Jump to content
jimi

Тресе при спиране - всичко сменено и пак тресе

Recommended Posts

Здравейте, проблема е следния:

Колата при спиране тресе, но понякога не тресе. Сменени са доста неща и както беше преди смяната така и след ту тресе, ту не тресе, при по топло повече тресе.

Сменени са. 

4бр дискове и надкладки ebc висок клас спирачки, измерени, измерени главини с индикаторен часовник, всичко здраво.

Рециклирани са 4те апарата + супорти и нови водачи

Биалетки и тампони ОЕМ на предна щанга

Долни шарнири 555

Горни носачи със шарнири 555

Колата не хлопа, не тропа и пак си тресе но когато си иска.

Нова спирачна течност 2 пъти за 1 месец сменена.

Само маркучи не са сменяни.

Закарах я на валяците на ГТП да видя равномерно ли спират лява и дясна страна , всичко е напълно наред както трябва.

Пробвано с други гуми, джанти, оригинални и не оригинални промяна няма.

Тва което ми прави впечатление че след престой няколко дни при тръгване колата има лека вибрация във волана все едно липсва баланс на джантите, до като натисна 1път спирачката , вибрацията изчезва и почва леко да тресе във волана, правим 2-3 завоя колата спира гладко все едно няма проблеми никакви.

Ходил съм по кви ли не майстори, специалисти по спирачки, окачване, тунинг , излиза че всичко е здраво и е нормално. Тресенето е само във волана. Някой имал ли е подобен проблем с акорд 7 ?

3та година се търси този проблем и няма решение.

Във кормилен накрайник мога ли да се съмнявам след като няма никакви луфтове?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, jimi написа:

при по топло повече тресе

Преди 1 час, jimi написа:

Тресенето е само във волана.

Проверявал ли си състоянието на кормилната колона - карета/шлици? Нещо хлабаво/разбито там?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

При угасен мотор и полашкване на волана ляво/дясно, има ли тропане във волана и усеща ли се в него луфт?

След няколко дневен престой е възможно да имаш усещане за дисбаланс в гумите на малка скорост - слягат се, но се оправят.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карета, полуоски всичко е здраво, при изгасено положение ляво-дясно има леко почукване, мисля да рискувам да сменя кормилните накрайници  (всичките 4) на принципа проба/грешка вече ще действам 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да са ти криви предните главини. Играх го тази година и не беше евтино да ги сменя, за съжаление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, jimi написа:

Карета, полуоски всичко е здраво, при изгасено положение ляво-дясно има леко почукване, мисля да рискувам да сменя кормилните накрайници  (всичките 4) на принципа проба/грешка вече ще действам 

А, не бързай. Там требе да има голям луфт за да има проблем.

Но виж и нагоре по системата - препоръчаното в пост 2.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 18 часа, smirky написа:

Може да са ти криви предните главини. Играх го тази година и не беше евтино да ги сменя, за съжаление.

Ако са криви индикаторния часовник ще ги хване най вероятно, а и ще тресе във педала при всяко спиране а не един път да , един път не, явно нещо някъде се размества и после се намества , така излиза , мисля да кача колата на тресачка която тресе гума по гума да видя окачването.

Пак казвам в жегите доста повече тресе. Много странен проблем, не знам кой ще го открие докато не се счупи на цяло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@jimi

Да се повторя, тъй като май не разбра правилно поста ми по-горе. Визирам карето на кормилния прът - дето свързва волана с кормилната рейка. Там проверявано ли е какво е състоянието и имали ли хлабини по каре/шлици?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...