Bizzito 540 #41 Отговорено 5 Април Много ли е разглобяването за тези гумички? Не, че ще го правя аз просто ми е интересно колко трябва да се разглоби двигателя. По принцип след 7 хил км трябва да правя реглаж на клапаните. Така и така ще се отваря може да ги сменя. Ще говоря с майстора да видим какво ще каже. Преди 1 час, Rakeem написа: Аз бих направил едно замерване на компресия и тест за утечка(въздух под налягане), преди да се впусна в ремонти, ако покажат отклонения спрямо останалите цилиндри, нещата отиват към сегменти. Мисля, че имам колега с нужното оборудване Най-вероятно ще го направя. И той се бори с някакъв неизвестен проблем на една Инсигния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #42 Отговорено 5 Април Много ли е разглобяването за тези гумички? Не, че ще го правя аз просто ми е интересно колко трябва да се разглоби двигателя. По принцип след 7 хил км трябва да правя реглаж на клапаните. Така и така ще се отваря може да ги сменя. Ще говоря с майстора да видим какво ще каже. Преди 1 час, Rakeem написа: Аз бих направил едно замерване на компресия и тест за утечка(въздух под налягане), преди да се впусна в ремонти, ако покажат отклонения спрямо останалите цилиндри, нещата отиват към сегменти. Мисля, че имам колега с нужното оборудване Най-вероятно ще го направя. И той се бори с някакъв неизвестен проблем на една Инсигния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #43 Отговорено 5 Април Много ли е разглобяването за тези гумички? Не, че ще го правя аз просто ми е интересно колко трябва да се разглоби двигателя. По принцип след 7 хил км трябва да правя реглаж на клапаните. Така и така ще се отваря може да ги сменя. Ще говоря с майстора да видим какво ще каже. Преди 1 час, Rakeem написа: Аз бих направил едно замерване на компресия и тест за утечка(въздух под налягане), преди да се впусна в ремонти, ако покажат отклонения спрямо останалите цилиндри, нещата отиват към сегменти. Мисля, че имам колега с нужното оборудване Най-вероятно ще го направя. И той се бори с някакъв неизвестен проблем на една Инсигния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #44 Отговорено 5 Април Много ли е разглобяването за тези гумички? Не, че ще го правя аз просто ми е интересно колко трябва да се разглоби двигателя. По принцип след 7 хил км трябва да правя реглаж на клапаните. Така и така ще се отваря може да ги сменя. Ще говоря с майстора да видим какво ще каже. Преди 1 час, Rakeem написа: Аз бих направил едно замерване на компресия и тест за утечка(въздух под налягане), преди да се впусна в ремонти, ако покажат отклонения спрямо останалите цилиндри, нещата отиват към сегменти. Мисля, че имам колега с нужното оборудване Най-вероятно ще го направя. И той се бори с някакъв неизвестен проблем на една Инсигния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #45 Отговорено 5 Април Много ли е разглобяването за тези гумички? Не, че ще го правя аз просто ми е интересно колко трябва да се разглоби двигателя. По принцип след 7 хил км трябва да правя реглаж на клапаните. Така и така ще се отваря може да ги сменя. Ще говоря с майстора да видим какво ще каже. Преди 1 час, Rakeem написа: Аз бих направил едно замерване на компресия и тест за утечка(въздух под налягане), преди да се впусна в ремонти, ако покажат отклонения спрямо останалите цилиндри, нещата отиват към сегменти. Мисля, че имам колега с нужното оборудване Най-вероятно ще го направя. И той се бори с някакъв неизвестен проблем на една Инсигния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1538 #46 Отговорено 6 Април При някои мотори може да не се сваля главата но при някои е желателно да се свали, предимството когато се сваля главата е, че може детайлно да се огледа състоянието на клапаните и може да се види от къде идва това масло работи се и по спокойно. Ако се свали главата ще трябва нова гарнитура и болтове. Обади се на Цецо @ceco_accord да ти каже какво е направил на сивика на синът си и как да се свържеш с Фена @fenabg. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #47 Отговорено 6 Април (Редактирано) @Bizzito Горивната камера на 3-и цилиндър е трагедия. Погледни само свода какво чудо е! Да не говорим за отлюспените парченца отлагания от челото на буталото, които се подмятат в камерата - виждат се на челното клипче на 3-ти цилиндър. След 30-тата секунда има едно, между цилиндъра и буталото. И челата на другите бутала с като коралови рифове, но 3-тото е все едно извадено от Титаник. Слава Богу, хонингът изглежда добре, но само меренето на цилиндрите за елипсовидност ще покаже. Отваряй мотора отгоре и отдолу, за да извадиш мотовилките и буталата, па мерене на цилиндрите, миене на всичко, нови гумички за клапаните, пасване на леглата им в главата, а може и сегменти. Не бих се учудил да има строшен маслен на 3-ти цилиндър. Тегаво е като време и пари, но така не карай. Иначе не свещи, ами свещ му пали на тоя мотор. Нема а се плашиш, но намери читав майстор, дето знае и може, и няма да пести от части и марки, щот за труд така или иначе ще вземе еврата - вложи ги перспективно. Желязо е майкатаму, ама ще служи още. Редактирано 6 Април от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #48 Отговорено 6 Април (Редактирано) Счупен сегмент няма ли да трака и да надере цилиндъра. И разхода на масло да е доста по-голям. 