точно в този сезон, но там ти е спасението според мен. И къде в Бургас намери сервиз Хонда? само не ми говори за Апостолов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 18 #3 Отговорено 9 Август За в Бургас и аз може да ти кажа къде ще ти я оправят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stelio 0 #4 Отговорено 9 Август 56 minutes ago, milenjs said: За в Бургас и аз може да ти кажа къде ще ти я оправят. къде? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stelio 0 #5 Отговорено 9 Август 1 hour ago, CCord said: Отиди при Горан в горно Езерово и говори с него, по принцип трудно се врежда човек при него и то точно в този сезон, но там ти е спасението според мен. И къде в Бургас намери сервиз Хонда? само не ми говори за Апостолов. Разбрах се с него да се чуем в понеделник а вече ремонт каза след август Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 74 #6 Отговорено 10 Август 99,99% имаш пропуск от някъде! Въпроса е кой ще го открие!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 66 #7 Отговорено 10 Август 13 hours ago, bogomildimov said: 99,99% имаш пропуск от някъде! Въпроса е кой ще го открие!? Отиваш при климатичар, който поне знае как работят тея системи . Не е задължително да е автосервиз. Може и за обикновени климатици. Извличате останалия фреон, ако има такъв. Слагате от зеленото масло. Надувате системата на 20 бара. Отваряте по едно кенче (кой каквото обича) и след 20-30 мин поглеждате манометъра. Ако налягането не е мръднало най-вероятно новия компресор е от не толкова добрите китайци. Ако има спад - святкате лампата и започвате да оглеждате всички съединения. За по сигурно ги пръскате с разтвор вода + веро и гледате за балончета. Климатичната система на колата не е разработена от NASA и ако майстора не може да ти хване проблема или не му се занимава или не е за тая работа. Също тези сервизи дето са накупили по една машинка за зареждането с фреон разчитат само на каквото покаже дисплея й. ПП: какви са предположенията на хонда и софийския сервиз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове