Jump to content
Hanchko

Шум след смяна на средно гърне!!!

Recommended Posts

Колеги здравейте,

Преди 4 месеца се наложи да сменя средното гърне, защото тръбата се проби в сгъвките. Сложих ново на полската фирма ASMET. В началото като, че ли беше добре или просто не съм усетил, но сега точно на определена скорост се чува бръждене и немога да разбера точно от къде е? Когато си карам на равен участък на 5-та скорост между 55km/h и 60км/h и подам рязко газ точно, в този момент се, чува бръждене. След като мина 60км/h  бръжденето изчезва, на други предавки и скорост не се чува. Помислих си да няма някакви парчета откъснати от катализатора или гърнето, затова вчера  разглобих цялата изпускателна система. Не можах да открия нищо което да дрънчи или да не е закрепено добре. Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели ще съм много благодарен. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Hanchko написа:

Когато си карам на равен участък на 5-та скорост между 55km/h и 60км/h и подам рязко газ точно, в този момент се, чува бръждене. След като мина 60км/h  бръжденето изчезва, на други предавки и скорост не се чува. 

Тук ти е проблема. Това не е скорост за 5 предавка. 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбирам ниски са оборотите, но колата си поема нормално и според мен не трябва да се чува това бръждене. Ще се сменя средното гърне отново с нещо по-добро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери термощита на катализатора понякога изгнива там където е захванат и почва да дрънчи.

• Харесвам 1
  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен термо-щита на катализатора, провери и да не са ти гепили катализатора, когато са ти сменяли средното гърне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 14 часа, CARPERA написа:

Провери термощита на катализатора понякога изгнива там където е захванат и почва да дрънчи.

Здравей,

Термозащитата на катализатора направо я премахнах, защото ламарината беше изгоряла. Зарадвах се, че там е причината, но уви след като направих няколко обиколки с колата това бръждене отново се чува. Дали има някаква вероятност да се получава от задното гърне? По принцип и него съм го демонтирал за оглед, но не се вижда нищо необичайно, при разклащане не се чува да дрънчи вътре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 12 часа, dandilov написа:

Освен термо-щита на катализатора, провери и да не са ти гепили катализатора, когато са ти сменяли средното гърне.

Здравей,

Катализатора си е там, дори го разглобявах от изпускателната система за да го огледам. Не се вижда проблем, няма дрънчене вътре и мрежите са супер за тези години.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смених катализатора с Walker защото се бяха отчупили части и дрънчеше ужасно. Сега имам леко дрънчене от крайното гърне - пак има някаква откачена част вътре но е поносимо. В крайна сметка 130лв е гърнето и ще го сменя по-натам...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 23 часа, CARPERA написа:

"разглобих цялата изпускателна система. Не можах да открия нищо което да дрънчи или да не е закрепено добре"

Четеш между редовете.

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
9 hours ago, Hanchko said:

Здравей,

Термозащитата на катализатора направо я премахнах, защото ламарината беше изгоряла. Зарадвах се, че там е причината, но уви след като направих няколко обиколки с колата това бръждене отново се чува. Дали има някаква вероятност да се получава от задното гърне? По принцип и него съм го демонтирал за оглед, но не се вижда нищо необичайно, при разклащане не се чува да дрънчи вътре.

Вероятно вътре елемент е изгнил и той предизвиква това "бръждене".

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...