Bobo81 0 #1 Публикувано 12 Ноември Здраве колеги някой имал ли е този проблем колата загрява добре на място и движение но духа много леко топло от какво може да е това мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 12 Ноември Запушен радиатор парно,въздух в системат. Виж дали е на мах в радиатора,и над минимума в разширителния съд антифриза. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 13 Ноември Кранче, клапи, запушен радиатор, термостат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #4 Отговорено 14 Ноември Аз имам подобен проблем 1.6 бензин колата загрява бързо но не духа топло докато не я форсирам или карам в обороти, тогава започва да духа топло но ако спра за 10 мин. На място спира са духа топло.Антифриз има. Насочил съм се към термостат ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #5 Отговорено 14 Ноември Когато е добре загряла и духа топло (в хладно, или студено време) - пусни я по надолнище в режим моторна спирачка, или просто по инерция, и ако температурата от духалките спадне - термостат. Не притваря големия кръг с падането на градусите. Но обикновено той блокира в отворено, а не в затворено положение, именно за да не прегрее мотора, което значи че и с първото палене загрява по-бавно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #6 Отговорено 14 Ноември Преди 8 часа, Д.Методиев написа: Аз имам подобен проблем 1.6 бензин колата загрява бързо но не духа топло докато не я форсирам или карам в обороти, тогава започва да духа топло но ако спра за 10 мин. На място спира са духа топло.Антифриз има. Насочил съм се към термостат ? Щом загрява бързо и държи оптимална температура, не пипаш термостата. Според мен имаш задръстен радиатор на парното! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #7 Отговорено петък в 06:23 Здравейте смених термостат също така направих промивка на водната система. Оправи се за седмица докато не излязах извън града след това почна пак да ми прави същия проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 54 #8 Отговорено петък в 06:42 (Редактирано) Газ имаш ли? Със същата кола съм (1.6 бензин), парното е супер! Редактирано петък в 06:43 от ruil4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове