Niko2Niko 27 #1 Публикувано 12 Юни Здравейте колеги, искам да попитам дали някой има проблем с крушките за къси светлини H1 цокъл, изгарят много бързо, като проблемът е изразен много повече във фара на пасажерската страна. Фаровете са обикновени, не ксенон. Скоро изгоря и бушонът отговарящ за късите. Засега ползвам Osrasm, но ще сложа и от други марки Philips и Bosch. Ако някой е имал подобен или същия проблем ще се радвам да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Българин 3 #2 Отговорено 12 Юни Здравейте, Проверете буксата за окисляване, добър контакт. Напръскаите с контактен спрей ако е необходимо. Обърнете внимание на металната обувка в буксата да не се разширила и да е хлабава спрямо крушката. Крушките Осрам са добри, над средно качество. Не мисля, че проблемът е в марката. Ако карате с обикновенни крушки, може да пробвате някоя серия, на която й дават по-дълък живот, или с лед крушки. Може да конкретизирате, колко бързо изгарят - седмица, месец, няколко месеца. При ежедневно каране на къси светлини, нисък клас крушки ако изкарат половин година е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #3 Отговорено 12 Юни Видимо няма нищо ,нито окисление нито в разхлабена ,даже трудно мога да я извадя от обувката, за да я сменя. За една година откакто е при нас, колата я кара синът, съм сменил около 4 пъти конкретната крушка и един път другата. Последната изгоря след няколко часа работа, около 5 часа. Предишната изкара около 2 месеца, питам, защото проблема е в пасажерската страна с другата няма такава драма. Остава да напръскам с контактен спрей за всеки случай и да пробвам друга фирма/модел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3048 #4 Отговорено 12 Юни Провери какво напрежение подава алтернаторът при работещ двигател и при различни обороти. Ако се вдига повече от 14.5V, от там е проблемът. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
electric28 13 #5 Отговорено 12 Юни тези крушки имат и втора кабелна обувка - маса. Обиквено е по навътре във фара. Получава се окисление или нагар. Друг проблем е че изолацията на кабелите се разпада и може да се допрат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 59 #6 Отговорено 13 Юни (Редактирано) 21 hours ago, Niko2Niko said: крушките за къси светлини H1 цокъл Тези крушки мисля, че са предназначени за дългите светлини. За късите цокъла би трябвало да е HB3 (9005). Предполагам буксите са до голяма степен сходни (може би еднакви), но по каталог би трябвало да се ползва HB3 https://www.powerbulbs.com/eu/vehicles/cars/uk-ireland/honda/accord-viii/2008-2015/car-headlight-bulbs 18 hours ago, electric28 said: тези крушки имат и втора кабелна обувка - маса Тази маса е в основната конструкция на фара и ако е тръгнала да се окислява - би следвало да се вижда конденз вътре във фара. Малко вероятно тя да прави проблем. Преди време имах сходен проблем с крушките само на единия фар на една от старите ми коли. Горяха на 2-3м ... решението -> закупувах крушки осрам от кауфланд, и всеки път като изгори я сменях по гаранция. Единствено там признаваха стандартната двугодишна. Като те запомнят в конкретния кауфнанд - отиваш в друг ПП: фара е проверяван няколко пъти заедно с тоците до него. Главния виновник основно беше калпава крушка. ПП2: Почти на всички контактни спрейчета пише "H222 - Изключително запалим аерозол." ... ако пръскаш в буксата ще е добре в последствие да издухаш течността с пистолет/компресор, че температурите около крушките не са малки. Редактирано 13 Юни от Gladiator_BG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
electric28 13 #7 Отговорено 13 Юни въобще не пръскай с този контактен спрей, загуба на пари е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 27 #8 Отговорено 13 Юни При мен всичко си дойде на мястото и крушките спряха да горят, когато ги замених с LED . Вече 3 години нямам проблем с крушките. Преди това имах сходни на твоите ядове. Стандартните халогенни лампи, особено тези на OSRAM NighBreaker и др. подобни с увеличен интензитет на светене загряват много и от там обикновено идват всички проблеми. Важното е да намериш качествен LED и да го инсталираш правилно, така че да не заслепяваш отсрешното движение. Особено за H1 цокъл (каквито са и моите крушки), тази задача не беше лесна за решаване. Иначе видимостта след монтажа на LED се подобри осезаемо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #9 Отговорено 13 Юни (Редактирано) On 6/12/2025 at 4:52 PM, electric28 said: тези крушки имат и втора кабелна обувка - маса. Обиквено е по навътре във фара. Получава се окисление или нагар. Друг проблем е че изолацията на кабелите се разпада и може да се допрат Ще я прегледам буксата и самите кабели, но визуално изгелждаха добре. Спрея отпада. 9 hours ago, Gladiator_BG said: Тези крушки мисля, че са предназначени за дългите светлини. За късите цокъла би трябвало да е HB3 (9005). Предполагам буксите са до голяма степен сходни (може би еднакви), но по каталог би трябвало да се ползва HB3 https://www.powerbulbs.com/eu/vehicles/cars/uk-ireland/honda/accord-viii/2008-2015/car-headlight-bulbs По VIN номер излизат ,че H1 са късите и оригиналната крушка е 34901SZ3000, което е Philips (made in Germany), а дългите са HB3 (12V 60W) - ОЕМ 33115S84A01. @katri71 Намерих някакви, които имат добри отзиви и не са с SMD, а с CSP чип - plug & play са. Бих се радвал да ми дадеш насока какво да търся и от какво си доволен като марка, а може и DLR да се монтира. Редактирано 13 Юни от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 59 #10 Отговорено 13 Юни 57 minutes ago, Niko2Niko said: По VIN номер излизат ,че H1 са късите Верно е така. Дори от линка който съм дал е така. Нямам представа как съм се заблудил. Модераторите да изтрият подвеждащия ми коментар. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 57 #11 Отговорено 20 Юни Трета година карам с лед осрам и, да чукна дърво, няма драма. Преди това бях на ксенон, след като изгоря пробвах обикновени, пак изгоряха и да си спестя заигравката с бронята минах на лед. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове