dragob 72 #1 Posted January 23 Имам стари дюзи ,как да проверя дали работят коректно?brc, мега джет и други?Интересно ми е?Има ли литература за газови инжекциони ,теория? Share this post Link to post Share on other sites
Markony 2275 #2 Posted January 24 Генератор на отрицателни импулси 1,5 до 30 милисекунди е достатъчно. Трябва да държи ток 12А за 1 омова дюза. Ама повечето са с по-голям импеданс.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
jijane 481 #3 Posted January 24 Трябва си стенд, а не само генератор. Той инжектора може механично да работи, но това не значи, че е работещ. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dragob 72 #4 Posted January 26 Как газовия компютър взима информация от бензиновия на колата? От бензиновите дюзи или? Share this post Link to post Share on other sites
Markony 2275 #5 Posted January 28 Тук ме загуби...това не се учи във форума.. Share this post Link to post Share on other sites
dragob 72 #6 Posted January 28 Да.така е .но ми интересно.опитвам през нета но информоция бол и всякаква.Просто се опитвам да навържа нещата. Еку- ги - дюзи- цилиндри.Слагам един бял лист и чертая и пиша .Ги чете от еку .Да ,това го пише навсякъде.Беше ми интересно как става това.Прочетох вече,за това питах за литература,има ли книги? Share this post Link to post Share on other sites
milenjs 13 #7 Posted January 29 Не е точно така, ГИ най-често взема информация за времената директно от бензиовите инжектори а не от ЕКУ-то. ЕКУ-то на колата няма връзка с ЕКУ-то на газовата, освен някои модели които може да ги свържеш по OBD. Малко стара история но има ГИ които работят на коли които нямат ЕКУ, например механичния инжекцион на Ауди. Share this post Link to post Share on other sites
dragob 72 #9 Posted January 30 Газовите компютри как може да се проверят дали работят при положение ,че са свалени от колата.Трябва да имат окабеляване ,буксите за диагностика и захранване? Share this post Link to post Share on other sites
milenjs 13 #10 Posted January 30 Да, така може да се вържеш с компютър към него, ако се закачиш шанса да е здрав е доста голям. Да кажем 80%, останалите 20 са дали чете датчиците и дали клати газовите инжектори. Share this post Link to post Share on other sites
dragob 72 #11 Posted January 30 Да.за да си провери дали работи коректно трябва може би да чете датчиците мап .температурен . Share this post Link to post Share on other sites