🤔 Иначе пък мотора си работи много добре и тихо. ПП: обещавам, че няма да я предлагам във форума 😂 Редактирано 6 Април от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #49 Отговорено 6 Април Не знам как караш и колко масло ти харчи. И за сегментите - да не гадаем от сега. Те не се разпадат. Парчетата им са си там - в канала на буталото. Как да тракат, като има масло и сглобката принципно е милимунди, а и цилиндърът ги държи. Като се отхлюпи моторът, ще си обади. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #50 Отговорено 6 Април От информацията дотук, има вероятност двигателят да е бил прегряван. Гумичките на клапаните да са се изпекли и втвърдили. От там - не могат да уплътняват добре и теч на масло. Най-зле е положението на 3-ти цилиндър. 1. Евтин вариант - смяна на гумичките с оригинални, почистване на нагара по челата на буталата и горивната камера със специализирана пяна за декарбонизиране. Например Pro-Tec Carbon X Cleaner K1+K2. *Да се извърши в сервиз с вакуум за изсмукване на течността в цилиндрите след обработката. Има голяма вероятност това да реши проблема и да спре харча на масло. 2. Скъп вариант - отваряне и ревизия на двигателя. Смяна на гумички на клапани, сегменти, биелни лагери, почистване на буталата, почистване и ревизия на главата и клапаните. Така пък ще си имаш изцяло обновен двигател и няма да го мислиш повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #51 Отговорено 6 Април Ето какъв анализ направи изкуствения интелект по снимките. По принцип не му вярвам напълно, но изглежда логично "мисленето". Изключваме бобината и PCV клапана, смених го наскоро превантивно. Неравен правен ход имам, не е нещо фрапиращо и не винаги го има, но го има. Ще започна с мерене на компресия и размяна на инжектори. -------------------------------------------- Най-вероятни причини Инжекторът на цилиндър 3 пуска повече гориво или пръска лошо. Това прави свещта черна и често води до по-слаб разгон и понякога леко неравен празен ход. При един-единствен замърсен цилиндър това е една от най-честите причини. Слаба искра на цилиндър 3. Ако бобината, свещта или контактът в кладенеца не работят идеално, горивото не изгаря докрай и свещта се покрива с нагар. Масло в цилиндъра. Ако свещта е мазна/лъскава, причината може да е масло от сегменти, клапанни гумички или PCV проблем. Маслено фулиране често се описва като черно и лъскаво, а не просто сух нагар. Проблем с компресия или клапан. При по-слаб цилиндър горенето е по-лошо и свещта се нагаря. Това е по-рядко, но ако проблемът е само в цилиндър 3, трябва да се мисли и за това. --- Да — при по-близък поглед свещ 3 изглежда по-скоро силно нагоряла/кафяво-черна и сухо фулирана, а не маслено „лъскава“. Това по-често насочва към богата смес или слабо/непълно изгаряне в този цилиндър, отколкото към сериозно маслено горене. Какво личи от тази свещ Нагарът е концентриран около електрода и по горната част, което е типично за combustion fouling. Не се вижда ясно тежко мокро масло по резбата или електрода, което прави маслен проблем по-малко вероятен от запалване/инжекция/компресия. Ако има и малко по-черно по пръстена около изолатора, това може да е знак, че цилиндърът не гори толкова чисто, колкото останалите. Най-вероятните причини тук Инжектор на цилиндър 3 – леко тече, пръска неравномерно или работи с различен дебит. Бобина / свещ / контакт – слаба искра води до недоизгаряне и сух черен нагар. По-ниска компресия или клапанен проблем – ако цилиндърът не пълни и не гори както трябва, свещта се фулира по-бързо. Как бих го подредил по вероятност Ако колата няма разход на масло и няма син дим: запалване или инжектор. Ако има и леко неравен празен ход/мисфайър: още по-вероятно е бобина/инжектор. Ако свещта е суха, черна и останалите са нормални: единичен цилиндър почти винаги е локален проблем, не общ. -------------------------------------------- Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 990 #52 Отговорено 7 Април Доста глупости е натворил 'интелектуалецът', не го ползвай да ти диагностицира колата. Имаш разход на масло и от там са нагарите, няма как бензин да ти направи подобни отлагания, еле пък на двг с многоточков инжекцион. Тествай компресията и стискай палци да са гумички, дет се вика един ден работа са. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #53 Отговорено 17 Април Другата седмица ще меря компресия с колегата. Мисля, че всичко е ясно. Само се чудя как да изключа най-лесно инжекторите, тъй като нямам подходяща дигностика за това. Да махна предпазителя на помпата или някой друг? Моля ако някой го е правил да удари едно рамо. Compression.pdf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 540 #54 Отговорено вчера в 09:57 Няма проблем с компресията.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове