Jump to content
Fakira

двигателно масло HONDA HR-V 1.8 2019

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам така един важен според мен въпрос и ще се радвам ако споделите мнение. Какъв вискозитет и евентуално марка или само оригинално Хонда двигателно масло ползвате? За 1.8 мотора, който е в моята канадка по спецификация е 0w20 и аз такова слагам оригинално Хонда, но днес ми казаха че щом се кара в нашите географски ширини, маслото трябва да е друго 5w30 или 5w40, въпреки че по книжка ми е 0w20 :unsure:. Може ли малко мнения?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Флорида с 5W30 ли карат? Моята също е от Канада и си карам с 0W20. Сега съм с това масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нали все пак зависи къде се експолатира автомобила при какви атмосферни условия, а във Флорида наистина нямам идея какво слагат :) в нашите жеги на 40 градуса през лятото дали е ок това 0в20?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

С 0w20 слагаш а тези с географските ширини ги пращаш да не казвам къде,неграмотни майстори не прочели  нищо.

Двигател с изправна охладителна система изобщо не го интересува че при нас няма такива жеги от 40 гр.

Изобщо не е добре за твоя двигател  тези масла 5w30 или 5w40,,аз карам 3 ген CRV2008 с 0w 20.

На Хонда е хидрокрек масло и не трябва да се кара повече от 8 хил км в зависимост от режима ,на колегата предложението е по-добро.

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...