D3athRow 0 #1 Публикувано 23 Септември, 2023 Здравейте, имате ли идея за какво може да е тази лампа? изглежда за масло, но като проверих няколко пъти- такова си има . поздрави и благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #2 Отговорено 23 Септември, 2023 Става така на Сивика (8, 2.2), от време на време.Не гори масло, а го прави (светва чека), след като маслото е на и след 5000км, и то на магистрала, при високи обороти дълго време.Най-вероятно нямаш проблеми, а просто, маслото е с влошени показатели .Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #3 Отговорено 23 Септември, 2023 В никакъв случай не карай колата, докато не изясниш проблема. Може да липсва налягане на маслото по някаква причина (маслена помпа, филтър и др.) и ще унищожиш мотора. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #4 Отговорено 23 Септември, 2023 (Редактирано) Това е символа за нивото на маслото. В сервизното ръководство пише това: Ако този символ. светне, се изтеглете от пътя по безопасен начин, паркирайте автомобила на равна повърхност, загасете двигателя и оставете автомобила дa почине за около 3 минути. Проверете нивото на маслото. Aкo нuвoто на двигателното масло е близо дo гoрната маркировка на масломерната щека, или близо дo нея, трябва да добавите двu- гателно масло. Аз лично поддържам нивото на макс и малко отгоре, нищо му няма на мотора. Нивото се мери ДО 90 секунди след изгасяне. Японеца е направил щеката оранжева и нищо не се вижда на нея когато маслото е още ново, много са злопаметни сигурно е заради Хирошима. Редактирано 23 Септември, 2023 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #5 Отговорено 23 Септември, 2023 И при мен светна тази лампа ,но и имаше и надпис на немски. Загасих я и запалих отново -повече не светна. Нивото на маслото беше над средата! Маслото беше на Мотул 5-30 ,на 5000 км ,явно ментак и вискозитета в жегата му е заминал тотално ,смених го с 0-30 на Равенол и за сега няма лампи на Аладин 😃 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1048 #6 Отговорено 24 Септември, 2023 Дръжте нивото над максимума и няма да виждате лампата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #7 Отговорено 24 Септември, 2023 +1. Абсолютно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #8 Отговорено 24 Септември, 2023 Здравейте, изглежда , че или маслото си беше позагубило качествста (сменяно е преди 1.5 години и 7500 км) или трябва да се държи близко до максимума. Беше между двете отметки, но малко по-близо до минимум. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #9 Отговорено 25 Септември, 2023 Година и половина със сигурност си е заминало ако ще и на 2000 км да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1048 #10 Отговорено 25 Септември, 2023 (Редактирано) Нищо му няма на маслото, какво като е на година и половина. Италианците не сменят, а само доливат Редактирано 25 Септември, 2023 от policeman 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #11 Отговорено 25 Септември, 2023 В този случай си мисля, че е това. Не мога да си представя, че при отметки за мин и макс , на някой ще му дойде остроумната идея посредата да дава индикация, и да трябва да доливаш над макса съвсем не мисля, че е добра идея. все пак това е течност и ще си търси от къде да избие, свързано е с качествата на маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #12 Отговорено 25 Септември, 2023 Когато в нормални условия е по средата, а после двигателят се кара в обороти, доста от маслото се качва в главата. От там нивото в картера пада още и светва "лейката". Друга възможост е при наклон така, че да излъже датчика за ниво. Иконката с масльонката и вълничките под нея е предупреждение за ниско ниво, а не за налягане. Пък и тоя Акорд няма микро-лаборатория за качествен анализ на масла. Все пак е хубаво да го смениш и за кеф на двигателя и за твое спокойствие. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #13 Отговорено 25 Септември, 2023 ок, мерси, ще го направя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pampov 6 #14 Отговорено 27 Септември, 2023 А не може ли просто да е дефектирал сензора за нивото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #15 Отговорено 27 Септември, 2023 И аз мисля, че е дефектирал сензора. Колата не е толкова интелигентна, че да разпознава заминало масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове