5 GTT 178 #1 Posted July 12, 2024 От известно време по време на движение прехвърля от газ на бензин и писука все едно е свършила газта. Това го прави понякога много рядко, няколко пъти за 300 км. и много често почти веднага след като се опитвам да я върна на газ и то доста упорито връща на бензин. Скоро ще я карам на газаджия, но ми се иска да знам възможните причини за това. Газовата е Романо Антонио, ако има значение. Share this post Link to post Share on other sites
docev 454 #2 Posted July 12, 2024 MAP сензора на газовата. Така се беше прецакал при мен че даже не искаше да обърне въобще на газ. 4 Share this post Link to post Share on other sites
mytanta 55 #3 Posted July 14, 2024 При мен беше дефектирала газова дюза. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #4 Posted July 15, 2024 Не забравяй и тривиалните причини като задръстени филтри, въпреки че трябва да са бая затлачени. 1 Share this post Link to post Share on other sites
diezz 133 #5 Posted July 20, 2024 (edited) При мен имаше следния проблем с Романо Антонио преди 3-4 години. Проблемът беше, че влизаше в някакъв цикъл и превключваше непрекъснато от газ на бензин и обратното, колата се давеше и беше невъзможно да се кара. Като отидох при газаджията се оказа дефектирал компютър, смениха ми го гаранционно пред мен. След като го смениха проблема изчезна. Надявам се при теб да не е това, успех. Edited July 20, 2024 by diezz 1 Share this post Link to post Share on other sites
5 GTT 178 #6 Posted July 23, 2024 Оказа се, че е прехвърляло от мръсни и задръстени филтри. ХРВ-то го карам от 11 години и филтър съм сменял 2 пъти за 200 хил + км, обаче Мондеото вече за втори път дръсти филтрите през има няма 20 хил. км. 2 Share this post Link to post Share on other sites