c0l0r 0 #1 Публикувано преди 10 часа Здравейте, нов съм с марката и имам едно питане, закупих акорд 7 2003 година, стъклата и на двата фара са ми спукани и ще си закупя чисто нови. Въпроса ми е мога ли да сложа фейсови (нужно ли е преправяне или нещо допълнително) и как да разбера дали моите фарове са с ксенон или без? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 47 #2 Отговорено преди 6 часа Преди 3 часа, c0l0r написа: мога ли да сложа фейсови (нужно ли е преправяне или нещо допълнително) Фаровете се сменят без нужда да се преправя нищо. Преди 3 часа, c0l0r написа: как да разбера дали моите фарове са с ксенон или без? И двата варианта имат лупи, но лупите са различни отвътре и имат различни рефлектори и пластини, които правят "сянка" или с други думи "режат" светлината по определен начин, според стандарта/типа на фара. Ако е оригинален халоген и няма нещо пипано, трябва да свети по-жълтеникаво и да има регулиране на височината в ляво от волана, изглеждащо така: Ако е ксенон, такова нещо няма, защото по изискване трябва да става автоматично, според това колко е натоварена колата отпред и отзад. Ксенона, при пускане на фаровете, би трябвало да загрее няколко секунди. Съответно светлината е по-бяла или по-синя в началото и после се нормализира към предназначената температура (4300 келвина, топло бяло, заводско). 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено преди 3 часа Фаровете за мъгла са извън въпроса ти, но все пак, за инфо... Преди и след фейса са различни... Първите се намират по- лесно и са по- евтини... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове