danfata 0 #1 Публикувано 25 Юни Здравейте когели някой може ли да помотне за хонда акорд 8-ма генерация 2.2 дизел от едната страна на парното духа топло а от другата студеното. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #2 Отговорено 25 Юни Запушен радиатор на парното. Много често срещан проблем при Хондите. Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено 25 Юни Заглавие за парно посред жегите...??? И не е парно, а отопление, охлаждане, или общо климатик/климатроник... Логиката е запушен изпарител, блокирали клапи в неправилно положение, но...не! На Акорд 7ма серия имах такъв проблем и се оказа недостатъчен фреон... дозаредиха ми на око с някакъв флакон, само по налягане и се оправи... Предположението ми е, че изпарителя не се изпълва изцяло с фреон, вероятно само в едната половина, а въздуховодите/дюзите за ляво/дясно са на различни места срещу него... Не съм се задълбочавал да го изследвам, защо е така точно, но е странно, че климатикаджиите не го знаят... (поне не всички)Те би трябвало да могат да го обяснят по-правилно, знаейки подробности по работата на системата... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #4 Отговорено 26 Юни В случая въпроса е дали е пуснат климатика да духа студено и от едната клапа пуска топло или е пуснато "парното" на топло и от едната клапа духа студено. Мисля, че при двете ситуации могат да са различни проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 26 Юни преди 32 минути, Г.Писаров написа: В случая въпроса е дали е пуснат климатика да духа студено ... Логично е посред лято да не пробва отоплението, а охлаждането..., но не дава много инфо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #6 Отговорено 28 Юни Колега, намалял ти е фреона. Върви го напълни😉 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 28 Юни Преди 6 часа, policeman написа: Колега, намалял ти е фреона. Върви го напълни😉 Това му казах в първия си коментар... По традиция, половината от питащите не дават обратна връзка, как е решил проблема..., просто изчезва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #8 Отговорено 28 Юни Е, ние си знаем - какво да напише повече? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #9 Отговорено 28 Юни преди 11 минути, ceco_accord написа: Е, ние си знаем - какво да напише повече? Мисля, че е принципен въпрос накрая да се даде развитие/решение на кой да е въпрос във всяка тема/ форум... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #10 Отговорено 28 Юни Е споко де, може още да не е имал време да иде на мастер. Ще напише, или пък не. Принципно е добре за останалите, а и за реномето му, ама може и да не му дреме. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове