psp 276 27 #1 Публикувано 10 Март Здравейте! След смяна на масло и уж високо ниво на маслото колата започна да работи по този начин. На мен ми звучи като чукане на клапани. Ако някой може да диагностицира по слух, моля да помогне. Благодаря! VID-20240310-WA0000.mp4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #2 Отговорено 10 Март Това е външен шум - огледай какво е пипано. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 27 #3 Отговорено 10 Март Ще огледам, дано да е така. Засега не съм видял нищо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #4 Отговорено 10 Март Преди 1 час, ceco_accord написа: Това е външен шум - огледай какво е пипано. +1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BGavrilov 12 #5 Отговорено 10 Март Аз чувам и някакво съскане, като изпускане на въздух от някъде... Но не мисля, че е външен шум... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #6 Отговорено 10 Март (Редактирано) Направо си съска на омазан ремък и ролка а нищо чудно и някоя от шайбите да е тръгнала. Редактирано 10 Март от Митко Йотов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #7 Отговорено 10 Март Принципно звук от клип с телефон не се тълкува - различно чувствителни са и кривят. По важното е какво се чува в купето при всичко затворено. Ако е от вътрешността на мотора, звукът се предава по купето. А външно е прекалено силен и остър за да е клапан, или бутален болт. Останалото са неща дето биха "излезли през картера или капака, да видят кой кара". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #8 Отговорено 11 Март Виж и свещите дали са затегнати... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 27 #9 Отговорено 11 Март Ако е от свещите, ще губи компресия, ще мени обороти, ще има мисфайъри. Ако е вътре в цилиндъра, по - скоро ще чука при подаване на газ, тук звука не се променя. Мисля, че е ремък или обтегач. Само размишлявам, нямам възможност сега да проверявам, че не съм в града, ама го мисля постоянно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didokal 13 #10 Отговорено 1 Април Какво беше в крайна сметка това чукане? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 27 #11 Отговорено 12 Април Смених ремъка и ролките и колата заспа. 3 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове