jeksana 2 #1 Публикувано четвъртък в 14:04 (Редактирано) Здравейте колеги.От скоро съм собственик на хонда црв 3 ген 2.2 140 2007г.Взех колата с такова желание а вече седмици се боря да реша проблема с вървенето и вече се разочаровах от колата.Проблема е следният.При потегляне колата няма мощност в ниските обороти до 2000 оборото е супер тромава както и при смяна на по висока предавка има едно чудене една две секунди след това започва да се изтегля добре.Дори и при по висока скорост примерно 130-140 от 5та на 6та пак го има това чудене и след това тръгва.Иначе ако я натисна до долу след 2000 оборота ускорява добре и си вдига 180 км без проблем.Чека не е светвал грешки не записва.До сега съм правил първо турбо свалено почистено и качено.Турбото работи,вакумите са здрави,егр е затапен механично и софтоерно.Майстора каза че е гледал смукателния колектор с камера и бил добре не бил запушен.Съветва ме да сваляме дюзите,но при диагностика стойностите на дюзите са в норма.Някой имал ли е такъв проблем нека даде съвет.Колата е на реални 209 хил км внос от италия.Заводско няма дпф.Като отвори турбото пропушва черен дим и теъгва.На място колата не пуши. Редактирано четвъртък в 14:19 от jeksana Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar_Honda 15 #2 Отговорено четвъртък в 14:15 Ти какво си карал преди Хондата? Описанието ти е точно за нормална работа на 4 цилиндров дизелов турбо мотор. Аз не мисля, че имаш проблем. Все пак може да проверите изправността на изпускателната система (катализатор, ДПФ ако има). Също, но малко вероятно, е ако колата е ремапната некадърно да се случват тия работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #3 Отговорено четвъртък в 14:18 Карал съм доста дизели и знам как вървят.Карал съм и същото црв на приятел и неговото няма такова забиване и си ускорява нормално в ниските.Знам как върви дизел и определно моето црв има някакъв проблем който не можем да хванем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #4 Отговорено четвъртък в 15:19 (Редактирано) Има ли DPF, италянците са скарани с смяната на масло,вероятно е задръстен DPF- a. Нали не си натикал за да задръстиш още повече всичко 5w40 масло,по предписание на тукашните майстори . пп пропуска е мой писал си няма DPF. Редактирано четвъртък в 15:25 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #5 Отговорено четвъртък в 15:21 Колата няма дпф завотско.Маслото в момента е 5в30 мотул Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1592 #6 Отговорено четвъртък в 15:32 (Редактирано) Не усещаш прекъсване горивния филтър сменен ли е. Мотула от тук Бг има доста ментета,няма пряка зависимост с проблема. Редактирано четвъртък в 15:35 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 283 #7 Отговорено четвъртък в 15:34 (Редактирано) Емича беше писал, а и аз имах като неговия проблем - провери горивния филтър да не е обърнат на обратно, или да е сложен някой ментак. Макар, че тогава и във високите обороти не би трябвало да върви. Редактирано четвъртък в 15:35 от goga Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #8 Отговорено четвъртък в 15:53 Марката на филтъра е knecht Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 32 #9 Отговорено четвъртък в 19:33 Много е важно маслото да е Германия ,че ако не е и колата умира..... Сега по темата.Общо взето е нормално под 2ка да тръгва по-бавно. Трябва да се види на живи данни по време на шофиране ,налягане на турбо,гориво и т.н.Да се направят логове и да се разгледат. Всичко друго е чесане на клавиатурата тука. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 881 #10 Отговорено петък в 04:23 След като е затапен егр-а, няма да е лошо да се бръкне в еку-то и да се види какво е правено(в случай, че не е махан от теб и колата е имала проблема и преди това). Отделно можеш да провериш и дебитомера, дръпни му буксата за кратък тест и виж как ще се движи в ниските. Но най-добре я виж на живи на данни. Там ще си покаже. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #11 Отговорено петък в 05:05 Аз я затапих софтоерно,дебитомера не съм вадил буксата но майстора каза че работи добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 110 #12 Отговорено събота в 10:58 (Редактирано) Проблема звучи, като да е в турбото. Това, че е ходило някъде и се е върнало не означава, че е добре. Както каза и един колега по-нагоре в темата е добре да се види вътре в компютъра какво е пипано и какво не е освен егр и също дали е спрян адекватно. Възможно е някой ако е правил опити за модификация да е пипал картите за управление на актуатора, които по принцип не трябва да се пипат, но това е друга тема щ. Добре е да се прегледа софтОерно, както казвате. Също и хубава диагностика в реално време не е лошо да се направи, като се следи работата на всички датчици и клапани, също и замерване на стенд какво се случва с мощността. Приятел има сходен проблем, там от 140 коня заводски има 105 и 100 нютона и дюзите по корекция са добре, и всичко е сменено и проверено, буквално. Редактирано събота в 10:58 от Mr.SOHC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #13 Отговорено събота в 13:56 Моята има мощност дърпа си нормално след 2000 оборота и педал до долу,но при смяна на предавките забивя за секунда две и се истрелва правк го на всичко предавки дори и във високите обороти,а в низките обороти особенно на 1 2 3 скорост е доста мудна.До тук съм свалял турбина и е проверена в Галатех варна,както и затапил егр Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 110 #14 Отговорено събота в 19:25 Налягането до 2000 оборота колко е? Ако турбото и геометрията са в ред е желателно да се провери клапана за управление на бууста, съответно и вакума до него. И ако всичко това е наред и работи да се прегледа компютъра от човек, който знае наистина какво прави, като вероятно ще трябва да се върне до оригинал и тогава да се спира нещо ако има нужда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове