Jump to content
HondaOrmanov

Поддръжка - Бял кожен салон на Honda Cr-v 2013 4 gen. -

Recommended Posts

Здравейте, хора!

Горд собственик съм на Honda Cr-v четвърта генерация с бял кожен перфориран салон.

Много ще съм благодарен ако има някой тук, който може да ми препоръча как да третирам белия си кожен салон, който в момента е много запазен и искам да го поддържам и почиствам по най-добрия начин от скъсване, напукване като например да стане по-грапав (от тези резки на кожата, които се получават) и да запазя като цяло свежия му вид.

Поздрави и благодаря ако някой намери време да ми отговори. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, 

Предполагам,че говориш за кремавия понеже не съм виждал чисто бял?

Моя е такъв и използвам следния продукт :

https://detailingbg.com/produkt/ultimate-leather-detailer-473ml/

Ако имаш дълбоки замърсявания първо трябва да използваш друг, но ти твърдиш че салона ти е добре така,че може да го поддържаш с този.

Поздрави

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко трябва да се установи дали кожата е естествена или изкуствена и едва след това да се търсят продукти за поддръжка, по причина, че двете изискват различни продукти. Не можеш да поддържаш изкуствена кожа с масла и восъци, които се прилагат при естествената.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@AzSum благодаря ти! Точно така, моя грешка. Салонът е цвят крем. Разгледах продукта, намерих го наличен. Нов собственик съм на автомобила и искам да си го запазя, доколкото мога.

Спомена за силни замърсявания, наистина не смятам, че салона има силни замърсявания, може би има тук там черни точки по дупчиците. 

Може ли все пак да те попитам допълнително, какъв продукт би използвал за слаби към средни замърсявания или този продукт, който ми препоръча ще свърши работа и за това? 

ПС. Междудругото, видях профилната и моята хонда е същия цвят външно и салона е цвят крем. Много я избирах и търсех точно такава комбинация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След известно четене макар да нямах нищо очевАдно реших да купя следния:

https://detailingbg.com/produkt/leather-cleaner-premium-cleaner-pre-conditioner-473ml/#reviews

Използвах го, поосвежи се, но не намерих голяма разлика с първия. Може би защото нямам сериозни замърсявания. Иначе го дават много успешен по разни ревюта и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално на хондите тая мушама дето и казват кожа,нито с нещо ще я подхраниш,нито освежиш.Чисти си я с някакъв ph неутрален препарат и толкова,друго няма какво да направиш.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя изкуствената кожа си е нещо като гума/пластмаса и се поддържа като такъв вид продукти.

Важното при нея е УВ защитата. 

Примерно нещо такова за защита https://topauto.bg/poddrzhka-na-interior/114-nu-vinyl-universalen-preparat-za-vinil-kozha-i-guma.html

И някакъв бебешки сапун за почистване. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

UV защита не е необходима , а IR защита. Стъклата на колата си имат много добра UV защита! Щом "heliomatic" очилата ми не потъмняват вътре в колата, значи няма UV лъчи вътре.

Важното в случая е да се поддържа, синтетиката ли е , кожа ли е, да бъде чиста и в устойчво състояние на температурните аномалии в колата.

И според, зависи, (от типа на кожата) препаратаът, който ще се използва.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От IR няма как да я предпазиш с импрегнация, това са 'топлинни' вълни, не знам да има такъв продукт, всички са UV. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
14 hours ago, dandilov said:

Щом "heliomatic" очилата ми не потъмняват вътре в колата, значи няма UV лъчи вътре.

Това е въпрос който живо интересува и мен, защото съм доста бял. Знам че фотосоларните стъкла не потъмняват в затворени помещения, другото-смолата която споява слоевете на челното стъкло е също много добър УВ филтър, но пробвал ли си да ги поставиш директно на таблото, на слънце, дали ще потъмнеят? За кратко, естествено, иначе плексигласа на тия модерни стъкла се скапва.

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм. Не потъмняват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Rakeem Мисля, че от IR може да се предпази, със съответния продукт, който да не позволява да се изпече, или изсуши прекалено, а от там и да предотврати напукване и да държи материалът еластичен. Това, може би, трябва да е целта в случая.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
3 hours ago, dandilov said:

Пробвал съм. Не потъмняват.

Spoiler

Това при поръчвяне на очилата трябва да се каже и ги правят да потъмнявта в колата,но идва следващшя момент нощем при шофиране като те осветят с фарове тръгват да потъмна,след преминаване на колата оставаш сляп един вид.Това ми е обяснено от колега не съм го тествал.

Аз съм си взел  очила баз тази функция ако искаш против слънце има прикачни стъкла.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Е фаровете също не излъчват УВ, как ще стане това?

От IR има фолиа за прозорци които предпазват. Но за кожата си е важно и да се маже. И като се паркира на слънце - има сенници, че дори покривала, в Калифорния ги слагат по таблата

Ето я моята, капризната тя, със сенници на страничните и задното стъкло:

IMG_20240211_162931_759.thumb.jpg.deb66b7c64a5220b812f4f5ddcb13298.jpg

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...